Şimdi Ara

Mac için ntfs çözümü (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yakın zamanda bir macbook aldım ve artık ne masaüstünde ne de laptopta windows kullanmıyorum. Sorunuma gelecek olursak,

    İndirdiğim filmleri hdd'ye atıp wdtv live media player'ımda izlerim normalde.. Ancak bildiğiniz gibi mac ntfs formatında yazamıyor. Buna çözüm olarak başta exFat düşündüm hem windows hem mac desteklediği için ancak wdtv exFat desteklemedğinden o seçeneği elemek zorunda kaldım.

    Mac için ntfs yazmaya yarayan birkaç program olduğunu öğrendim paragon ve tuxera bu programlar sayesinde macte ntfs dosyaları yazılabiliniyormuş bu birinci seçeneğim.

    Bir diğer seçenekte kendi aklıma geldi hdd'yi 2 partitiona ayırıp birini hfs birini ntfs yapmak ancak bunun dezavantajı örneğin ben çoğunlukla hfs'yi kullanacaksam diğer partition ile yerden kaybetmiş olacağım.

    Son seçenek olarak tamamını hfs yapmak ama bu bana çok zorluk çıkaracağından (örneğin windows kullanan bir arkadaşıma dosya aktarmak) çok sıcak bakmıyorum.

    Biraz uzun oldu ama bu konuda yardıma ihtiyacım var hangi seçeneği önerirsiniz ya da sizin başka bir öneriniz var mıdır ?

    Cevaplarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler.







  • Merhaba,

    Hiç uğraşmayın Paragon NTFS alın harika program.Başka yollar/programlarda var ama bana göre uğraştığınıza değmez.
  • Cihazın fat32 desteği var ise diski fat32 olarak formatlayın. Tüm işletim sistemleri fat32 ye hem okur hem yazar. OS X dahil. Dolayısı ile en masrafsız çözüm bu olur.
  • Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Tuxera ntfs for mac isimli programi kurdum paragonun bir benzeri sanirim isimi gordu tek eksisi windowsta hddyi actigimda birkac garip isimli dosya olusturulmus olarak gozukuyor (.Trashes) gibi.

    Fat32 yi dusunmustum yalniz 4gb dosya siniri oldugundan ve ben genellikle hd film dosyalari aktardigimdan isimi gormeyecek.
  • Bu programlar yardımıyla ntfs formatlı harici diski direk macbook'un kendi diskiymiş gibi kullanabiliyor muyuz? Mesela mac os üzerinde çalışan torrent programına indirme klasörü olarak ntfs harici diski gösterebilirmiyiz? Malum ssd diske indirme yapmak, sürekli çalıştırmak pek iyi bir fikir değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Bu programlar yardımıyla ntfs formatlı harici diski direk macbook'un kendi diskiymiş gibi kullanabiliyor muyuz? Mesela mac os üzerinde çalışan torrent programına indirme klasörü olarak ntfs harici diski gösterebilirmiyiz? Malum ssd diske indirme yapmak, sürekli çalıştırmak pek iyi bir fikir değil.

    Yaparsın

    Benim müzik/video lar harici diskte NTFS olarak. Hem mac hem pc görüyor, sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.