Şimdi Ara

Lucıd ruya nedır?ZARARLI MIDIR? Yapma teknıklerı nelerdhr (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
33
Favori
43.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brscngznc

    Bende lucid görme çalışmalarına başladım. Fakat takıldığım bir nokta var yardım istiyorum. Tam olarak anladığım şu:

    Rüyanın farkına varabilmek için bir renk tutuyoruz, gün içinde bu rengi herhangi bir yerde görürsek "şuan rüyada mıyım?" diye sorup parmağımızı elimizin içinden geçirmeye çalışıyoruz. Geçerse rüyadayız demektir. Buraya kadar doğru mu?

    Lucidi yapabilmek için Rüya görmek gerekli fakat ben Rüya göremiyorum. Görmek için ve o rüyada alıştırmasını yaptığımız rengin olması için uyumadan önce kendimizi şartlandırmamızın faydası olur mu? (Örn: Ben bu gece rüya görmek istiyorum, rüyada kırmızı renk olacak.)

    Lütfen öğrendiklerim hakkında yorum yapın, teşekkürler.




  • El parmağın içinden geçmiyor benim bildiğim bu tip rüyalarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brscngznc

    Bende lucid görme çalışmalarına başladım. Fakat takıldığım bir nokta var yardım istiyorum. Tam olarak anladığım şu:

    Rüyanın farkına varabilmek için bir renk tutuyoruz, gün içinde bu rengi herhangi bir yerde görürsek "şuan rüyada mıyım?" diye sorup parmağımızı elimizin içinden geçirmeye çalışıyoruz. Geçerse rüyadayız demektir. Buraya kadar doğru mu?

    Lucidi yapabilmek için Rüya görmek gerekli fakat ben Rüya göremiyorum. Görmek için ve o rüyada alıştırmasını yaptığımız rengin olması için uyumadan önce kendimizi şartlandırmamızın faydası olur mu? (Örn: Ben bu gece rüya görmek istiyorum, rüyada kırmızı renk olacak.)

    Lütfen öğrendiklerim hakkında yorum yapın, teşekkürler.

    Hocam öncelikle şunu söyleyeyim, o sabit bir yöntem değildir ben sadece onu örnek olsun diye yazmıştım, yani sen çeşitli yollardan kendine taktik yapabilirsin, ancak madem renk ile reality check olayını seçtin, kısaca açıklayayım:

    Gün içinde reality check(gerçeklik kontrolü) olayını devam ettirin. Ne zaman kırmızı veya istediğiniz bir renk gördüğünüzde "ben acaba rüyadamıyım?" diye sorun kendinize. Zaten etrafınıza baktığınızda rüyada olmadığınızı anlayacaksınız. Neyse bu şekilde çalışmaya devam ettiniz ve diyelim ki bir gün rüya görürken kırmızı renge rastladınız ve beyninize otomatik olarak "ben acaba rüyadamıyım?" sorusu geldi. Bu aklınıza geldiğinde ardından etrafı kontrol etmek de aklınıza gelicektir. Etrafı kontrol ederken rüyanızı ele almış olucaksınız. Çünkü etrafınızda illâki size mantıksız gelicek bir olay vardır, bunu fark ettiğinizde lucid hale geçmiş olucaksınız.

    Rüya görememe konusunda ise her insan rüya görür fakat bazıları hatırlanmaz. Bunun çeşitli nedenleri vardır, yorgun olmak, hayatınızın monoton olması, Hatırlayamamak. Bu gibi problemleri şunlarla aşabilirsiniz;

    - Monotonluktan kurtulun, hoşunuza giden filmler izleyin yada roman okuyun ki hayal gücünüz gelişsin. Hayal gücünüzün gelişmesi daha çok yaratıcı olmanız demektir. Daha çok yaratıcı olmanız daha fantastik rüyalar görmeniz demektir.
    - Hafızanızı kuvvetlendirmeye çalışın, B12 gibi hafızayı kuvvetlendiren vitaminler veya haplar deneyin. Özellikle yatmadan 30 dakika önce alacağınız B12 vitamini rüyanızı hatırlamanızda yardımcı olabilir.
    -{Önemli} Şunu deniyebilirsiniz, yatın ve saatinizi 5 saat sonrasına kurun. 5 saat sonra uyanın ve 30dakika - 1 saat aralığı arasında evde normal şeyler yapın(Bilgisayar oynamak, televizyon izlemek vs.). Oyalandıktan sonra tekrar yatağınıza dönün ve uyuyun. Uykuya dalmadan öncede hoşlandığınız şeyleri düşünün. Uykuya daldığınızda öncelikle daha stabil bir uykuya sahip olucaksınız ve rüya görüp lucid hâle geçmeniz çok daha kolay olucak.

