Şimdi Ara

Maaş bordrosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mühendis olarak ise başladigim neredeyse 1.5 ay oldu ve geçen meraktan sigorta girişim olmuş diye baktım sigorta yapmamış patron daha. Bu maaş bordrosuu lazım oldu bugün bugün veremem yarın vereydim muhasebesi veremez cart curt dedi. Bu bordro için sigorta lazım sanırım. Birde beni başka bir yerde çalışırken ısrarla istedi gel bende çalış diye . Bu durumda bordro verebilir mi? Yanlız bu is hayatında anladigim babana bile güvenme dürüst insan hiç olma. Deveye diken insanı ... bu ülkede. O yüzden en yakın zamanda ayrılmak istiyorum ülkeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNeZ -- 20 Eylül 2017; 17:10:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Israrla iste bordronu, sigorta yapmadıysa zaten bordron çıkmaz. Bir an önce sigortanın yapılması konusunda baskı yap yoksa şikayetçi olacağını söyle. Hakkını yedirme boşyere.
  • E devlet sifre dalgasi olmadan once saglik raporunu falan alip gidip maas bordronu alabiliyodun

    Ama simdi e devlet sifren varsa kimlik dogrulama yapip online olarak alabiliyosun.. ben de tam bilmiyorum ama boyle oluyodur, arastir istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş senin sgk primini işyerin yatırmasa dahi devlet paranı yatırıyor ve işyerini borçlu gösteriyor.o mevzu ayrı.ayrıca benimde primlerim 2 ay eskiden geliyor.nedenini bilmiyorum ama iş yeri ile hiçbir alakası yok.bordro her ay maaşı aldıktan sonra elektronik ortamda veya ik dan elden alınabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agasar_ts61 -- 20 Eylül 2017; 17:25:55 >
  • Acrobat83 A kullanıcısına yanıt
    Su an bordro yu verdi ama excel de bu yasal geçerliliği var midir anlamadım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sirkette gonullu staj yapiyorum,3.ay bitmek uzere,satis departmanindayim

    bu ulkede calismayi,parayi seveceksin ve kafaya takacaksin

    calistigin yerde olup biteni kafaya takarsan psikologda bulursun kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta yapıp yapmadığına nereden baktın?Eğer e-devlet üzerinden bakıyorsan,göremeyebilirsin.Misal işe geçtiğimiz ay başladıysan,işverenin geçen aya ait sigorta primini yatırma süresi bu ayın sonuna kadar oluyor.Ay sonuna kadar yatırması gerekiyor.
    Maaş bordrosu muhabbetine gelince,asgari ücret üzerinden maaşın gösterilip,sigorta primi o rakamdan yatıyor olabilir.Eğer sözde maaşın üzerinden,sigorta primini yatırırsa,bu işverene artı maliyet olacağından.Asgari ücret üzerinden primini yatırıyor olabilir.Bu ay sonuna kadar belli olur...
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Bordro üzerinde şirket kaşesi,imza gibi şeyler olmalı geçerliliği olması için diye biliyorum.
  • tzadkiel T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir ise 16 ağustos da başladım sonra is degistirdim. O sirketin sigorta primi e devlette görülüyordu. Ancak şimdiki sirketin gözükmüyor. Eski şirket 28 ağustosu son is günü olarak göstermiş halbuki 1 hafta çalışmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tzadkiel T kullanıcısına yanıt
    Maaş bordrosunu kendisi bile yapabilir demişler sosyal güvenlik kurumundan. Bordro yu elektronik ortamda aldım ve kase vs yoktu üzerinden muhasebeci den geleni direk bana iletmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce baktım edevlet de 07/2017 yazıyor benim 4a hizmet dökümü.



    Üç yıldan uzun süredir aynı şirkette çalışıyorum. İki ay geriden gidiyor sanırım normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sigorta primlerini yatırma işi,çalıştığınız yere göre değişir.Kimi yer "Her ay" bitiminden sonra en kısa sürede yatırır primleri.Kimi iş yerleri de bir önceki ayın sigorta primini,bir sonraki ayın sonuna kadar bekler.Genelde bu tarih ayın 24-25 i gibi olur.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Evet normal,ağustos ayının sigortasını önümüzde ki bir kaç gün içerisinde yatırırlar.Eylül ayının sigorta primini ise ekim sonu yatırırlar...Böyle gider...
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten maaş bordrosu lazım ise,imzalı kaşeli gerekli olduğunu söylersiniz.Ki zaten misal atıyorum kredi veya kredi kartı için bankaya verecekseniz bile kaşesiz imzasız ( hatta imza sirküsü bile ister kimi banka ) maaş bordrosunu kabul etmezler.Ama amacınız sigortanızın yatırılıp yatırılmayacağını öğrenmek ise bunun için ayın sonuna kadar vakti var diye biliyorum işverenin...
  • Her ayın 23'ü bir önceki ayın sigorta bildirimlerinin son günüdür.Örneğin ayın 23'ü haftasonu yada resmi tatile denk gelmiyorsa ayın Eylül ayının 24'ünde Ağustos ayına ait sigorta bildirimleri yapılmış olur.Ayın 23'ünden sonra e-devletten bakarsanız önceki ayda kaç gün ve brüt maaş olarak kaç tl üzerinden sigortalı gösterildiğinizi görebilirsiniz.

    Bordro'ya gelince istediği gibi puantaj yapabilir,değiştirilebilir.
  • Ders alın ders.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-devlete gelecek ayın 26'sından sonra yansır. E-devletten ona göre takip edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.