Şimdi Ara

Lütfen Monitor Audio RS8 için aktif subwoofer tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Monitor Audio Rs8 lerimi stereo Technics Su VZ320 amfisiyle çalıştırıyorum. Sadece müzik dinliyorum. Fakat RS8 lerin basları bana çok garip geliyor. Bazı müziklerde hiç bas yok, kimi müziklerde odayı inleten aşırı bas gibi bir şey geliyor. Özellikler bateri ve bas gitarla başlayan ve çok iyi bildiğim şarkılarda, bas gitarin sesi geliyor fakat basın hiç bir gücü yok.

    Bunu çözmek için bir aktif subwoofer almak istiyorum. Bunun için de yine tonlarca para yatırmak istemiyorum. Belki tavsiye edebileceğininiz, iyi fakat hesaplı bir subwoofer vardır.
    İkinci el olabilir.
    Ayrıca hep subwoofwrin kabinlere uyumu ile ilgili yazılar okuyorum. Bu nedir acaba? Yabancı forumlarda subwooferin kabinlerle uyumundan ziyade Center Speaker alırken uyum sorunlarından söz ediliyor.
    Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Amfinizde subwoofer bağlamak için bir çıkış olmadığı için high level in giriş imkanı veren bir subwoofer bulmanız gerekecek. Amfinizin A çıkışına hoparlörlerinizi B çıkışına da subwoofer ı bağlayabilirsiniz A+B şeklinde her ikisi de aktif olacaktır.
    Pure Acoustics rb1200
    Wharfedale powercube 10
    Yamaha üst sw216

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rcf Ayra 10
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    digerlerini dinlemedim ama yamaha 216 yi epeyce kullandim muzikte ancak sesi bozar o makina.helede biraz yuklenilirse

    dinlenilen muzik kalitesinde bir sikinti olabilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 11 Ocak 2015; 20:09:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    A ile B yi çalıştırdığımda amfinin empedansı 8-16 ohm oluyor. Fakat fabinlerin empedansı 6 Ohm. Oradan sıkıntı yaşarım diye düşündüğümden hem kabinleri hem de Subwooferi A çıkışına bağlamayı düşünüyorum.

    Bu arada a mfinin gücü sanırım 100 Wat. Herhangi sorun yaşarmıyım acaba, yani amfinin gübü düşükmü kalır? Düşükse ne olur?

    tşk.
  • İmpedans sıkıntısı yaşamazsınız sebebi subwooferın geriye Direnç olarak feedback vermeyecek olmasıdır.sadece sinyali alacak kendi amfisi var zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen technics amfinin gucunu 8 ohm icin 2x40 watt gibi okudum. Acaba beslemekte zorlaniyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Ben eldeki cihazların kalitesine bakarak tahmini bir bütçeye göre SPEAKER LEVEL girişleri olaran birkaç subwoofer önerdim. Kullanılan amfi ve hoparlör giriş seviyesi olarak kabul edilmeli şimdi bu sisteme 2.000 TL 'lik bir subwoofer eklemek yerine daha iyi bir amfi ile upgrade etmeyi önermemiz daha doğru olabilir.

    Yamaha Subwoofer sanırım 500-600 TL seviyesinde zaten hu seviyede de çok birşey beklememek lazım dediğin gibi. Ancak gene de iyi ayarlanırsa cut-of 60hz gibi alt basslara biraz dolgunluk verecektir.
  • Yapılacak şey ampli değişecek. Sub.'ın parası amplinin parasının üzerine eklenecek. Adam gibi bir ampli alınacak. Macera sub.'da aranmayacak. Önce siz bir kolonların hakkını verin. Yok ben illa bi ampliyi kullanacağım diye bir takıntınız varsa, o zaman bu kolonları satın. Amplinize uygun kolon alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 12 Ocak 2015; 9:27:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız . en mantıklısı o hoparlörlerin hakkını verecek bir ampli almak
  • Vallaha bir çok ampli denemeştim, gerekse dijital gerekse de analog. Fakat bu amplinin sesi diperlerine göre bana sıcak ve doğal geldi. Gücüne gelirse: Şu anda sesin gücü bana yetiyor, yani sesin yüksekliği bana fazla fazla yetiyor. Bir subwoofer takıldığında bu amplinin gücünün yetememe gibi bir durumu var mı? Varsa bu durum kendini nasıl beli eder?
  • BSelim B kullanıcısına yanıt
    Subwoofer'ın amfinizin gücüne negatif hiçbir etkisi olmayacaktır.Aktif Subwooferların kendi amfileri vardır. Sizin hoparlör çıkışlarınıza bağlamak zorunda kalıyor olmamız kafanızı karıştırıyor sanırım ancak durum açıkladığım gibi merak etmeyin.
  • Bana kalırsa RS8 bassları iyidir hatta dinletilerde bana fazla bile geliyordu, bence yetersizlik amfi kaynaklıdır. Subwoofer ile bassları dengelemek zor, en azından ben kararsız kalıyordum. Uğraşanlardan destekle akustik ölçümler, yalıtımlar gerekebilir. . Birde high level bağladığınızda, sinema izlerken çıkartmak zorunda kalıyorsunuz. REL T5 veya MJ Acoustics Can Hifi hala getiriyorsa uygun subwooferlar.

    Tamda bu konuda bugün bir ürüne denk geldim. Parasound bizim ülkede bildiğim kadarıyla yok , katalog özellikleri çok iyi, subwoofer kesim frekansını amfiden belirleyebiliyorsunuz. Üzerinde DAC'ı var.

    http://www.cepro.com/article/integrated_amp_from_parasound_offers_2_channel_ht_functionality/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 14 Ocak 2015; 22:44:00 >




  • Düzeltmeler sonunda 2495 Dolara satışta. DAC , Amfi , Bass Management birlikte umarım diğer markalara da örnek olur.

  • kumanda haric güzel makinaya benziyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam..benimde kendi adıma sıkıntılarım var kısaca anlatayım..
    Yıllarca technics stereo dinlemiş biri olarak ani kaşıntı sonrası avr olayına dönüş yaptım.ama olmadı mutsuzum
    Denon avr 1911 harman kardon hkts 20 front olarakta wharfedale cristal serisi
    1 yıl dayandım sattım şimdi pioneer vsx 921 front yamaha ns 777 dinlediğim müzik jazz blues vs.şimdi gündemde monitor audio rs 5 var deyiştirmeye değermi bilmiyorum ve bilen arkadaşlardan destek yorumları bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.