    Bir arkadaş ben şimşek atmaya çalıştım atamadım demiş, hocam rüyanı kontrol etmek öyle kolay bir olay değildir. Öncelikle eğer yeni yeni başlıyorsanız rüyanızı kontrol etmek yerine kafanızı lucid hale geçme konusunda ikna edin. Ne zaman stabil bir şekilde lucid hale geçmeye başladınız, o zaman rüyanızı değiştirmeye de başlarsınız. Fakat yeni yeni başlayanlar için lucid hale geçtikten sonra rüyanızın size gösterdiklerine ayak uydurun. Eğer ben lucid hale rahat bir şekilde geçebiliyorum ama rüyamı nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum diyorsanızda; "Şimdi şimşek atıcamm!" demek yetmez. Şimşek atmayı düşünmeniz ve hissetmeniz gerekir. Kafanızda bu olayı canlandırmaya çalışın ve hissedin. Eğer rüyanızın konsepti normal ise, doğa üstü şeyler yapmak zordur, çünkü rüyanıza yön vermeye, onu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Daha kolay şeyler de deniyebilirsiniz, mesela evde olduğunuzu fark ettiniz. Çok sevdiğiniz bir arabayı düşünün, ve onun evinizin dışarısında sizi beklediğini düşünün. Arabanın anahtarlarını cebinizde hissedin, ve dışarı çıktığınızda araba karşınızda duruyor olucak

    Lucid Rüya görmenin zararını bir örnekle açıklayayım:

    Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kendimi "herşeyi en baştan yaşasam ne yapardım?" diye motive ettim ve bunu düşünerek uykuya daldım. Gerçektende tanıştığımız ilk günü vesaire tekrardan yaşadım. Toplam 3 kere rüya gördüm ve 3üde birbirinin devamıydı. İlk gün tanışma evresi vs. şeyleri gördüm. İkinci gün onu sevdiğimi söyledim ve oda beni sevdiğini söyledi, tabi başka ayrıntılarda oldu. 3. gün ise ayrıldığımız günü düşündüm, neden ayrıldığımızı düşündüm ve rüyamda da aynısını yaşadım, fakat ayrılmamıza neden olan şeyi düzeltmiştim. Yani ayrılmamıştık ve sabah oldu uyandım. O 3 gün içinde kendimi o kadar çok inandırdım ki, bu yaşananların rüya değilde gerçek olduğunu, bizim aslında ayrılmadığımızı, ayrıldığımız günün de sadece bir rüya olduğunu varsaydım. Yani rüyalarımla gerçek hayatımı karıştırdım. Herneyse sabah kalktım ve okula gittim. Okulda sevgilimi görünce yanına gidip nasılsın hayatım diyip onu öptüm ve ardından bir tokat yedim. Ne olduğunu anlayamamıştım ve kendimi rüyada sandım, hemen bi reality check yaptım fakat gerçek hayattamıyım rüya alemindemiyim hâla anlayamamıştım, ondan sonra bayılmışım. Kalktığımda hastanedeydim, kendimi çok yorgun ve garip hissediyordum. Neyse annemler falan da gelmişti, ne olduğunu sorduğumda stresten bayıldığımı söylediler... Bu arada bu süre içinde sürekli uyumak istedim, fırsat bulduğumda uyuyup hemen rüya görmeye çalıştım. Yani sürekli uyumak ve rüyaya devam etmek istiyordum.

    Lucid Rüya görmenin faydalarınıda bir örnekle açıklayayım:(ÜSTÜ OKUMAYAN ARKADAŞLAR BURAYI OKUMASIN)

    1 hafta sonra kız arkadaşımla tekrar çıkmaya başladık . Yaptığım şeyden dolayı ne kadar pişman olduğumu anlamış ve beni affetmeye karar vermişti
    quote:




    Orijinalden alıntı: mikelz3
    lucid yaptık ve ruyanın içindeyiz istedigimizi yapıyoruz peki normal hayata nasıl gecıyoruz yanı nasıl uyanıyoruz

    Hocam biz sadece rüyamızı yönetmeye çalışıyoruz, uykumuzu değil. Yani sen normal uyandığın saatte yine uyanıyorsun. Rüyandan uyanamama gibi bir durum yok merak etme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodstain -- 26 Şubat 2011; 20:47:02 >




  • Benim bir kez başıma geldi , ama cok garip sekilde , anlatayım;

    Şimdi normal rüyadaydim sıradan şeyler oluyodu, Sonra birden bizim evin döküntüleri arasında zombilerden kaçmaya başladım , fakat kapıyı bulamadım ve koşamıyodum.Sonra neden bilmiyorum ama birden "aha rüyadayım lan ben" dedim. Fakat salaklik yaptım korkudan, gebermek üzereyken "uyan lan uyan" dedim zombinin eli suratimdaydi ve uyandım , kalbim güm güm atıyodu Keşke bı lucia daha olsam :)D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    quote:

    Orijinalden alıntı: NightSLayer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skullputra


    quote:

    Orijinalden alıntı: yılan deveye ne demis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skullputra

    quote:

    Orijinalden alıntı: yılan deveye ne demis

    Demon gelebılır olayı nedır


    demon cin gibi ama demonlar daha güçlü ve akıllı

    Nasıl mesela atesten mı


    türleri işte farklı ateş duman elementlerden falan siren vs...



    peki bunlar nasıl geliyor yani gerçek hayatta şükür hiç o tarz bi olay olmadı ama rüyadayken filan mı olur? yani gerçekten dinlerle ilgili bişey mi yoksa bilinçaltımızın yarattığı birşey mi?

    ayrıca karabasan ismi sanki biraz korkunç geliyor ama ciddiyim yani kimi beyinle ilgili diyor kimi ise din ile ilgili?

    ayrıca bu inception daki totem denilen şeyden var mı sizde? sizce gerekli mi?

    Bunlar dediğin, elemanın demon dediği şey şeytan demek, dalga geçiyor yani Karabasan olayınıda dinsel olarak yorumlayanlarda var biyolojik olarak yorumlayanlarda. Aslında uyku felci deniyor, yani beyninizin uyandığını fakat vücudunuzun uyanmadığını düşünün. Yani aslında olayın farkındasınız, gerçek dünyada odanızda yatıyorsunuz fakat konuşamıyor, hareket edemiyorsunuz ve bu durumdan genelde 4-5 saniye gibi bir sürede kurtuluyorsunuz. Tabi psikolojik olarak çok etkilenen bir insansanız bu süre dahada uzayabiliyor, özellikle küçük yaştaki çocuklar bu durumdan çıktıklarında kendilerine zarar verebiliyorlar, ancak işin garibi sabah olduğunda hiçbirşey hatırlamadıklarını söylüyorlar. Ya aslında kısacası bu şuna benziyor; bir hocaya sorsan biz neden doğduk diye, Allah istedi de ondan doğdunuz diyecek, bir bilim adamına sorsanız, dicek ki yok işte sperm hücrelerinin yumurtaya ulaşmasından ve orada gelişiminden 9 ay sonra sen doğdun. Bu karabasan olayıda bunun gibi birşey, yani iki türlüde açıklanıyor.

    Evet, bu olay zahmetli ve zor bir iştir, konsantrasyonunuzun ve inanç gücünüzün kuvvetli olması gerekir, böylesine birşeyi düzenli olarak yapmanız için uğraş vermeniz gerekir, öyle bir iki günde olacak iş değil yani.



    Oha bana oluyodu arasıra




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain


    Lucid Rüya görmenin zararını bir örnekle açıklayayım:

    Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kendimi "herşeyi en baştan yaşasam ne yapardım?" diye motive ettim ve bunu düşünerek uykuya daldım. Gerçektende tanıştığımız ilk günü vesaire tekrardan yaşadım. Toplam 3 kere rüya gördüm ve 3üde birbirinin devamıydı. İlk gün tanışma evresi vs. şeyleri gördüm. İkinci gün onu sevdiğimi söyledim ve oda beni sevdiğini söyledi, tabi başka ayrıntılarda oldu. 3. gün ise ayrıldığımız günü düşündüm, neden ayrıldığımızı düşündüm ve rüyamda da aynısını yaşadım, fakat ayrılmamıza neden olan şeyi düzeltmiştim. Yani ayrılmamıştık ve sabah oldu uyandım. O 3 gün içinde kendimi o kadar çok inandırdım ki, bu yaşananların rüya değilde gerçek olduğunu, bizim aslında ayrılmadığımızı, ayrıldığımız günün de sadece bir rüya olduğunu varsaydım. Yani rüyalarımla gerçek hayatımı karıştırdım. Herneyse sabah kalktım ve okula gittim. Okulda sevgilimi görünce yanına gidip nasılsın hayatım diyip onu öptüm ve ardından bir tokat yedim. Ne olduğunu anlayamamıştım ve kendimi rüyada sandım, hemen bi reality check yaptım fakat gerçek hayattamıyım rüya alemindemiyim hâla anlayamamıştım, ondan sonra bayılmışım. Kalktığımda hastanedeydim, kendimi çok yorgun ve garip hissediyordum. Neyse annemler falan da gelmişti, ne olduğunu sorduğumda stresten bayıldığımı söylediler... Bu arada bu süre içinde sürekli uyumak istedim, fırsat bulduğumda uyuyup hemen rüya görmeye çalıştım. Yani sürekli uyumak ve rüyaya devam etmek istiyordum.


