Şimdi Ara

Mac OS Mountain Lion Kurulumu ve Apple ID Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    İkinci el bir iMac satın aldım ve alır almaz MacOS'u yeniden kurmak istedim. Şu an üstünde kurulu olan işletim sistemi MacOS 10.8.3, yani zaten MacOS Mountain Lion. Ancak ben yeni baştan bir kurulumla tüm ayarlarını yeni baştan yapmak istiyorum. Fakat Recovery HD'den ReInstall MacOSX'i seçtiğimde Apple ID ve şifre soruyor. Apple ID'mi girdiğimde ise "This Apple ID has not purchased Lion. You must sign in with an Apple ID that was used to purchase Lion" uyarısı alıyorum ve kuruluma başlamıyor. Sonuçta üstünde MacOS Mountain Lion kurulu olduğuna göre bu iMac alındığında bu işletim sistemiyle gelmiş olmalı, yani iMac üstündeki zaten lisanslı olmalı diye düşünüyorum. Satın aldığım kişi hiç formatlamamış, aldığındaki gibi kullanıyormuş. İnternetten araştırdığımda ise 36 USD ödeyerek Apple ID'mle MacOS Mountain Lion'u satın almam gerektiğini gördüm. Bu sorunu nasıl hallederim? MacOS Mountain Lion'u yeniden yükleyebilmek için kendi Apple ID'mle satın almam gerekir mi yoksa bu ücreti ödemeden kurmamın bir yolu var mıdır?

    Umarım kısa sürede bir yanıt alabilirim, çünkü işlerime devam edebilmek için bir an önce yeniden kurmam gerekiyor Mac OS'u. Eğer çaresi yoksa mecburen satın alacağız fakat önce sizlere bi sormak istedim. Teşekkürler.







  • Ya satın aldığın kişiden id ve şifreyi öğreneceksin ya da yeni id satın alacaksın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Ya satın aldığın kişiden id ve şifreyi öğreneceksin ya da yeni id satın alacaksın...

    iMac'i internetten satın aldım ve satın aldığım kişiden Apple id ve şifreyi isteme şansım pek yok gibi. Sonuçta ben de kimseye Apple ID ve şifremi vermek istemem. Ayrıca daha yakında bir Mac alan ve Mac'inde Mac OS Mountain Lion kurulu olan bir arkadaşımın Apple ID'si ve şifresiyle denedim, sonuç aynı. Yani anladığım kadarıyla Mac'i satın aldığım kişinin Apple ID'si ve şifresiyle denesem de olmayacak. Yeni ID almaktan kastın Apple ID'si almak mı? Yoksa Mountain Lion'u satın almak mı? Sonuçta verdiği uyarı Apple ID'nin geçersiz olduğu uyarısı değil, "bu Apple ID'si ile Mac OS Mountain Lion satın alınmamış" şeklinde bir uyarı. Yeni Apple ID'si alsam da değişmeyeceği anlamına geliyor bu yanılmıyorsam.

    Yarına kadar yanıt bekleyeceğim arkadaşlar, eğer ücret ödemek zorunda kalmadan yeniden kurulum hakkım ya da buna imkan veren şansım varsa kullanmak isterim, ama yoksa çaresiz satın alacağım 36 TL'ye. Ancak satın alır da aslında ücret ödemeden yeniden yüklemenin bir yolu olduğunu sonradan öğrenirsem üzülürüm. Bu nedenle başka bir yolu olmadığı konusunda emin olmak istiyorum satın almadan önce. Umarım konuyla ilgili deneyimi ya da kesin bilgisi olan arkadaşlar birşeyler yazarlar. Teşekkürler, hoşçakalın.




  • USB Kurulum ile ID istemiyormuş...http://www.iphoneyardim.net/10_8_x_mountain_lion/63411-mac_os_x_10_8_mountain_lion_usb_kolay_kurulum.html adresinden faydalanabilirsin... Ama yine de bence yeni bir Mountain Lion satın al kafan rahat eder...
  • SysEdit ilgilendiğin için çok teşekkür ederim fakat verdiğin linkteki konu normal PC'lere Mac OS kurmakla ilgili. Linkleri verilen kurulum dosyaları da ona göre özelleştirilmiş Mac OS Lion. Dolayısıyla benim işime yaramıyor.. Biraz daha bekleyeceğim, ücret ödemek zorunda kalmadan yüklemenin mümkün olduğuna dair kimseden bir mesaj alamazsam satın alacağım artık Mac OS Lion'u.

