Şimdi Ara

Lütfen bir el atın sorun ekran kartında mı ana kartta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • win10 işletim sistemi yüklü 5 yıllık iyi durumda bir masaüstü bilgisayarım var. 2 yıl önce ekran kartını değiştirdim gtx 970 var şimdi. Oyun dışında normal internette falan takılırken bilgisayar kilitleniyor resetlemem gerekiyor ya da bazen direk kendisi resetliyor. Sonra açılınca masaüstünü düşük çözünürlükte açıyor. Aygıt yöneticisinde ekran kartında sarı ünlem gösteriyor, ekran kartına sağ tıklayıp baktığımda ordan kod 43 hatası gösteriyor. Driver aygıtta sorun olduğunu bildirmiş.Bazen tek seferde bazen birkaç kez yeniden başlatınca tekrar normal haline geliyor ama birkaç saat içinde tekrar aynı sorun oluyor. Ekran kartını çıkartıp, monitörü normal anakarttakı hdmi girişine taktığımda bir sıkıntı olmuyor. Driverları güzelce silip tekrar kurdum farketmedi, format attım 1 hafta bir sıkıntı yoktu sonra gene oldu. Ekran kartını arkadaşıma verdim 1 hafta kullandı, bir sıkıntı olmamış sadece ilk açıldığında düşük çözünürlükte açıyormuş onda da. Arkadaştan ekran kartını alıp tekrar bilgisayarıma taktım, windows sorunla karşılaştı onarılıyor falan diyor ama başarısız oldu sonra fln diyor. Bir süre ekran kartsız kullandım sonra tekrar taktığımda açılırken hata vermedi ama aynı sorun devam ediyor. Biraz uzun oldu galiba ama umarım ekran kartında donanımsal bir hata yoktur yoksa yenisini alabilecek bütçem yok zaten. Fikirleriniz nedir? 2 tane 4 gb ram onları taktım çıkardım, bilgisayar açılmadı bir türlü, yerlerini değiştirsem de. Onları çıkartıp sonradan aldığım 8 gb ramı taktım sıkıntı olmadı bu sefer.
    Anakartta bir sıkıntı olabilir mi?







  • markalı kasa kullanıyorsan pegatron, ecs gibi yan üretim anakart varsa yavaştan vadesi doluyor olabilir. nitekim garanti bitene kadar dayanabilecek anakartlar üretilmekte.

    anakartın üstündeki kondansatör ve çipleri ışıkla kontrol et. anakartın arkasında sararma, erime gibi hasarlar varsa anakarta veda etme zamanı gelmiştir.
  • Dostum ekran kartı bios yükle, belki işe yarayabilir. İlginç bir sorun. Özellikle arkadaşında senin genel yaşadığın sorunun olmaması, ve sadece her açılışta çözünürlüğün düşük olması garip. Hdmi girişlerinde bir şey olabilir mi ? Bir de dvi girişinden görüntü al, ya da tam tersi artık hangisini kullanıyor isen...
  • Anakart markası asus.kontrol ettim bir sıkıntı yok görünürde. Keşke anakartta olsa sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.