    Tırstım hocam.




  • @ BloodStain eyw sence ruyamda en cok gormek ısdedıgım kısı susan cooffeyle birlikte olmak için ne yapabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain
    quote:

    Orijinalden alıntı: brscngznc

    Bende lucid görme çalışmalarına başladım. Fakat takıldığım bir nokta var yardım istiyorum. Tam olarak anladığım şu:

    Rüyanın farkına varabilmek için bir renk tutuyoruz, gün içinde bu rengi herhangi bir yerde görürsek "şuan rüyada mıyım?" diye sorup parmağımızı elimizin içinden geçirmeye çalışıyoruz. Geçerse rüyadayız demektir. Buraya kadar doğru mu?

    Lucidi yapabilmek için Rüya görmek gerekli fakat ben Rüya göremiyorum. Görmek için ve o rüyada alıştırmasını yaptığımız rengin olması için uyumadan önce kendimizi şartlandırmamızın faydası olur mu? (Örn: Ben bu gece rüya görmek istiyorum, rüyada kırmızı renk olacak.)

    Lütfen öğrendiklerim hakkında yorum yapın, teşekkürler.

    Hocam öncelikle şunu söyleyeyim, o sabit bir yöntem değildir ben sadece onu örnek olsun diye yazmıştım, yani sen çeşitli yollardan kendine taktik yapabilirsin, ancak madem renk ile reality check olayını seçtin, kısaca açıklayayım:

    Gün içinde reality check(gerçeklik kontrolü) olayını devam ettirin. Ne zaman kırmızı veya istediğiniz bir renk gördüğünüzde "ben acaba rüyadamıyım?" diye sorun kendinize. Zaten etrafınıza baktığınızda rüyada olmadığınızı anlayacaksınız. Neyse bu şekilde çalışmaya devam ettiniz ve diyelim ki bir gün rüya görürken kırmızı renge rastladınız ve beyninize otomatik olarak "ben acaba rüyadamıyım?" sorusu geldi. Bu aklınıza geldiğinde ardından etrafı kontrol etmek de aklınıza gelicektir. Etrafı kontrol ederken rüyanızı ele almış olucaksınız. Çünkü etrafınızda illâki size mantıksız gelicek bir olay vardır, bunu fark ettiğinizde lucid hale geçmiş olucaksınız.

    Rüya görememe konusunda ise her insan rüya görür fakat bazıları hatırlanmaz. Bunun çeşitli nedenleri vardır, yorgun olmak, hayatınızın monoton olması, Hatırlayamamak. Bu gibi problemleri şunlarla aşabilirsiniz;

    - Monotonluktan kurtulun, hoşunuza giden filmler izleyin yada roman okuyun ki hayal gücünüz gelişsin. Hayal gücünüzün gelişmesi daha çok yaratıcı olmanız demektir. Daha çok yaratıcı olmanız daha fantastik rüyalar görmeniz demektir.
    - Hafızanızı kuvvetlendirmeye çalışın, B12 gibi hafızayı kuvvetlendiren vitaminler veya haplar deneyin. Özellikle yatmadan 30 dakika önce alacağınız B12 vitamini rüyanızı hatırlamanızda yardımcı olabilir.
    -{Önemli} Şunu deniyebilirsiniz, yatın ve saatinizi 5 saat sonrasına kurun. 5 saat sonra uyanın ve 30dakika - 1 saat aralığı arasında evde normal şeyler yapın(Bilgisayar oynamak, televizyon izlemek vs.). Oyalandıktan sonra tekrar yatağınıza dönün ve uyuyun. Uykuya dalmadan öncede hoşlandığınız şeyleri düşünün. Uykuya daldığınızda öncelikle daha stabil bir uykuya sahip olucaksınız ve rüya görüp lucid hâle geçmeniz çok daha kolay olucak.

    Bir arkadaş ben şimşek atmaya çalıştım atamadım demiş, hocam rüyanı kontrol etmek öyle kolay bir olay değildir. Öncelikle eğer yeni yeni başlıyorsanız rüyanızı kontrol etmek yerine kafanızı lucid hale geçme konusunda ikna edin. Ne zaman stabil bir şekilde lucid hale geçmeye başladınız, o zaman rüyanızı değiştirmeye de başlarsınız. Fakat yeni yeni başlayanlar için lucid hale geçtikten sonra rüyanızın size gösterdiklerine ayak uydurun. Eğer ben lucid hale rahat bir şekilde geçebiliyorum ama rüyamı nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum diyorsanızda; "Şimdi şimşek atıcamm!" demek yetmez. Şimşek atmayı düşünmeniz ve hissetmeniz gerekir. Kafanızda bu olayı canlandırmaya çalışın ve hissedin. Eğer rüyanızın konsepti normal ise, doğa üstü şeyler yapmak zordur, çünkü rüyanıza yön vermeye, onu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Daha kolay şeyler de deniyebilirsiniz, mesela evde olduğunuzu fark ettiniz. Çok sevdiğiniz bir arabayı düşünün, ve onun evinizin dışarısında sizi beklediğini düşünün. Arabanın anahtarlarını cebinizde hissedin, ve dışarı çıktığınızda araba karşınızda duruyor olucak

