Şimdi Ara

MAC MINI NASIL BİLİRSİNİZ?:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
13.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde müzik kayıdıyla uğraşıyorum ve pc den windows'tan illallah dedim... Macbook almayı düşünürken macmini ile karşılaştım.. ne dersiniz? kullananınız ya da bilgisi olan var mı ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primarycat -- 26 Ekim 2009; 2:31:59 >



  • Müzik ile uğraşmak için düşünüyorsan macbook pro lar yada imac ler daha uygun olacaktır senin için.
    Geçen hafta çıkan modeller daha performanslı ama o programları çok kasar.
  • Bencede mac mini ile müzik işleme yapmanız pek iyi bir fikir değil.
    Ekonomik bir çözüm arıyorsanız en azından macbook almanız uygun olur bence.
    Yoksa tabii ki macbook pro öneririm.
  • macbook pro...

    mini ile music editing biraz zor.. ama macbook'da tavsiye etmem. iş biraz profesyonelleşince adı üstünde ''pro'' olmalı!

  • giriş seviysei 2.26 ghz lık macbook pro ile mac mini arasında performans donanımı açısından hiç bir fark yok. aynı işlemci aynı veri yolu hızı, aynı ram ler, dahası aynı üst limit ram kapasitesi ( 8 GB ), aynı GPU, aynı paylaşımlı. yani herşeyi aynı. yine aynı şekilde 2.53 ghz lik 13 inch macbook pro ile 2.53 ghz lik mac minide öyle. sadece 2.53 ghz mac mini'nin hdd si 320 gb. 13 inch 2.53 ghz mb pro ise 250 gb. kısacası mac mini, 13 inch olan macbook proların, ekransız, klavyesiz, multitouch sız halinin bir kutunun içine sığdırılması gibi birşey.

    burada performans olarak aynı oldukları için performans dan çok kullanım farklarına göre seçim yapmak gerekir. mesela macbook pro'nun taşınabilirliği en önemli artısı olur. mac mini ise taşınamazlığın yanında 5 tane usb ( mb pro da 2 ) kapısı ile gelir. micro dvi ve firewire 800 zaten mb pro dada var. bunun yanında işiniz müzik ise çok önemli bir durum var. oda şu ki, 13 inch macbook pro da input ve output aynı kapıdandır. yani kasada tek delik var. deliğin input olarak kullandığınız vakit gitar bağlarsınız ama sesi macbook'un hoparlöründen almak zorunda kalırsınız. veya tersi hoparlör bağladığınızda gitar veya başka bir line in cihaz bağlayamazsınız. ama bunun için tek ucu ikiye çıkaran aparatlar varsa onu bilmiyorum. normalde pek ihtimal vermezdim bu duruma ama sonuçta iphone'lardada tek girişe taktığımız kabloda hem mikrofon yani input hemde kulaklık yani output var. belki bu mantıkta bi çözüm vardır diye tahmin yürüttüm

    yeri gelmişken bu macbook'a sahip bir kişi şunu denerse sevineceğim. iphone kulaklığı bilgisayara takıldığında hem ses girişi hem ses çıkışı yapılabiliyormu ?

    konuya dönmek gerekirse mac minide hem line in hem line out delikleri ayrı ayrı bulunur yani. o yüzden ses işlerinde daha pratik olur.

    Eğer 15 inch macbook pro alabilirseniz hem input hem output girişiniz ayrı ayrı olur. ve 15 inch ve 17 inch lerdeki muhteşem ses sistemininde altını çizmek lazım. şahsen ben dizüstü olupta onlar kadar kaliteli ve yükses ses veren mobil speaker görmedim.

    mac mini için ekran ve klavye ayrıca edinmeniz gerekir.

    sonuç olarak mac mini giriş/çıkış birimlerince daha zengindir. ama taşınabilir değildir. ve ayrıca ekran, klavye, mouse masrafı gerektirir.




