Şimdi Ara

M2 NVME SSD FPS FARKI YAPAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar. Benim bir Casper Nirvana C700 Laptopum var. Herşeyi çok iyi. Özellikleri şu şekilde:
    i5 İşlemci (2.80 GHZ)
    16 GB Ram (DDR3)
    GeForce GT940 Ekran Kartı
    1 TB HDD

    Olay şu. Bilgisayarın işlemci ve ekran kartı orta derece olduğu için canlı yayın yaparken kasmalar meydana geliyor. Veya video kaydı alırken fps düşüşü yaşıyorum. Başlarda olmuyordu ama bilgisayara yüklemeler yapmaya başlayınca biraz korktu galiba pc

    Üç sorum var.
    1) SSD alsam fps yükselişi yaşar mıyım ?
    2) Bilgisayarcı 512 GB a kadar M2 Nvme SSD takabileceğimi söyledi. Casper sitesinde bu bilgisayara 128gb gösteriyor oysa. Olur mu ?
    3) CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma) nasıl sizce ?



  • Canlı yayında fps düşüşü sorunları genelde internet bağlantısıyla alakalı bu yüzden sorunun kaynağından emin olmalısınız. Yayın esnasında toplam CPU kullanımına bakın %80-100 civarlarında seyrediyorsa sorunun PC kaynaklı olma ihtimali yüksek. CPU kullanımı %50 civarlarını geçmiyor ve anlık sıçramalar yapmıyorsa sorunun internet bağlantısı kaynaklı olma ihtimali yüksek. HDD çok yavaş değilse SSD fps artışı sağlamaz. Capture yapan yazılım yüksek CPU kullanıyorsa video formatı ve/ve ya ayarları değiştirilebilir. Örneğin x264 slow preset seçiliyse yüksek CPU kullanır, fast seçiliyse düşük CPU kullanır fakat stream yapılan veri boyutu biraz yükselir. GT940'ın donanımdan encoding özelliği yok (NVENC) fakat CPU i5 ise donanımdan encoding yani Intel Quicksync destekliyordur CPU yerine CPU'ya entegre GPU'yu kullanarak donanımdan encoding yapılabilir. Quicksync ile düşük oranda CPU kullanımı ile H264, daha yüksek CPU kullanımı ile H265 capture yapılabilir (eski i5'ler H265 desteklemez). Mümkünse yayını H265 ile yaparsanız aynı dosya boyutlarında fakat daha kaliteli görüntü elde edersiniz.

    Önemli bir detay ise masaüstü ekran capture ile DirectX capture'ın farklı oldukları. Yani bir oyunu capture yapmak istiyorsanız OBS ve Bandicam gibi yazılımlarda yakalama şeklini desktop/full screen gibi ayarladıysanız yazılımlar DirectX avantajını kullanarak olarak kaydetmez yüksek CPU kullanır ve fps drop'lar yaşanabilir. Bu yüzden ekran kaydı yapılacak kaynak oyun ve ya DirectX arayüze sahip bir yazılımsa mutlaka DirectX/game capture yapılması gerekli.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.