Şimdi Ara

M2 gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim
    AMD Ryzen 2600x
    8gb*2 3000mhz ram
    Rtx 2060 6gb o.c
    480gb Toshiba ocz
    2 TB P300 HDD.
    Ssdyi sistem ofis ve photoshop için kullanıyorum. Hddyi ise oyun ve depolama amaçlı. Oynadığım oyunlarda bir hız sıkıntısı yaşamadım ama M2 alsam çok büyük bir değişiklik görür müyüm?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sadece NVMe teknolojisi farkettiriyor transfer hızlarıyla. M.2 daha yüksek hızlara izin veren farklı bir arabirim sadece. Anahtar kelime NVMe.

  • Oyun olarak çok bir fps farkı görmezsiniz.
    Pc ile ilgili pc açılış kapanış, kurulu dediğiniz office,phtoshop kısımlarında gözle görülür farkı görürsünüz.
    Ssd niz kaç yıllık ve ömür ve performans değerleri ne durum da?
  • Pci adaptor ile m2 yi anakarta takacaksan m2 ssd hızında bir kayıp olmuyor şuan kullandığın ssd okuma yazma hızıyla m2 nin hızını karşılaştır ona gore karar ver ama açılış hızı ve program hızından başka bi etkisi olmaz 3- 5 sn için bence değmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun için normal SSD ile M2 arasında bir şey farketmez fakat hdd ile ssd arasında ciddi yükleme hızı farkları olur imkan varsa normal ssd alabilirsiniz M2 ye gerek yok.
  • Eğer benim gibi oyun sever birisi iseniz m2 ye vereceğiniz parayı depolama olarak 1-2 tb harddisk alıp kullanın derim ben öyle yapıyorum. Standart oyunlar bile 60gb yer kaplıyor Rutin olarak kullanacaksanız siz bilirsiniz ben m2 veya ssd veya harddisk arasındaki teknoloji farklarına bile girmeye gerek görmeden size kısaca yazıyorum.Tavsiye olarak oyunsa amaç depolama yapın ileride bunun yararını göreceksiniz ama bütçeniz sağlamsa yani 1-2 tb m2 alabilecek güçte ise o zaman direk m2 alabilirsiniz bütçeniz kısıtlı ise 240 gb veya 120 gb gibi komik kapasiteli ürüne okadar para vermeyin derim saygılar..
  • NVMe SSD alıp sistemi ona kurabilirsiniz. Var olan SATA SSD'yi de Adobe yazılımları için scratch disk olarak kullanabilirsiniz. Oyunlara bir faydası yok tabii.
  • Ssdm yeni ve çok iyi durumda hız konusunda performansından memnumum. Halı hazırda Toshiba 2 TB p300 yazma ve okuma konusunda iyi olduğundan yükseltme yapmayacağım. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca pclerdeki en hantal parçalar fiziksel yapıları gereği hddler oldu, şimdiyse bunu geride bıraktık ne kadar hızlı o kadar iyi elbette.
  • Photoshop'da hissedilir bir fark görmezsiniz, oyunlardaki yükleme süreleri belki %20-30 fark eder o kadar.
  • M2 oyunda nasıl farketmez ki anlamadım ben. Tamam grafik fps v.s durumlarda olmaz ama

    Yükleme ekranlarında fark etmez mi?

    Cidden bunu merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Sadece NVMe teknolojisi farkettiriyor transfer hızlarıyla. M.2 daha yüksek hızlara izin veren farklı bir arabirim sadece. Anahtar kelime NVMe.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 21 Ağustos 2020; 12:16:36 >
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    https://www.techpowerup.com/review/kingston-a2000-1-tb-m-2-nvme-ssd/12.html

    "image processing" gibi islemlerde fark olur ama isleyis olarak aradaki farki kimisi hisseder kimi hissetmez, o konuda haklisiniz hocam.

