Şimdi Ara

Mac'ler ne kadar süre güncelleme Alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
5.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar .Mac'lerde de iphone'lar gibi belli süre sonra güncelleme desteği kesiliyor mu? Eğer kesiliyorsa güncelleme olmadan kullanımda ne gibi sıkıntılar oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • En son işletim sistemi güncellemesini 19.05.2016'da almış. Ondan bir öncekini göremiyorum. Çok düzenli olarak her ay 1 kere güncelleme çıkar diyemem. Çıkan güncellemeler yeni özellik eklenmesi yerine daha çok mevcut hataların giderilmesi, güvenlik açıklarının kapatılması ve performans artırımı ile ilgili. Ayrıca Os X El Capitan işletim sistemi ücretsiz olarak verilmişti. Yeni versiyon güncellemesini de ücretsiz yaptım.
  • güncelleme desteği belli bir zamandan sonra kesiliyor , iPhone'larda 4 yıl mac'lerde ise 8-10 yıl arası diye biliyorum , cihazdan güncelleme desteği kesilince güvenlik olarak olarak herhangib bir sıkıntı olmuyor sadece güncel mac'i kullanmamış oluyorsunuz
  • https://support.apple.com/kb/SP728?locale=en_AU

    El Capitan'ın desteklediği Mac modelleri burada. Buraya bakarak 10.12nin hangi modelleri destekleyeceğini az-çok kestirebiliriz. 9 yıldır destek alan cihazlar varken alınabilecek 2012-2013 çıkışlı bi Mac gayet uzun bi süre götürür.
  • Teşekkür ederim yanıtlarınız için.
  • yanlış oldu pardon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 11 Haziran 2016; 2:12:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arasira

    Arkadaşlar .Mac'lerde de iphone'lar gibi belli süre sonra güncelleme desteği kesiliyor mu? Eğer kesiliyorsa güncelleme olmadan kullanımda ne gibi sıkıntılar oluyor?

    Su an 8 - 9 senelik macbook da snow leopard 10.6.8 kullaniyorum ihtiyacim olan %90 programin son surumu hala calisiyor calismayan olursa da eski surumu indirip yukluyorum. chrome destegi kesmis o biraz kotu oldu bence birkac sene daha sorun cikmaz yuklu olan browser in son surumu de artik web sayflariyla uyumsuz hale gelene kadar gider. bu da bence birkac yil surer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 12 Ağustos 2016; 12:56:17 >
  • hocam 2010 late macbook air mac os sierra aldı ve halen daha takır takır çalışıyor ve performans'ta gözle görülür iyleşme var
  • selam arkadaşlar, konuyu hortlatmak gibi olacak ama bir şey aklıma takıldı;


    2.el mac mini 2012 late modeli almak üzereyim, en son güncelleme olan macOS big sur u almıyor, aldığı en son güncelleme, bir önceki güncelleme olan macOs Catalina.


    aleti ofis programlarını kullanmak için almak istiyorum, ofiste word excell vs ağırlıklı kullanacağım, olursa belki video vs izlerim kodi tarzı bir şey kurulur mu bilmem kuruluyorsa kurarım onu kullanırım ara sıra. güncelleme alamamak bana neye mal olacak?


    misal bende ipad 2 var, son güncellemeleri almadığı için netflix ve google drive yüklenmiyor ki en çok ihtiyacım olan iki uygulama. mac mini de de bu tip şeyler olacak mı?


    bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Bir patch ile 2009 MacBook 'lara dahi son macOS kurulabiliyor, patch'in web adresini şu an unuttum.

    o patch ile Mac mini 2012 son sürüm macOS tahminen sorunsuz çalıştırabilir fakat bence OS'den cok uygulamanın kendisi önemli.

    bende 2005 Mac mini (!) var ve Firefox'un son sürümünü hem de gayet hızlı çalıştırabiliyor cunku Firefox'taki gereksiz kodların traşlanarak, PowerPC 'ye optimize edilerek derlenmiş versiyonu TenFourFox onun da üstüne MacGarden'ın yayınladığı hızlandırıcı bir Preference JS 'i uygulayınca 2005 Mac mini'yi 2020'de dahi kullanmak mümkün oluyor. Mac mini'de Leopard kurulu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 sene rahat güncelleme alır

  • yorumlar için çok teşekkürler. ürünü aldım. Catalina yüklü şu anda. internette bir kaç kaynakta Big sur a yükseltme yollarından bahsetmiş ancak sanırım henüz tam randımanlı çalışmıyormuş, çok gerekli görmedim şimdilik, yeni sisteme alışmaya çalışıyorum valla karışık geldi :)))


    bir ara denk gelirseniz siteyi de paylaşırsanız çok sevinirim.


    @vonderplanitz @drjacob

  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    2009 MacBook için Catalina patch adresi:
    http://dosdude1.com/catalina
    Yakında Big Sur 'u desteklemeyen Apple donanımları için de bunun gibi patch çıkarırlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler, bakayım hemen:)

  • konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak güncel olarak macbooklar kaç sene güncelleme alıyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.