Şimdi Ara

Lütfen Yardım Santral Uzaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese Merhaba ;

    Konuyu fazla uzatmadan hemen üzerinden anlatayım.

    Yaklaşık 2 sene önce TTnetten hizmet almaya çabaladım (!). Oturduğum yerin santrale uzaklığı yüzünden bir türlü verimli kullanamadım, daha sonra yaklaşık 200 TL cayma bedeli ödeyerek iptal ettim. Ve üst komşu ile ortak kullanmaya başladım ağır aksak, yani "10 dakika var 10 dakika yok" böyle bir internetim var.
    Geçenlerde, home-office çalışacağım için tekrar başvuru yaptım ve TTnetten beni aradıklarında 8 Mbps nin kesin geldiğini hiç bir sıkıntı olmayacağını söylediler, ancak geçen 2-3 gün içerisinde hiç bir değişiklik yok, hatta ben direk 8Mbit Adil Kullanım Kotası olmayan paket istediğim için net 8mbit vermeye çalışıyorlar ancak nafile. Bugün aradıklarında herhangi bir cayma bedeli ödemeden iptal edebileceğimi söylediler.

    Santral değiştirmem söz konusu değil midir ?
    Smile, BiriNet vb. servislerden hizmet alsam sanıyorum ki bir şey değişmeyecek.

    Şimdi sorum şu, NE YAPMALiyiM ?

    *Çalıştığım firma hosting firması ve internet bağlantısı en önemli şey.
    *Maalesef TTnet dışında hiç bir şekilde seçeneğim yok (Fiber, Uydunet vb.)

    Lütfen "yetkili bir abi" var ise yardımcı olsun, sırf bu internet yüzünden ciddi ciddi ev bakıyorum, kurulu düzenimi değiştirip başka eve çıkacağım.

    Gerçekten bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek, akıl verebilecek birisi varsa inanılmaz sevinirim.







  • Santrale uzaklığınız ne kadar ki? Benim uzaklığım 2.5 km ve 8mbit alıyorum. Sizinde o kadardır diye tahmin ediyorum. Tamamen altyapı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
  • Ayni şekilde 2400 MT olduğu söylendi. Ancak C.tesi günü bağlanan hat henüz gelmedi. Sürekli DSL ışığı yanıp sönüyor. Ve açık açık 8mbit veremeyeceklerini söylediler.
  • Bir önceki mesajda da belirttim tamamen altyapı yetersizliliği ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. 4-5 ay öncesine kadar bende en fazla 2 ve 4 mbit şeklinde bir hız alabiliyordum. Ama altyapı çalışması yaptılar ve 24mbite kadar alabilirim. Size tavsiyem ya vınn gibi bir cihaz alacaksınız ki maliyetli olur ya da etrafınızda 8 mbit alan kişilerden yararlanacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.