    bu kingston A2000 yeni frimware ile performansinda iyilesme var diyorlar, bu konuda bir bilginiz var mi? Tech in reviewi o yönde lakin belki size malum olan baska bir durum vardir diye merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yüksek boyutlu oyunlarda fark ediyor 4-6 gb lık oyunlarda bi fark olmuyor..Misal Microsoft Flight simulator gibi oyunlarda NVMe normal ssdlere fark atıyor.Oyunun boyutu ne kadar yükselirse o kadar fark açılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 21 Ağustos 2020; 20:48:47 >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Bariz farklar olmaz çünkü oyun yüklemeleri sadece disk hızıyla alakalı değil. Oyunlarda grafik verileri RAM'e yüklenir ardından CPU ve GPU tarafından işlenerek gösterime hazır hale getirilir. Diğer yandan NVMe'ler sıralı okumada SSD'lerden 5-7 kat hızlı olsalar da rastgele okumada bu hız 2 kat civarını geçmez fakat üreticiler göz boyamak için sadece uzatılmış veri hızlarını belirtirler.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    A2000 konusunda bilgim yok fakat şu var yıllardır Kingston'ın bir çok düşük performanslı disk'i varken son zamanlarda başarılı görünen ürünleri ortaya çıkmaya başladı yani Kingston'da bir değişim başladı bu kesin.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Peki football manager gibi oyunlarda?

    Ben çok oynarım da. Etkisi olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal hddler de oyun açılışından çok bazı oyunlarda doku kalitesi artıkça hdd de micro takılma durumları meydana gelmekte ve ileri teknoloji dönemlerinde hddler artık sadece depolama birimi haline gelmekte ve oyunlar yavaş yavaş ssd hızında en az 500mb okuma hızları ile optimize edilmeye başlanmakta yeni konsollar çıktığında ve en az çıktıktan 1 yıl sonra hddlerde oyun oynamak sıkıntı çıkarmaya başlayacaktır.Paranız varsa m.2 nvme depolama birimi almanızda fayda olacaktır.Video tamamen izleyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 22 Ağustos 2020; 12:29:52 >




  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    bu A2000 1tb modelinde 147gb slc cache ve 1gb ddr3 cache mevcut. 96 katmanli micron bellek modülü var ama kontollör zayif kaliyor bana kalirsa, 4 kanalli olmasi bi bakima darbogaz yapiyor sanirim, öyle ki terabyte a yakin yazmalarda yahut art arda uzun süreli veri yazma gibi durumlarda bu kontrol modülü 90+ derecelere kadar cikiyor (sogutucu blok olmadan) ayrica dijitalde okunan ve gercekte ölcülen degerin bir olmadigini da söylüyorlar. normal kullanimda termal sinirina yaklasilmadigi icin sorun teskil etmiyor diyorlar. yurtdisi 103eu gibi bir fiyati var bu fiyata cekic gibi bir ürün, eksileri var lakin, 139eu ya 970 evo 1tb ve 169eu ya evo plus 1tb satilirken fiyat olarak cazip bir konumda. aradaki hiz farkinin bir cok kullanici tarafindan fark edilemeyecegini düsünürsek, qlc olmayip, ddr cache e de sahip olan m.2 ssd ler arasinda iyi bir konumda.. adata sx8200 pro 1 tb in yurtdisi fiyati evo 1tb ile yarisiyor 137eu civarina satiliyor. Büyük ihtimalle A2000 alip deneyebilirim hocam fiyati gayet makul, en kötü ihtimalle 2. ssd yapilabilir. Yine test amacli 1,5 yildir mx500 kullaniyordum 250gb lik modelini... yaklasik 9,5tbw veri yazdim kalan ömür olarak %85 diyor. Hiz olarak bir önceki 840 evo 250gb i aratmiyor lakin ömür konusu düsündüyor, iki ay evvel %89 ömrü kaldigi yaziyordu. ilginc, en son firmware yüklü ve okumayi crucial in kendi programindan yapiyorum. Real time render ve cizim programlarini kullaniyorum genellikle, oyun oynamam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Her oyun aynı programlama dili veya aynı oyun motoru kullanılarak yapılmıyor yani x oyunda fark olurken y oyunda bir fark olmayabilir bunun net bir formülü yok o yüzden o oyunlarda bu farkları deneyimleyenler varsa onlardan öğrenmek lazım.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza katılıyorum şahsen uzun zamandır Kingston almayı kesinlikle düşünmezdim fakat fiyat performans açısından hangisi üstünse onu tercih etmek gerekir. Disk'in kendi programı bile olsa programların gösterdiği yazma ömürlerinin ekstrem rakamlar dışında pek ciddiye alınmaması gerektiği iddiasındayım çünkü bunlar SMART uyarıları gibi algoritma bazlı tahminler. SMART verilerinin değerlendirilmesinde bile bir standart yok her üreticinin kendi kafasına göre belirlediği değerler var. Bendeki 250 GB EVO 970 17.3 TBW civarında ve sağlık %99 gösteriyor fakat ciddiye almıyorum titiz kullandığımdan disk'in daha uzun ömürlü olacağını tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.