    Yolunu söylemese bile bir bilen söyleyiversin allah aşkına mümkün müdür değil midir? Alayım mı Mac OS Mountain Lion'u yoksa araştırmaya devam mı edeyim ücretsiz yükleme yolunu bulmak için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    SysEdit ilgilendiğin için çok teşekkür ederim fakat verdiğin linkteki konu normal PC'lere Mac OS kurmakla ilgili. Linkleri verilen kurulum dosyaları da ona göre özelleştirilmiş Mac OS Lion. Dolayısıyla benim işime yaramıyor.. Biraz daha bekleyeceğim, ücret ödemek zorunda kalmadan yüklemenin mümkün olduğuna dair kimseden bir mesaj alamazsam satın alacağım artık Mac OS Lion'u.

    Yolunu söylemese bile bir bilen söyleyiversin allah aşkına mümkün müdür değil midir? Alayım mı Mac OS Mountain Lion'u yoksa araştırmaya devam mı edeyim ücretsiz yükleme yolunu bulmak için?

    Arkadaşım normal Macosx de usb' den kurduğunda ID istemiyormuş onu anlatmaya çalışıyorum sadece internette usb' den nasıl macosx kurulur onu araştırman yeterli... Yani sadece PC için değil Mac' ler de de oluyormuş...




  • Bak burada birisi seninle aynı sorunu yaşamışhttp://www.iphoneyardim.net/macosx_soru-cevap/91283-dvd_den_mac_os_x_lion_8_yukleyemiyorum.html orada yazıyor usb kurulum hazırladım sorun çözüldü diye...
  • Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim SysEdit, fakat orda yazan arkadaş da orjinal Mountain Lion sahibi olan birisinin Mac'i üzerinden hazırlamış kurulum diskini, benim etrafımda öyle birisi yoktu, çaresiz satın aldım sonunda..
  • Neyse satın aldığın daha iyi olmuş kafan rahat eder...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim SysEdit, fakat orda yazan arkadaş da orjinal Mountain Lion sahibi olan birisinin Mac'i üzerinden hazırlamış kurulum diskini, benim etrafımda öyle birisi yoktu, çaresiz satın aldım sonunda..

    ben de satın aldım fakat wirelessten kurulum esnasında hala bu kimlik lion satın almamış diyor? ne yapmalıyız bir fikri olan var mı?
  • Bi yanlışlık olması lazım. Satın aldığınız Apple ID ile deniyorsanız kuruluma başlamalı..
  • şu anda aynı sorunu bende yaşıyorum dünden beridir uğraştım foruma göz attım satın almam gerektigini gördüm, başka bir pc den store a baglanıp kendi e mailim ile mountain lion u satın aldım fakat halen satın alınmamış id uyarısı veriyor ve ilerlemiyor kaldı mac böle ne yapacam anlamadım :S
  • HsnSever ben de başka bir PC'den apple store'a bağlanıp Apple ID'im ile Mac OSX Mountain Lion'u satın almıştım fakat satın alma sonrasında satın alınmamış uyarısı vermemişti ve önce işletim sistemini indirmiş, sonra da kuruluma geçmişti. Yardımcı olmak isterdim fakat sorun nedir anlayamadım inan, istersen bir Apple bayisi ile görüş ve durumu izah et, sonuçta satın olmuş olduğun ve buna rağmen kuramadığın işletim sistemi de Apple'ın bir ürünü ve sana gerekli desteği sağlamak durumundalar.
  • Arkadaslar su an late 2013 15" retina macbook pro kullanıyorum, üzerinde mac os x mavericks yüklü geliyor.
    Fakat bugun kız arkadasıma mid 2010 son seri beyaz macbook aldık 2. el. Benim de yaptığım ilk iş yeniden temiz kurulum yapmak oldu fakat aynı problemden dolayı mac os x Lion kurulumu yapamıyorum. Zaten yapmak istediğim de bu makineyi mavericks'e yükseltmek.
    Su an kendi bilgisayarıma mavericks'i indiriyorum, USB'den beyaz mac'e direkt mavericks yüklemeye çalışacağım. Umarım olur, bunun dışında bir çözüm var mi?
    Yedekleme yapmadan direkt sildim harddiski.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu bahsettigim yöntemle çözdüm.
    Kendi macbook'umdan os x mavericks'i indirip 8gb'lik USB'ye bootable olarak yazdırdım ve diğer macbook'a usb'den temiz kurulum yaptım.
    Direkt mavericks'ten, son sürümden sorumsuzca basladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.