Şimdi Ara

Lütfen Yardım Wireless Modem ile Desktop ve Laptop arası dosya paylaşımı vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.. Biliyorum forumda bu konuya benzer baya bi topic var ama bi türlü ne yaptıysam beceremedim. Airties 6271 ( biri - koçnet- in verdiği ) var. Masaüstü Pc Airties Wus 300 ile bağlı. Laptop da wireless olarak bağlı. İkisindede XP kurulu. Ben bu bilgisayarlar arası dosya paylaşımı yapmak istiyorum. Tabi Desktopa bağlı olan yazıcımıda Laptop tan kullanabilme imkanım varsa oda çok iyi olur. Açıklamalı anlatım olursa çok iyi olur.
    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.



  • Sağolun herkese tşk. ederim. İlginiz için !
  • İki modem mi kullanıyorsun anlamadım onu ama şöyle diyeyim..

    İki pc nin de işletim sistemleri aynı ise çok daha rahat ağ kurarsın ama biri XP diğeri Vista ise biraz zor olur yani zor olur dediğim xp de vistayı göremez ama vistadan xp yi görürsün.

    Yapman gerekenlar ise, iki bilgisayarın da çalışma gurubu aynı olacak. Orjinal olarak xp de workgroup ve vistada da EV-AĞI olarak gelmekte. İkisinide aynı yapacaksın istediğin bir ismi ver gitsin.

    Daha sonrada, hem masaüstünde hemde laptopda ağ oluştur diyeceksin. Otomatik olarak bir ev ağı kuracak. Bunları yaptıkdan sonra iki pc ye de reset at. Açılınca xp de paylaşılacak dosyaları paylaşıma açıyorsun ve ağ ayarlından diğer pc den bu paylaşılan dosyaları görüyorsun.

    Ben laptopdan (vista) masaüstündeki (xp) dosyaarı görebliyorum ama masaüstünden laptopdaki dosyalara erişemiyorum. İşletim sistemi farklılığından dolayı oluyor. Yapanlar vardır belki. Modem olarak da airties 204 kullanıyorum.


    İP vermene falan gerek yok, küçük bir ev ağı kuracaksın zaten otomatik hallediyor herşyi.




  • tek modem var. denedim ama bir türlü olmadı yinede ilgin için tşk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.