Şimdi Ara

Lütfen yardım: ntoskrnl.ex_ problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Bilgisayarım bir gün windows ekranında kilitlendi, bilgisayarı açma-kapama tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatmam gerekti. Bilgisayarı tekrar açmak istediğimde ntoskrnl.ex_ dosyasının mevcut olmadığını veya bozuk olduğunu belirten bir hata mesajı aldım DOS'ta. Araştırdım buldum çözümü cd rom'a işletim sistemi cd'mizi koyarak kurtarma konsolundan cd içerisindeki i386 klasörüne geçmek ve expand ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32 komutunu yazmakmış. Böylece cd'den bilgisayarın hard diskine bu dosyayı kopyalabiliyormuşuz..

    Buraya kadar her şey tamam ama ben bunu denediğimde bilgisayar bir süre işlem yapıyor ama cd'den bir şey okumuyor. Ve akabinde erişim engellendi yazıyor. Haftaya çizim teslim etmem gerek ve çizimlerimin tamamı işletim sistemimin yüklü olduğu C diskinde. Yani D'de olsa format atarım kurtarırım bir şekilde ama bana bilgisayarın en azından bir kere açılması gerekiyor.

    Güvenli modda da açılmıyor çünkü bu ntoskrnl.ex_ dosyasını bilgisayara kopyalayamıyorum. Erişim engellendi hatası alıyorum. Bad Sector problemi olabilir mi? Eğer öyleyse bunun içindekileri bir servis aracılığı ile kurtarabilir miyim? Son çare olarak böyle bir şansım varsa bunun bana külfeti ne olur? Bilgisayarı bir kere bile açsam bana yeter, Bad Sector varsa da içindekileri kopyalayıp yeni bir hard disk alabilirim.

    Yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mjöllnir -- 29 Temmuz 2008; 18:53:04 >







  • Merhaba,

    ERD commander veya boot edebileceğin herhngi bi iş. sistemi kullan.Ve datalarını başka bi yere aktar.
  • ERD commander nedir bilmiyorum. Aslında D:'ye de işletim sistemi yüklesem ve onunla açsam sonra dosyalarımı alsam mümkün müdür, şimdi aklıma geldi bilemiyorum pek.

    Bad Sector olayı mevcutsa da yapabilir miyim bunu? CHKDSK de yapamıyorum, yüzde 20'de takılıyor.

    Tavsiyen için teşekkürler..
  • D ye kurarsan dosyalarını c: den çekebilirsin.

    ERD commander Cd den çalışan bi işletim sistemi.bu cd ile bilgisayarı boot ediceksin.CD den çalışan bir işletim sistemi açılacak.C de ki datalarını D ye aktarabilirsin.Daha sonrada c ye format atarsın.Birazdan sana pm le rapid link i atıcam ERD yi.upload ediorum şu anda.dosyayı indir rar dan çıkart nero ile cd ye yaz
  • Çok teşekkür ederim ancak şimdi D'ye windows kurayım diye kura girdiğimde 25 gb alan ayırdığım C'de boş alanın 24999 mb olduğunu gördüm. Sanırım yanlış olamaz. C'yi tekrar biçimlendirmeye çalıştığında da %0'da tıkandı. Üzerine su içmem gerek galiba...
  • hayır üzerine su içmen gerekmez.bilgiler öyle kolay kolay silinmez hardiskten.Bilgileri kurtarmanın yolları var.Sen d ye windows kur ve c ye hiç dokunma.

    Daha sonra d ye kurduğun windowstan data kurtarma programları kullan.C sürücüsünde NTFS zarar görmüşse.Düzeltebilceğein başka programlar da var.Sen şimdi d ye windos u kur.Daha sonra buraya yazarsın.Bi kaç program önericem sana.

    Kolay gelsin
  • Tamam dostum, ben C'ye format atmaya çalışıyordum atamadık zaten. Tahminimce kendim beceremicem, bir teknik servise götürsem kurtarabilir mi acaba? Hiç başıma gelmediğinden çekiniyorum data kurtarma programı hiç kullanmadım. 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum öyle yeni yetmelerden sayılmam fakat 25 gb'ın 24.99 gb'ının boş gözükmesi bana hiç hayra alamet gibi gelmedi.
  • Üzerine birşey yazılmadığı sürece datalar her zman kurtarılmaya müsaittir.Çok büyük ihtimalle kurtaracaklardır merak etme.Umarım yüklü bir fiyat çekmezler:)

    İyi Akşamlar
  • C Partitionunu formatlasam da mı? Bozuk sektör muhabbetinden şüpheleniyorum. Ne checkdisk yapabiliyorum, ne de dir komutunu kullanabiliyorum C'ye. Ayrıca ntoskrnl.ex_ dosyası bozuk ve/ya silinmiş diye bütün bir diski boş görmesine hiç anlam veremedim...
  • ERD Commander ile bilgisayarı açabildim fakat D'yi görse de C boş gözüküyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.