Şimdi Ara

ls44 hr 501 tk ısınma ve yazılım problemi. YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bundan 2 3 ay önce çok garip bir yazılımsal problemle karşılaştım pc me format atacaktım atmadan önce yanlışlıkla ethernet driverini silmiştim nasıl olsa format atacağım problem olmaz diyip formata başladım format bittiğinde pcmde ethernet driverim hala kayıptı evimdede tek bilgisayar olduğundan baya bi sıkıntı çekmiştim neyse o problemi nasıl çözeceğimi hala bilmiyorum ama burdan derdime derman olacak arkadaşlara şimdiden tşkr ederim.

    ikinci problemim ise şuan pcnin fanı 2 3 snyde bir çok hızlı bir şekilde dönüp sonra tekrar normal hıza dönüyor pcde çalışan birşey yok normalden daha fazla sıcak olduğunu hisseder durumdayım pcde sadece internette dolaşırken böyle bi problemle karşılaşıyorum sıcağı hissediyorum size cpu z ve hwmonütör screen shotlarımı atacağım.

    FAN SPEED 2689 filan oluyor altta gördüğünüz cpu z de 798 küsür gözüküyor olabilir sizi yanıltmasın.



     ls44 hr 501 tk ısınma ve  yazılım problemi. YARDIM LUTFEN


     ls44 hr 501 tk ısınma ve  yazılım problemi. YARDIM LUTFEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelabi -- 14 Haziran 2012; 21:15:12 >







  • işlemci anlık kullanım neticesinde hızlanıp yavaşlıyor şöyle bir durum var bazı arkadaşlarda da bu oldu mesela google chrome kullanırken ısınm aoluyor explorer kullanırken olmuyor tarayıcıdan kaynaklanabilir bu durum farklı tarayıcılar kullanın bir arka planda program çalışıp çalışmadığını kontrol edin.başlata çalıştıra msconfig yazın açılan pencerede başlatma bölümündeki programları kaldırın yeniden başlatın.
  • ethernet driver konusunda çoğu makinada olan hatalar bunlar, formattan sonra manuel yüklenmesi gerekebilir. başka bilgisayardan cihazın ethernet driverini bulup, flash disk yardımıyla kendi makinanıza yükleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53


    işlemci anlık kullanım neticesinde hızlanıp yavaşlıyor şöyle bir durum var bazı arkadaşlarda da bu oldu mesela google chrome kullanırken ısınm aoluyor explorer kullanırken olmuyor tarayıcıdan kaynaklanabilir bu durum farklı tarayıcılar kullanın bir arka planda program çalışıp çalışmadığını kontrol edin.başlata çalıştıra msconfig yazın açılan pencerede başlatma bölümündeki programları kaldırın yeniden başlatın.


    ilk önce ilgilendiğiniz için minnettarım.

    dün leptopuma format attım ve ısınma problemi hala devam ediyor yalnız 2 3 gün önce firefox beni baya bi bezdirdi google chrome yi yükleyeceğim şimdi sorun hala devam ederse ne yapmalıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelabi -- 15 Haziran 2012; 16:39:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

    ethernet driver konusunda çoğu makinada olan hatalar bunlar, formattan sonra manuel yüklenmesi gerekebilir. başka bilgisayardan cihazın ethernet driverini bulup, flash disk yardımıyla kendi makinanıza yükleyin

    ilk önce ilgilendiğiniz için minnettarım.

    benim anlamadığım pc yi fabrika ayarlarına döndürmek pcyi aldığın duruma döndürmek anlamı taşımazmı ? şuan yapılması gereken bu driverin recoveryi ye tekrar eklenmesi olmalı ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
  • packardbell'in sitesinde sürücüleri olması gerekir hiç baktın mı?
  • şuan sürücülerle alakalı problemim recovery nin yüklememesidir format attıktan sonra tek yüklediğim driver var onuda attım harici diske ordan çalıştırıyorum


    diğer problemimde hala devam ediyor leptop sıcak beyler nedendir bir yardımcı oluverin.
  • ne kadar oldu leptopu alalı fanı süpürgeyle çekmeyi dene üflemen bile fark eder,tozlanma olma olasılığı var.birde yeni recovery yaptın sistem tam kendini güncellemeden ısılar hafif yüksek olabilir.
  • leptopu geçen yaz aldım ama bi programı çok yükleyip kaldırdım belki bu sebep vermiş olabilirmi ?

