Şimdi Ara

M2 iPad Pro kullanıcıları şokta: ProRes video kaydına izin vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M2 iPad Pro kullanıcıları şokta: ProRes video kaydına izin vermiyor
    Apple, M2 işlemcili iPad Pro modellerini geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı. Türkiye fiyatı 20.500 TL’den başlayan 2022 iPad Pro modelleri, donanımsal olarak ufak iyileştirmelerle geldi. M2 iPad Pro’ların öne çıkan özelliklerinden birisi de, ProRes video kaydı. Ancak yeni iPad Pro’yu satın alan kullanıcılar, yerleşik kamera uygulamasının bu formatı desteklemediğini fark etti.



    Kamera ayarlarında ProRes seçenek yok



    Bu hafta yeni M2 iPad Pro’larını almaya başlayan kullanıcılar, kamera ayarlarında ProRes seçeneğinin olmadığını gördü. Mac Otakara’nın belirttiği gibi, yeni iPad Pro ile ProRes kayıt yapabilmek için FiLMiC Pro gibi üçüncü parti kamera uygulaması yüklemek gerekiyor.



    ProRes formatında video kayıt desteği, M2 iPad Pro’yu öne çıkaran özelliklerden biri ve Apple’ın sayfasına göre bu özelliğin yazılım güncellemesiyle değil, doğrudan gelmesi gerekiyor.



    Yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro, M2 Apple silikon çip, ProRes video kaydı ve Apple Pencil 2. nesil için yeni dokunmadan algılama özelliklerini içeren bir ara model. 4. nesil iPad Pro ve 6. nesil iPad Pro hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz:



    Ayrıca Bkz.M2 çipli 2022 iPad Pro karşınızda! İşte yeni iPad Pro özellikleri ve fiyatı






    Kaynak:
    https://www.macotakara.jp/category-51/entry-43732.html







  • Umarım bu şoku kolayca atlatabilirler. Dualarım sizinle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meali:

    Daha fazla para akıtmak gerekiyor maalesef... Apple para ile çalışan ürün yapmış. :)

  • Bende şoktayım bu nasıl olur.

  • Filmic pro uygulama içi satın alma olarak gözüküyor, fiyatı ne kadar bilen var mı merak ettim.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Ben uygulamayı kendi ücreti ile satın almıştım zamanında, şu an indirme ücretsiz ama uygulama içinde iteleme… pardon ücretlendirme gelmiş, Genelde uygulama içinde Film Looks sekmesi altında genel kabul görmüş hazır renk ayarları (Film Görünümleri) ücretli oluyor, onun dışında kalan bir çok çekim modu ücretsiz, şu anki sürümü indirince sizin neleri yapmanıza izin vericek ben yüklediğim için ücretli sürümden, bunu ben şu an göremiyorum, ancak 10 saniyelik bir basit odak geçişi (Focus Shifting demiyeceğim bazıları çok seviyor böyle konuşmayı sanki Türkçe karşılığı yokmuş gibi:) ) video örneği yapmıştım standart kamera ve bu uygulamada, kameranın OIS’i zaten çok güzel çalışıyor ancak uygulamanın bazı ayarları videoyu bambaşka bir boyuta taşıyor, ben yaptığım örnekte bunu gördüm, gerçekten video çekmek ile ilgileniyor ve zaman harcarım diyorsanız tavsiye ederim ayrıca Raw dosyaları alıp sağlam bir bilgisayarda tonlama, kontrast, Hdr, beyaz dengesi bir çok şeyi yapabilirsiniz de. Ben bu uygulamayı az öğrenince Gimbal niye aldım demiştim, o derece diyebilirim.

    Bu arada ipadiniz varsa LumaFusion uygulaması tamamlayıcı olur, Mac’te var mı bilmiyorum, iphone için var ama küçük ekranda… bilemedim nasıl olur, rahat düzenleme yapılabilinir mi. Hiç olmadı Premier, Da Vinci var, program çok Mac için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85C97787F -- 31 Ekim 2022; 20:49:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • apple
    beles kullanacaginizi mi sandiniz.eller cebe..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.