Şimdi Ara

LYS-2 İptal olan sorularla ilgili dönüt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi biyoloji sınavının en tartışmalı sorusu mitoz bölünmede yer almayanı soran 9. soruydu. Soruyu D yapanlar gibi A yapanlarda çoğunlukta ve bizce kesinlikle A nında doğru cevap olması gerekiyor. Bu konunun üzerine düştüm ve meb 10. sınıf kitabında bu bölümü buldum. LYS-2 İptal olan sorularla ilgili dönüt
    Açıkça ortada Kromozomlar birbirinden ayrılmıyor Kromatitler ayrılıyor ve kromozomlar sonra oluşuyor.
    Soruysa Şu:
     LYS-2 İptal olan sorularla ilgili dönüt
    Hatalı olduğunu düşünenler olarak ne yapacağız diye sordum ve aslında çok kolay
    İptalini isteyeceğiz. Bu da şöyle olacak:
    1-http://www.osym.gov.tr/belge/1-20525/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderilmesi-ve-islem-ucretl-.html buradan dilekçemizi indirebiliriz ve Yapacaklarımıza bakabiliriz
    2-https://ais.osym.gov.tr/Dilekce/EvrakReferansNoAl buradan evrak referans numaramızı ediniyoruz.
    3- Ziraat bankası veya bankamatiğine giderek aynen şu hesap numarasına 20 tl yatırıyoruz.
    2533-06028011-5229 (kontrol etmeden yatırmayın başka birinin hesabına yatırmayın yanlışlıkla. Zaten sitede yatıracağın numarada çıkıyor ben kolay olsun diye yazdım.)
    4- Genel amaçlı dilekçedeki kişisel bilgilerimizi dolduruyoruz ve bize belirtilen talepler kısmına şunları yazıyoruz:
    Talim ve Terbiye Kurulunun 16.12.2014 tarihli ve 106 sayılı kararıyla 2015-2016 öğretim yılından itibaren 5 (beş) yıl süre ile Ders Kitabı olarak kabul edilen Ortaöğretim 10. Sınıf ders kitabının 17. Sayfasında belirtildiği gibi(ek-1) mitoz olayında kromozomlar birbirinden ayrılmamakta, her bir kromozomun kromatitleri ayrılmakta ve ayrılan kromatitler sonradan kromozom oluşturmaktadır. Ösym’nin yaptığı 2016 LYS-2 biyoloji sınavının yayınlanan kitapçığının 9. Sorusundaki(ek2) “A)Kromozomların kutuplara çekilmesi “ ifadesi MEB kitabının ifadesine aykırı olarak, gerçekleşir kabul edilmiştir. Buna göre sorunun incelenmesini, A) seçeneğininde doğru olması gerektiğini ve birden fazla doğru cevap olduğu için sorunun iptalini veya A) seçeneğinin de doğru kabul edilmesini, istiyorum. Ek-1 ve Ek-2 konuda bulunan resimler ister kullanın ister kullanmayın.
    5- Dilekçe Ekler ve para yatırdığımız dekont ile beraber En yakın ösym bürosuna giderek (adayın kendisi) teslim ediyoruz.
    Not: Başta banada çok uzun geldi bu işlemleri yapmak ama 3 saatimi almadı 1 yılımızı verdik bu işe 2 saat kaybetmişiz çok mu?? 1 el lol oynamadan 1 el cs girmeden 1 bölüm game of thrones izlemeden bu işi halledebilirsiniz.

    İTİRAZ SÜRESİ DOLDU!!!!!!






    9, 24, 25 ve 27 sorulara yoğun itiraz edildi
    9- Soruda kromozomların çekilmesi ibaresi yanlış olduğu için itiraz edildi (Bizde itiraz ettik ve dilekçe sunduk) ancak sadece yüzde 20 iptal olur
    24- Soruya çoğunluk itiraz etti yüzde 90 iptal olacak. Hürriyet aynen şöyle yazmış:
    Biyoloji testinin hatalı olduğu belirtilen 24’üncü sorusu için, “Aorttan ana toplardamara doğru olan kan basıncındaki değişim’ ifadesi kullanılmadığı için, doğru seçenek olarak verilen grafik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bazı kitaplarındaki grafiklerle, 1988-ÖSS ve 2012 LYS sorularında belirtilen kan basıncı grafikleri ile örtüşmüyor” denildi.
    Bir sürü ek felan koymuşlar.
    25- Bu soruya da birçok itiraz geldi sebebiyse şu: Soruda verilen mg/dl ve mEg/L birimleri müfredatımızda yok. yüzde 50 iptal olur.
    27- Sorudaki ifadelerin MEB’in kitaplarında farklı yer aldığı savunuldu. iptal olmaz ihtimal vermiyorum.






    GÜNCEL: 20.07.2016
    VİDEO GELDİ


    Birçok soruya itiraz etmemize rağmen cevap olarak tam yapıştırılmamış dandik bir zarf almak beni çok üzdü. İstediğim üniversiteye belkide ufak bir farkla gidemeyeceğim :((
    Göndermeyi çekmek aklıma gelmedi ama geri dönüt mektubunu videoya çektim.

    https://www.youtube.com/watch?v=bKI8AOKSmqQ







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.