    Lucid Rüya görmenin zararını bir örnekle açıklayayım:

    Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kendimi "herşeyi en baştan yaşasam ne yapardım?" diye motive ettim ve bunu düşünerek uykuya daldım. Gerçektende tanıştığımız ilk günü vesaire tekrardan yaşadım. Toplam 3 kere rüya gördüm ve 3üde birbirinin devamıydı. İlk gün tanışma evresi vs. şeyleri gördüm. İkinci gün onu sevdiğimi söyledim ve oda beni sevdiğini söyledi, tabi başka ayrıntılarda oldu. 3. gün ise ayrıldığımız günü düşündüm, neden ayrıldığımızı düşündüm ve rüyamda da aynısını yaşadım, fakat ayrılmamıza neden olan şeyi düzeltmiştim. Yani ayrılmamıştık ve sabah oldu uyandım. O 3 gün içinde kendimi o kadar çok inandırdım ki, bu yaşananların rüya değilde gerçek olduğunu, bizim aslında ayrılmadığımızı, ayrıldığımız günün de sadece bir rüya olduğunu varsaydım. Yani rüyalarımla gerçek hayatımı karıştırdım. Herneyse sabah kalktım ve okula gittim. Okulda sevgilimi görünce yanına gidip nasılsın hayatım diyip onu öptüm ve ardından bir tokat yedim. Ne olduğunu anlayamamış

    Mukemmelsın ınternetten daha ıyı net bılgılere sahıpsın




  • Ya ben yaklaşık 1 yıldır, evet 1 yıldır rüya görmüyorum ya da görünce hatırlamıyorum neden bilmiyorum ama
    bu lucid rüya işine merak saldım acaba rüyalarımı nasıl hatırlayabilirim? yani lucid rüya görmekten önce gördüğüm rüyayı hatırlamam gerekiyor dimi?
  • Beyler şimdi bu Lucid'de istediğimiz şey oluyor ya, Ben müzik grubundayim , Lucid sırasında önümdeki masada şarkı sözü olmasını istesem olur mu ve onu ezberleyip hemen biryere yazsam? Hatta sonra notaları falan görmek isterim rüyamda , olabilir mi böyle birşey ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Ops


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain


    Lucid Rüya görmenin zararını bir örnekle açıklayayım:

    Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kendimi "herşeyi en baştan yaşasam ne yapardım?" diye motive ettim ve bunu düşünerek uykuya daldım. Gerçektende tanıştığımız ilk günü vesaire tekrardan yaşadım. Toplam 3 kere rüya gördüm ve 3üde birbirinin devamıydı. İlk gün tanışma evresi vs. şeyleri gördüm. İkinci gün onu sevdiğimi söyledim ve oda beni sevdiğini söyledi, tabi başka ayrıntılarda oldu. 3. gün ise ayrıldığımız günü düşündüm, neden ayrıldığımızı düşündüm ve rüyamda da aynısını yaşadım, fakat ayrılmamıza neden olan şeyi düzeltmiştim. Yani ayrılmamıştık ve sabah oldu uyandım. O 3 gün içinde kendimi o kadar çok inandırdım ki, bu yaşananların rüya değilde gerçek olduğunu, bizim aslında ayrılmadığımızı, ayrıldığımız günün de sadece bir rüya olduğunu varsaydım. Yani rüyalarımla gerçek hayatımı karıştırdım. Herneyse sabah kalktım ve okula gittim. Okulda sevgilimi görünce yanına gidip nasılsın hayatım diyip onu öptüm ve ardından bir tokat yedim. Ne olduğunu anlayamamıştım ve kendimi rüyada sandım, hemen bi reality check yaptım fakat gerçek hayattamıyım rüya alemindemiyim hâla anlayamamıştım, ondan sonra bayılmışım. Kalktığımda hastanedeydim, kendimi çok yorgun ve garip hissediyordum. Neyse annemler falan da gelmişti, ne olduğunu sorduğumda stresten bayıldığımı söylediler... Bu arada bu süre içinde sürekli uyumak istedim, fırsat bulduğumda uyuyup hemen rüya görmeye çalıştım. Yani sürekli uyumak ve rüyaya devam etmek istiyordum.


