Şimdi Ara

M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • joven kullanıcısına yanıt

    @joven Performans anlamında da kıyaslama yapılmıştı. Apple'ın etkinliğini izlemedin mi? Ya da İngilizce bilmiyor musun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 18 Mart 2022; 22:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların kıyası şu,

    Eşdeğer watt tüketimde verdiği performanstan bahsediyor.

    Yani 3090’ın 200W yukarısındaki performansı ile kendini kıyaslamıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple cpu tarafında çok ciddi bir sıçrama yaptı ve x86 mimarisine sağlam bir darbe vurmuş oldu. Ama gpu tarafında işi o kadar kolay değil.


    Bir kere Intel, 2008'den itibaren ve özellikle de 2010'dan itibaren gelişim hızını çok düşürdü. Çünkü rekabet kalmamıştı. Sandy Bridge'lerle birlikte ulaştığı seviye yeterli gibi görüldü. 2013'te Haswell'ler ile enerji verimliliğini de yükseltince, Amd'den Ryzen gelene kadar pek bir şey yapmadı. Anca 12. nesilde yeni bir şey gördük.


    Nvidia ise hiç durmadı. İyi durumda olmayan Fermi'den, Kepler'e geçişi çok iyiydi, büyük gelişmeydi. Ardından Maxwell'e geçişiyle gpu tarihinin en büyük gelişimini gösterdi sanıyorum. Sonrasında Pascal ile hem verimliliği uçurdu, hem performansı, hem de VR işini çözdü. Zaten o dönemde rekabet diye bir şey kalmadı. Ama Amd'ye feci bir üstünlük sağladığı Pascal'lar ardından bir de Turing'le çok ciddi bir değişikliğe gitti. Hem rt core hem de tensor core'ları ekledi ki; Amd enerji verimliliğinde yakalamış görünse de teknoloji anlamında Nvidia'yı yakalamış değil.


    Şimdi bakıyoruz Apple, 5nm ile ürettiği mimarilerini, 8nm Samsung üretimi 3090 ile karşılaştırıyor. Nvidia 5nm TSMC üretimine geçtiğinde kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Kaldı ki işin içinde rt ve tensor core meselesi var. Oraları kimse konuşmuyor ama ray tracing işinde Nvidia'nın rakibi yok. Diğer taraftan dlss desteği olan oyunda onu da hesaba katmak gerek. Bunlar işin içine girince Apple yalnızca verimliliği konu edebilir durumda kalıyor. Onu da aslında Nvidia 5nm'ye geçince tam olarak göreceğiz.





  • mamad kullanıcısına yanıt

    Güzel yazdın ama AMD yi fazla gömdün. Bence AMD çok iyi durumda ve sonraki seride iyice ısıracak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Watt başına performansı kıyasladı zaten adamlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • önceki konuda yazdığım yorumu bırakıyorum sadece. "nvidia ve amd'nin çip tasarım mühendislerini ne sanıyorsunuz arkadaşlar siz ? nereden geldiği, neye dayandığı belirsiz testlere ve puanlara hemen de kanmaya başlamışsınız. apple büyük şirket evet ama 2 yılda amd ve nvidia'yı alt edecek kadar büyük değil. ortalığı ayağa kaldırmadan önce piyasaya çıkmasını ve net test sonuçları görmeyi bekleyin."
  • performans testi mi kötüymüş? Geçememiş mi? vay ben öleydim tamam daha performanslı demedim gurban olduğum, benim ceom 3 kez hacca gitmiş aha dayıya sor

  • Apple oyuncu PC bir sistem kıyaslaması nerden çıkartılıyor bunlar Apple sistemlerde zaten oyun oynanmaz neden böyle performans iddiasında bulunsun.

  • Rekabet bizim için iyi. İki firma arasında paylaşılacağına apple da intel de girsin 4 firma olsun. Hatta çinliler de girerse ortalık daha da şenlenir. Nvidia kafasına göre gidiyordu şimdi biraz tutuşur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 19 Mart 2022; 0:38:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten apple mühendisleri ve yöneticileri gerizekalı. kimsenin bu karşılaştımayı yapacağını düşünmeyip bol keseden sallamışlar. siz de akıl fikir yok mu ? gerçek olmayan bir bilgiyi paylaşmak ne kadar riskli. er geç bu yalanlarının ortaya çıkacağını bildiklerinden bunu asla yapmazlar.