    formatı geçen gün attım yanı pcyi ilk aldığımda hiçbir ısı belirtisi olmuyordu sadece yüksek çözünürlüklü oyunları oynarken şuan boşta olan sıcaklığın biraz fazlasını hissediyordum. fanı üfledim herşey yaptım yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelabi -- 16 Haziran 2012; 1:26:05 >
  • zannetmiyorum dediğim gibi tozlanma olabilir bu seçeneği elemen gerekiyor,birde yukarda demiştim başlatma bölümündeki programları kaldırdınız mı?
  • başlat bölümündeki hangi programları kaldıracağım hepsi sistemsel programlar ve öncedende çalışan programlardıki.
  • sistemsel dediğin resmini, atarsan söylerim bazıları sürücü programları olabilir gerçi sürücü dahi olsa kaldırman görevini bitirmez ektif hale getirebilirsin mesela virüs programı kaldırıp görevi birmez devam eder tekrar aktif hale getirmen için programı aktif hale getirmen yeterli
  • buyrun.



     ls44 hr 501 tk ısınma ve  yazılım problemi. YARDIM LUTFEN


     ls44 hr 501 tk ısınma ve  yazılım problemi. YARDIM LUTFEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelabi -- 16 Haziran 2012; 11:01:04 >
  • bazı markalarda bu var başlatma bölümünde neden sürücüler olurki bende normal programlar var ama şu var kaldırsanda devre dışı kalmaz yine etkin hale gelirler.sürücüleri programlarımndan etkin hale getirebilirsiniz yine programı silmiyor bunlardan launch manager programını silmeye bilirsiniz fn tuşlarında diğer sürücüleri aktif edebilirsiniz eğer çalışmazsa burda maksat sistemin ısınmasına arka plandaki programlamı neden oluyor bunu görmek aynı ise bu seçeneği elemiş oluruz.bunlar bile ısınma sebebi olmaya yeter gözüküyor bilgisayarın açılışını bile yavaşlatır.
  • haklısınızz ama bu ısınma problemini başlangıçtaki programların yapacağından eminmisinizz ? çünkü 2 ay önceeye kadar da başlangıçta bu programlar çalışıyordu.
  • birde soracağım diğer birşey ise ben pcmin tozlanabilecek kısımlarını açıp temizlersem garanti dışında kalırmı yani acer etiketini sökmeden temizlemek mümkün olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entelabi

    birde soracağım diğer birşey ise ben pcmin tozlanabilecek kısımlarını açıp temizlersem garanti dışında kalırmı yani acer etiketini sökmeden temizlemek mümkün olurmu ?

    açıp temizlemek garantiyi bozmaz, ama bazı firmalar özellikle etiket koyuyorlar ki siz açmayın diye; eğer böyle bir durum varsa garanti kapsamı dışı muamelesi yapabilirler. servisten servise değişen bir durum(etiket meselesi haksız bir olay aslında)
  • hayır açıp temizlemeye kalkarsan garanti dışı kalır yapma sakın etiket olsun olmasın,her markada bu aynıdır.fan ızgarasından hava tabancası gibi bir şeyle hava püskürtebilirsin ya da süpürgeyle çekebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    hayır açıp temizlemeye kalkarsan garanti dışı kalır yapma sakın etiket olsun olmasın,her markada bu aynıdır.fan ızgarasından hava tabancası gibi bir şeyle hava püskürtebilirsin ya da süpürgeyle çekebilirsin.

    ssd ve ram ekleyenler var(bende dahil), bunların kaçı garanti dışı kalmış bilemiyorum ama benim servisle ilgili herhangi bir sıkıntım olmadı. her firmada olmuyor yada benim kullandığım markanın teknik servisi bana torpil geçiyor
  • hdd,ram'i karıştırma onlar rahatça sökülebilecek ayrı bir kapak altında bulunuyorlar.firmanın uyguladığı bir yöntem istğe bağlı değiştirilebilecek elemanlar olduğu için servisede bağımlı yapmıyor kullanıcıyı ,fan temizliğini bu işe karıştırma adama sebep olacaksın garanti dışı kalacak malı,heleki bu acer ve bünyesinde bulunan packardbell gibi bir marka olunca direkt servis dışı kalır,iskeleti tamamen aç biraz bakım yap servise götür bakalım garanti verilirmi verilmez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 16 Haziran 2012; 16:47:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.