    Tırstım hocam.

    Faydalarınıda oku Şaka bir yana gerçekten bazen kontrolü kaybedebiliyor ve abartabiliyorsunuz. Sonuçta rüyalarınızı kontrol etme yetisine sahip olduğunuzda ister istemez normalden daha bir hayatınız olucak rüya aleminde. E birine sorsanız "herşeyin sizin elinizde olduğu, istediğinizi yapabileceğiniz bir dünyamı istersiniz yoksa insanların sizi yönettiği, onlara itaat etmek zorunda olduğunuz, haksızlıklarla yalanlarla dolu bir dünyamı?" bu adam sana tabiki ilk dünyayı seçicek. O yüzden sınırı bilmek ve bu işi kontrollü bir şekilde yürütmek gerekir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mikelz3

    @ BloodStain eyw sence ruyamda en cok gormek ısdedıgım kısı susan cooffeyle birlikte olmak için ne yapabilirim


    Açıkçası daha önce hiç birini rüyamda görmek için uğraşmadım ama o kişiyi hayal et, vücudunu, yüzünü aklına getir, ve daha önce bulunduğun bir mekân hayal et, ve o mekânda 2nizinde aynı yerde olduğunu düşün. FAKAT eğer lucid hale geçme konusunda uzmanlaşmadıysan bunları yapman çok zor olur, onu rüyanda görsen bile rüyanı kontrol edemeyebilirsin. Çünkü bu rüyanı baştan yaratmak demek oluyor ki çok zor birşeydir. Öncelikle lucid hale geçmeyi çalış, ondan sonra rüyalarını değiştirmeyi deniyebilirsin.




  • @ BloodStain eyw sagol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells
    Beyler şimdi bu Lucid'de istediğimiz şey oluyor ya, Ben müzik grubundayim , Lucid sırasında önümdeki masada şarkı sözü olmasını istesem olur mu ve onu ezberleyip hemen biryere yazsam? Hatta sonra notaları falan görmek isterim rüyamda , olabilir mi böyle birşey ???

    ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meltzie

    Ya ben yaklaşık 1 yıldır, evet 1 yıldır rüya görmüyorum ya da görünce hatırlamıyorum neden bilmiyorum ama
    bu lucid rüya işine merak saldım acaba rüyalarımı nasıl hatırlayabilirim? yani lucid rüya görmekten önce gördüğüm rüyayı hatırlamam gerekiyor dimi?

    - Hafızanızı kuvvetlendirmeye çalışın, B12 gibi hafızayı kuvvetlendiren vitaminler veya haplar deneyin. Özellikle yatmadan 30 dakika önce alacağınız B12 vitamini rüyanızı hatırlamanızda yardımcı olabilir. B12 içeren bazı yiyecekler:
    Karaciğer
    Süt
    Yumurta akı
    Peynir
    Balık
    Dana eti
    Midye
    Uskumru
    Sardalya


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells

    Beyler şimdi bu Lucid'de istediğimiz şey oluyor ya, Ben müzik grubundayim , Lucid sırasında önümdeki masada şarkı sözü olmasını istesem olur mu ve onu ezberleyip hemen biryere yazsam? Hatta sonra notaları falan görmek isterim rüyamda , olabilir mi böyle birşey ???


    Çok yaratıcısınız rüyanızdan birşeyler çalıp gerçek hayatınıza aktarmaya çalışmak akıllıca ancak rüya sizin rüyanız olduğu için, siz ne söylerseniz ne çalarsanız çalın insanlar size sizin istediğiniz gibi davranıcaktır. İsterseniz sadece birşeyler mırıldanın, insanların sizi deli gibi alkışlamasını istiyorsanız onlar öyle yapar. Yani ne söylediğinizin bir önemi yoktur aslında. Ayrıca böyle birşeyi gerçekleştirseniz bile, rüyanızda size çok anlamlı gelen, "işte bu manyak bir parça oldu!" dediğiniz şarkıyı gerçek hayata geçirdiğinizde anlamsız, saçma sapan birşey çıkabilir ortaya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Meltzie

    Ya ben yaklaşık 1 yıldır, evet 1 yıldır rüya görmüyorum ya da görünce hatırlamıyorum neden bilmiyorum ama
    bu lucid rüya işine merak saldım acaba rüyalarımı nasıl hatırlayabilirim? yani lucid rüya görmekten önce gördüğüm rüyayı hatırlamam gerekiyor dimi?