    yukarı da biri söylemiş zaten. eşdeğer güç tüketimin de alınan performansı göstermişler. biri mac studio kadar olan bir kart ile (3090 kendisi hayvan gibi zaten) kibrik kutusu büyüklüğündeki işlemcinin (m1) performansı karşılaştırılsa ve o kibrik kutusu büyüklüğünde ki çip daha iyi olsa idi sizce bu kadar basit mi anlatılırdı.

    eğer gerçekten 3090 gibi bir canavara kafa tutsaydı şuan teknoloji dünyasında yeni bir çağ başlamıştı. yer yerinden oynardı. tüm oyun firmaları apple için çalışırdı.

    grafik okumasını da bilmiyorsunuz. cahiller. bu kadar cahil olmayın. 3090 480W ile kendini yırtarken, m1 ultra tüm gücünü 60 watt ile sağlıyor. zaten 60 watt ile 3090 performansı alabilse süper olur. ayrıca 60 wat ile 3090 performansı alınabiliyorsa niye ekran kartı üreticileri 480w gücü bizi iteliyor.

    bu haberi yapan ve videoyu çeken arkadaşın dünyadan haberi yok. fanboyluk değil. bu şekilde hatalı bilgiler verip insanların düşünceleri ile oynamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khrmndgn -- 19 Mart 2022; 01:43:27 >




  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt
    3090 da tek başına şuanda 4500 dolara bile satılıyor bazı yerlerde o da pek ucuz bir donanım sayılmaz ki... bunu i9 AlderLake ile desteklesen sadece bu 2 donanım 5500 dolar ediyor bir Mac Studio parası… Apple'ın tek hatası gidip 3090 dan daha verimli ve hızlı demesi bence şu durumda yoksa bilgisayar donanım olarak belirlediği sektörler için aşırı iyi bir cihaz YouTube da çoğu incelemeyi yalayıp yuttum benzer içleri kendinden katlarca pahalı olan Mac Pro'dan nerdeyse 3 kat daha hızlı yapıyor hem de daha verimli daha compact bir cihaz olmasına rağmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 19 Mart 2022; 14:44:11 >
  • Bu, M1 gpu'sunun performansta da daha iyi olduğunu gösterir. Çünkü gpular daha fazla paralel işlemci eklenerek hızlandırılabiliyor. Apple burada toplam tdp'yi düşük tutmak için gpuyu sınırlandırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple biraz fazla uçtu bu sefer...

    quote:

    Nvidia RTX 3090, M1 Ultra'ya iki kat fark attı


    Adamı madam yaparlar... ;)

  • rtx 3090’ı hafife almışlar saçmalık m1 daha emekleme aşamasında muhtemelen m3 veya m4 çıktığında tam anlamıyla çağ atlıcak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

    Masaüstünde enerji verimliliği fark eder mi? Macbook olsa anlarım da.

  • khrmndgn kullanıcısına yanıt
    bak yukarıdaki grafiğe. sizin GPU' nun 320w ile yapamadığını bizim entegre GPU 100w ile yapıyor diyor. aynı performansı daha az güçle sunarım filan demiyor orda.

  • thekanunsuz2 kullanıcısına yanıt
    200W daha az güç ile daha iyi performans veriyormuş. kıyaslamanın özü bu ve hatalı.

  • Hayret apple nasıl yanılıyor yahu, cık cık cık kıyamet alameti apple yanılabilir mi apple hata yapabilir mi apple yalan söyleyebilir mi? Çok ilginç gerçekten.

  • Apple M1 Ultranin anakarti RTX 3090 boyutunda ki icinde CPU da var bu SOC icinde

    Mac studio RTX 3090 kadar alan kapliyor ki icinde PSU da var

    Mac studio RTX 3090 in yarısından daha az enerji harcıyor

    Sirf Airpods bile Nvidiadan daha fazla kar ediyor. Apple bu parayı CPU ve GPU icin ArGe ye harcasa 2 3 seneye Nvidiayı gecebilir.

    Apple TSMC nin en yeni uretim bantlarının hepsini aliyor. Teknolojik olarak NVidiayi geciyor

    Ayrıca Mac Pro gelecek daha o kesinlikle RTX 3090 i geçecektir

    Ayrıca Mac Studio küçücük pc lan at çantana götür istediğin yere
    Windows pcleri taşı bakalım yasiyabiliyorsan

    850 watt psu kullanan adamlar boş yapmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 19 Mart 2022; 12:56:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıhdık ya bıhdık...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.