  • Müzik kayıt programlarında kullanılan ekipmanlar zaten ya USB ya da FireWire kullanılarak giriliyor. O nedenle 13 inçteki audio input/output un bir zararı dokunmayacaktır. Performans açısından ne olur bilmem tabi. Bana kalırsa evde kullanılacaksa en mantıklısı iMac almak. Hem daha performanslı, hem de monitörü içinde.
  • macmini işini görmeyecektir pro almanı tavsiye ederim ama macbookda makuldür..
  • bir önceki mesajımdaki yazdıklarımın altını hatırlatmak bağbında tekrar çizmek isterim. "macbook pro" ismindeki pro ekine aldanıp mac mini lerin bunlardan kötü olduğunu düşünmesin bilmeyen arkadaşlar. dediğim gibi 13 inch macbook pro ile donanımı bire bir aynı. bu durumda 13 inch macbook pronun tercih sebebi performansı değil taşınabilirliği ve hali hazırda ekranı klavyesi multitouch trackpad'i olacaktır. onun dışında macmini den bi farkı yoktur. ha derseniz eğer 15 inch, 9600 GT ekran kartlı, 2.66 veya 2.8 lik macbook prolardan alacam, işte asıl ozaman performans farkı olur. tekrar hatırlatayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxiabit

    bir önceki mesajımdaki yazdıklarımın altını hatırlatmak bağbında tekrar çizmek isterim. "macbook pro" ismindeki pro ekine aldanıp mac mini lerin bunlardan kötü olduğunu düşünmesin bilmeyen arkadaşlar. dediğim gibi 13 inch macbook pro ile donanımı bire bir aynı. bu durumda 13 inch macbook pronun tercih sebebi performansı değil taşınabilirliği ve hali hazırda ekranı klavyesi multitouch trackpad'i olacaktır. onun dışında macmini den bi farkı yoktur. ha derseniz eğer 15 inch, 9600 GT ekran kartlı, 2.66 veya 2.8 lik macbook prolardan alacam, işte asıl ozaman performans farkı olur. tekrar hatırlatayım dedim.


    Doğru... Ama ben kendi adıma eskiden kalma bir alışkanlık olacak ki ''macbok pro'' derken hep 15'' leri kastediyorum...





  • Şimdi 15 inchinde ucuzunu yaptılar 1700 dolardı galiba satışı. 13 inch 2.53 lük mb pronun 15 inchlik kasaya yayılmış hali. eski canavar macbook pro lar 2000 dolar ve üstü olanlar. hatta bunla ilgili çok büyük aldanmayı internetten satın alanlar düşüyor. eskiden beri en ucuz macbook pro 2000 dolardı haziran ayına kadar. ve deli performansı vardı. sonra 1700 dolara ucuz 15 inch seçeneği çıktı ve doğal olarak yurtdışından getirenler bu ürünü ön plana çıkardı. piyasaya çok hakim olmayan ve eskiden beri 15 inch lerin çok pahalı olduğunu bilen kişilerde bu ilanlardaki ucuz 15 inch leri görünce vay be ne ucuz fiyat deyip atlıyorlar ama hakiki hastoprak macbook pro olmadığının farkında olmuyorlar. Nerde o eski seri macbook pro lar :) şaka bi yana gerçekten o eski seri macbook pro lar ile diğer model macbook lar arasında acayip fark vardı hem hız bakımında hem donanım bakımından. geçen sene macbook ları pro lara benzettiler iyice. bu senede adını pro yaptılar.




  • dostum sorunsuz olsun diye mac mini alıp üstüne windows kuracaksan sakın ha alma!!!! paran cebinde kalsın :)
    kayıt için kullandığın programlar hangileri söylersen sana daha çok yardımcı olurum
    ama mac alıp üstünede logic kurarsan , yaptığın kayıtlar 6 kanaldan fazla değil ve effectleri program değilde mixerden veriyor ve mixte çok fazla detay kullanmıyorsan mac mini sana yeter. ama effectler ve mix konusunda abartırsan renderda mini dahada küçülür miniminnacık kalır :) seni yarı yolda bırakır ve tüm beklentilerini boşa çıkartır.
    ayrıca bir ufak tavsiye mac mini + hdd upgarade + ram upgrade = 2. el temiz çok daha performanslı imac
    bence imac konusunuda araştır derim !!!!!
  • arkadaslar mac mini kullanan var mi aranizda?
    windows'tan biktim artik. bilgisayari sadece internet icin arada bir de msn icin kullaniyorum. oyun icin zaten ps3 var.
    kasa hem kucuk boylelikle yerde acilmis olur. yanlis mi dusunuyorum bilmiyorum. bu kosullara gore artisi eksisi nelerdir?
    siz ne dusunuyorsunuz?
  • Sizin için gayet uygun bir seçim olur. Tam ihtiyaçlarınıza uyuyor.
  • Konu eski ama yeni konu açmamak için yazayım dedim.

    Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi Windows'dan sıkılmış biriyim.

    iMac 27" çok hoşuma gitti ilk başta ama daha önce hiç Mac deneyimim olmadığı için o kadar para vermeye korktum açıkçası.

    İkinci el Mac'lere baktım ama kafama göre birşey bulamadım.

    Mac Mini + 24" LCD falan alsam nasıl olur acaba?P

    MS-DOS'dan beri Win 3.1,95 falan derken hep Microsoft ürünleri kullandım. Daha sonra Linux'a geçtim ama artık o da sıktı.

    Amacım Mac'e alışmak ve olmazsa verdiğim paraya acımamak. Ne önerirsiniz?

    Oyun oynamam. PS3'üm var zaten. Standart işleri yaparım,olmadı zaten Bootcamp ile Windows kurulabiliyor sanırım.

    Tavsiye eder misiniz Mac'i?

    Mac tavsiye eder misiniz? ve giriş seviyesi ve alışma babında ne önerirsiniz?
  • Tabii ki tavsiye ederim Isletim sistemi yeter de artar bunun icin.
    Bir de giris seviyesi cihaz sormussun, bunun icin de sana 2. el macbook oneririm, 1100-1200 TL ye bulunabiliyor.
  • imacler yenilenmek uzere. imac dusunenler beklesin. Mac mini bence cok mantiksiz cunku 700 dolar veriyorsun macbook ve macbook pronun(+2 gb ram var) su anki en dusuk donanimi ile ayni donanimi aliyorsun. mac mini alacagina 13" macbook pro ya da macbook dusun bence. Mac minide klavye bile yok.

    buyersguide.macrumors.com/
  • Arkadaşlar mac mini ile photosohop'u kasmadan, donma meydana gelmeden çalıştırabilir miyim ?
  • Evet kullanabilirsin bende kullanıyorum
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben de yeni konu açmamak adına buradan devam edeyim dedim.

    Dün neredeyse Mac Book Pro 13.3 inç olan modelini almak üzereydim. 12 taksit imkanı sadece haftaiçi oluyor dedikleri için pazartesiyi bekleyeyim dedim. Ama bir yandan akşam araştırma yaparken internette Mac Mini'nin MacBook Pro'da 13 inç modelleri arasında en iyisi olan 2.66 ile aynı özelliklerde (ram hariç) olduğunu gördüm.

    Benim imzamda yazan sistemim var. LCD monitör ile kullanıyorum bilgisayarı. Bilgisayarı kullandığım masaya bir de laptop koymam zor. Dolayısıyla Mac mini alıp istediğim zaman sadece televizyon kanalı değiştirerek istediğim sisteme geçeyim diye bir düşünce oluştu.

    Bunun kararını vereceğim mutlaka ama sizin de düşüncelerinizi almak istedim. Mini Mac'i Japonya'dan 10 gün sonra gelecek bir arkadaşıma 800 USD gibi bir fiyata getirtebiliyorum. Ram de aldırırsam toplam 1.000 USD'ye gelebilir.

    Sizce böyle bir hareket daha mı mantıklı olur? Ne dersiniz?




  • Mac'i ne için istiyorsunuz?İmzanızdaki sistem Mac Miniyi 1000 e katlar.Mac Mini bu sistemin yanında gereksiz.Ha Macbook Pro alırsınız haricen mobilite adına kullanırsınız ama bu sistem varken başka bir masaüstüne gerek yok düşüncesindeyim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.