Şimdi Ara

M.2 SSD BIOS'ta gözükmüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
40.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekoviç

    Dostum aynı sorunu ben de yaşıyorum. kingston a2000 ssd aldım, bilgisayarım monster abra a7 v6.1.1 ne yaptıysam bios görmüyor ssd yi. Bilgisayarımda yerel disk olarak gözüküyor ama biosta gözükmüyor.Son çare biosu güncellemesi için servise vereceğim

    Laptopunuzda NVME desteği yok, işletim sistemi kuramazsınız.

  • ekoviç E kullanıcısına yanıt
    Benim işlemci arızalı çıktı değişim için bekliyorum
  • Aynı sorun bendede mevcut m2 ssd im bios görmüyor ne yaptıysam biosa tanıtamadım.depolama olarak kullanabiliyorum ama işletim sistemi bir türlü kuramıyorum.yok mu bi çözümü olan.?
  • Herhangi bir çözüm sağlayabildin mi bemde aynı sıkıntıyı şu am yaşıyorum.
  • Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. M2 ssd ye windowsu da kurdum pc açılıyor. Ancak açılırken 2 tane birim seçeneği çıkıyor ve m2 ssd biosta boot seçeneklerinde yok nasıl çözerim?

  • @tiestoguz @sekoli123 arkadaşlar şunları bir deneyin isterseniz. Öncelikle bioslar updateli olmalı , disklerin gpt mbr gibi formatlama biçimlerine dikkat edilmeli veya onlara göre ayarlanmalı. Anakartlarınz dan eski olan varsa gpt den mbr ye dönüştürlmesi formatlanması gibi şeyler var veya tam tersi gibi şeyler. Bunların nasıl dönüştürldüğünün videoları var hemde türkçede var zaten ingilizce videoda olsa yapılana bakıyorsunz zor bir şey değil anlamak. Birde işletim sistemi kurarken mutlaka kuracağınız ssd veya m2 takılı olsun sadece yani birinden biri, çünkü windows kurulurken başka diskler görünce kurma aşamasında başka diske de kurtarma, saklama, yedek gibi kırıntıları dosyaları atıyor windows . O ne demek yani 2. disk bilgisayarda hep takılı olmak zorunda kalır windows un kurulu olduğu değil sadece. Tek gördüğü diski işletim sistemi kurmaya çalışrken sistem , kurma aşmasında sistem sizden bu diske sistem kuralamıyor gibi hata mesajı verebilir o anda gpt formatına basitçe dönüştürülür disk sırası ile bir kaç kelimelik yazılcak şeyler var sadece. Eski tip dos ekranında yapılıyor bu işlemler. Normalde bunun gibi şeyler doğru yapılırsa diskte bir arıza yoksa işletim sistemi de görür ve kurulur. Bios da da gözükür. Kolay gelsin.





  • Çözümü buldum aynı anda 2 ssd takılıydı bende yüksek ihtimal ondan dolayı hata oldu. 250 gb sata ssd yi çıkardım ve windows açılmadı. Ondan sonra sadece m2 ssd ve hdd takılıyken tekrar format attım ve sorun çözüldü.


    @Erhan1982DZC sizin yanıtınızı da yeni gördüm ama dediğiniz gibi 2 ssd aynı anda takılırsa sistem doğru kurulmuyor.

  • @sekoli123 sorunun çözülmesi iyi olmuş, evet çoğu zaman birden çok disk takılıyken genelde sıkıntı oluyor. Çok disk takılıyken dosyaların bir kısmını farklı bir diske atıyor işletim sistemi, sonra da hep istiyor sistem de çıkartamıyorsunuz da kasadan.

  • M2 ssd mi adaptörle bağlamıştım kasama içine Windowsu birtürlü kuramamıştım. izin vermiyordu bios.Bios eski oldugu için gözükmüyordu.Uzun uğraşlar sonucu biosu modladım ve biosun içine Nvme uzantısınını ekledim.Sonunda bios M2 mi tanıdı ve Windows 11 anca kurabildim.
  • tiestoguz kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun var nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enes tarık

    Bende de aynı sorun var nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz
    Buradaki konuyu incele anakartının biosunu indirip biosu programla modlayarak içine Nvme uzantısı ekleyip biosu kurup flaslaman gerekiyor.ben bu şekilde çözdüm.

    https://www.technopat.net/2018/01/10/ami-uefi-bios-sistemlere-nvme-destegi-nasil-eklenir/?amp=1
  • benzer sorunu bende yaşadım. notebooklarda dönüştürücü takınca hiçbir sorun yaşanmaz.

    masa üstü intel anakartında m2 disk yuvası olduğu halde bios da m2 "fail" yazıyor.ayarlarla bir yere varamadım.

    https://www.hepsiburada.com/alfais-5225-pci-e-express-3-0-to-nvme-ssd-m-2-m-key-cevirici-kart-p-HBCV00004OVH2F?magaza=Evaletim

    pcı kartı aldım. m2 diskim biosta göründüğü gibi kasaya ayrıca 3 adet ssd ve hdd takılı olduğu halde nvme m2 ilk sıraya geldi ve win 10 ve 11 kurdum.şuan sorunsuz kullanıyorum.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.