    - Hafızanızı kuvvetlendirmeye çalışın, B12 gibi hafızayı kuvvetlendiren vitaminler veya haplar deneyin. Özellikle yatmadan 30 dakika önce alacağınız B12 vitamini rüyanızı hatırlamanızda yardımcı olabilir. B12 içeren bazı yiyecekler:
    Karaciğer
    Süt
    Yumurta akı
    Peynir
    Balık
    Dana eti
    Midye
    Uskumru
    Sardalya


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells

    Beyler şimdi bu Lucid'de istediğimiz şey oluyor ya, Ben müzik grubundayim , Lucid sırasında önümdeki masada şarkı sözü olmasını istesem olur mu ve onu ezberleyip hemen biryere yazsam? Hatta sonra notaları falan görmek isterim rüyamda , olabilir mi böyle birşey ???


    Çok yaratıcısınız rüyanızdan birşeyler çalıp gerçek hayatınıza aktarmaya çalışmak akıllıca ancak rüya sizin rüyanız olduğu için, siz ne söylerseniz ne çalarsanız çalın insanlar size sizin istediğiniz gibi davranıcaktır. İsterseniz sadece birşeyler mırıldanın, insanların sizi deli gibi alkışlamasını istiyorsanız onlar öyle yapar. Yani ne söylediğinizin bir önemi yoktur aslında. Ayrıca böyle birşeyi gerçekleştirseniz bile, rüyanızda size çok anlamlı gelen, "işte bu manyak bir parça oldu!" dediğiniz şarkıyı gerçek hayata geçirdiğinizde anlamsız, saçma sapan birşey çıkabilir ortaya.

    Saolun hocam Lucid görmeyi başarabilirsem ciddi denicem bunu




  • deneyip denememe konusunda kararsızım ama konuyu biraz okuyunca bilinç altıma bazı şeyler yerleşti gibi :) farkında olmadan deneyebilirim
  • Arkadaşlar bende bazen zannedersem lucid rüya görüyorum bazen rüyalarımda kötü birşey olduğu zaman savaş vs. çok korktuğum zaman rüyada olduğumdan eminim ancak rüyamı kontrol edemiyorum ve uzun bir süreden beri rüya görmüyorum bugün bu başlık altında anlatılanları denicem inş. görürüz bişiler :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Vettel -- 26 Şubat 2011; 22:17:30 >
  • mesajı bulunsun
  • Eskiden yaptığım ama uğraş gerektiren birşeydir Lucid ruya,kademe kademe gider,mesela ilk ruyada olduğunuzu farkedersiniz,daha sonra küçük birşeyler değiştirirsiniz vs uzun zaman içinde ise ruyayı baştan sona değiştirebilirsiniz(bu saydıklarım sürekli ruyada kalmakla alakalı mesela siz ruya olduğunu farkedip kuleden atlayıp uyanırsanız bu ileri seviye olmaz burda ileri seviyeden kastım bunu yapıpta hala ruyada kalmaktır,bu sadece seviyenizin üstünde birşeyler denemek olur.ilk seviyelerdeyseniz daha küçük birşeyler yapmayı deneyin mesela ruyada arkadaşınız varsa onun yüzünde sivilceler oluşturabilir silebilirsiniz,hala ruyaydaysanız problem yoktur bunu başarıyla hallettiniz,yavaş yavaş daha zor şeyler deneyerek istediğiniz şeyleri yapabilirsiniz-ruyadan uyanmadan- ,ben çok uğraşmadım 1 ay kadar uğraştım,sadece gece lucid göreceğim,ruyamı hatırlayacağım diye şartladım kendimi,reality check tarzı birşey yapmadım,o bir aylık zaman içerisinde baya ruya gördüğümü hatırlıyorum.İlk ruyamda bunun Lucid olduğunu anladığım an uyandım.Bundan sonraki ruyalarımda bunun gibi oldu sadece ufak birşeyler değiştirip atıldım ruyadan.Bunun gibi bir sürü ruyadan Sonra İlk düzgün yaptığım Lucid ruyada Okulun içindeydim ve okul loş ışıklıydı yanımda Atatürk bizim sınıfa çıkıyorduk.Düşündüm,Atatürk öldü.E ozaman bu bir ruya!,bir anda etraftaki lambalar korku filmi gibi yanıp sönmeye başladı,neyseki diğer ruyalarımda heyecanlanınca kontrolü kaybettiğimi hatırladım ve sakin davrandım.Lambalar düzeldi.Sınıfa geldiğimiz an dayanamadım,sınıf bomboştu ve sıraları ögretmeni hepsini yarattım.Lambalar bu sırada sürekli yanıp sönüyor ben endişelenmeye başladım ruyadan uyanıcam diye o korkuyla hemen birşey yapmalıyım dedim ve 3 kızı öptüm lambalar patladı ruyadan uyandım.Hayatımda ilk defa bir kızı öptüm ve çok güzeldi.O günden sonra diğer ruyamda arkadaşımın yazlık evine giderken otelde kalıyoruz.O anda düşündüm o arkadaşla aramız kötü o zaman?Bu bir rüya!ben diğer tecrübelerimden yararlanarak normal davranmaya devam ettim,Bu sefer kızın düşüncelerini değiştirdim ve gece kızın odasında buluşma ayarladım.Gittim kız çıplaktı onu öptüm aşağı doğru ineyim derken ruyadan atıldım.

    Gördüğünüz gibi arkadaşlar yavaş yavaş seviyenizi yükselterek istediğiniz herşeyi ruyada kalarak yapabilirsiniz.Yoksa seviyenizden yüksek birşey yaparsanız ruyadan atılabilabilirsiniz.O aydan sonra Lucid yapmayı bıraktım çünkü gerçek hayat bana zevk vermiyordu,uyumak ve Lucid yapmayı denemek istiyordum.Koca 1 ayda 2 defa yapabilmiştim.Dahada ileri gidebilmek istiyordum.Gerçek hayatta Lucid gibi olsun istiyordum.Baktım durum kötüye gidiyor direk bıraktım.

    Önerilerim:
    Lucid ruyaya girmeden önce yapacaklarınız size kalmış,denereyerek yada google da aratarak lucid ile ilgili yöntemler bulabilirsiniz.Daha ilk başlardaysanız ve bir ruyada lucid olduğunun farkına vardıysanız Alllaaaa ruya laaa bu deyip heycanlanırsanız ruyadan atılırsınız.Farkederseniz ruya olduğunu sakin olun ve ruya olduğunu farketmemiş gibi davranın,ruyadaki hangi karakterseniz onun gibi davranın,bunun sayesinde ruyadan atılmayacak ama ruya içinde uzun süre kalabileceksiniz.Bu süre içinde her ruyada yavaş yavaş arttırarak birşeyler yapın,Mesela ilkinde Bir insanda sivilce oluşturun,diğerinde büyük yara izi gibi yavaş yavaş seviyenizi arttırın.Direk büyük birşey denerseniz bunları yapmadan direk ruyadan atılabilirsiniz.Yavaş yavaş arttırarak yapın.Bir not daha fiziksel olarak gözükmeyen şeyler daha kolaydır.Düşünce değiştirme gibi,Mesela kızı kendinize aşık edebilirsiniz.Bu hali uzun süre devam ettirebilirsiniz.Ama kızı öperseniz benim gibi ruyadan atılabilirsiniz.Fiziksel olmayan şeylerden başlarsanız daha kolay olur sizin için.
    Ruyada mümkün olduğunca kontrolu sağlamaya çalışın kısa süreli bina yapıp üstünden atlama yerine.Uzun süreli duygu değiştirebilirsiniz.
    İlk başlarda mesela lucid olduğunu 1 saniyeliğine farkedip kontrolu kaybedebilirsiniz bu normaldir zamanla lucid olduğu zaman heycanlanmayıp kontrolu kaybetmeyeceksiniz.Lucid olduğunun farkına vardıktan sonra kontrolu kaybetmezseniz bundan sonra en uzun süre kontrolu tutabileceğiniz durum ruyadan olduğunuz karakter gibi davranmaktır.Kendiniz hiçbir şeyi değiştirmezseniz ruyadan atılmazsınız.Lucid yeteneğiniz de artmaz ama,ruyayı izlemek yerine ruyanın ana karakteri olursunuz o kadar,Lucidinde başlangıç seviyesi budur.Senarist in(beyin) yazdığı ruyayı oynamak ve buna müdahale etmektir.İlk başlarda senarist kızar her değişikliği kabul etmez ama,bunu yavaş yavaş yaparsanız senaristi ele geçirebilirsiniz. Lucid uzun bir yoldur arkadaşlar,sabrı olan yapabilir.

    Sorusu olan sorabilir
    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 26 Şubat 2011; 22:35:37 >




  • Bu olay genelde sabah gün ağarmaya yakınken uyanıp yattığınızda olur ve çok da iyi olur
    Mesela geçen gün bir kötü rolündeki bir eziği dövüyordum rüyamda sonra halledip attım onu.
    Sonra bunun bir dostu geldi deve gibi :D Rüyada olduğumu anladım ama dövülmemek için zar zor çıktım.

    Ondan önceki bir rüyada evin merdivenlerinden korkunç sesler yükseliyordu ödüm bokuma karışmıştı ama rüyada olduğumu anladım.Elimde bir şemsiye vardı.Güçlü bir adam kapıyı açıp içeri girdi şemsiyeyi beynimle kılıca dönüştürmek istedim ama o bir levyeye dönüştü adamı hallettim sonra.En cesur rüyam.

    Bunların hepsi gerçektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hound Dog -- 26 Şubat 2011; 22:40:31 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.