Şimdi Ara

Mac Pro ya HDD upgrade i yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktada belirttiğim gibi Mac Pro ya HDD upgrade i yapılabilir mi?elde ki mac pro nun hdd si 320gb çok sayıda 1080p ve 720p film var ve artık yetmiyor 2 tane 2TB lik hdd takmak istiyorum.Olur mu?Olursa Hangi markayı kullanmalıyım.



  • 2 TB'lik HDD falan takılmaz. 2,5" boyutundaki HDD'lerden takabilirsin. En büyük 2,5" HDD ise 1 TB. Eğer uygunsa, toplamda 1 TB'lik sabit diskin olur. Tabi hangilerinin uyumlu olduğu hususunda net bilgim yok. Cihazı kullananlar yardımcı olurlar.

    Ayrıca arşiv yapmak istiyorsan, bu tür şeylere hiç gerek yok. Harici disklerden al. İstediğin kadar da arşiv yapabilirsin. Arşivi yanında taşıman şart değilse tabi...
  • 320 GB bir laptop için gayet yeterli (makinenin macpro değil de macbook pro olduğunu varsayıyorum). Yerinizde olsam 2 TB bir harici bellek alır arşivimi oraya atardım, lazım oldukça oradan MBP hafızasına kopyalayabilirsiniz.

    Eğer illa değiştirmek istiyorsanız @jay jay justifie'ın dediği gibi 2.5 inchlik bir bellek uygun olacaktır.
  • macbook pro değil arkadaşlar MAC PRO.
  • O zaman herhangi bir harddisk uyacaktır diye düşünüyorum, macproda kullanılan donanımlar genelde diğer bilgisayarlarla aynı oluyor. Yine de macpro kullanan bir arkadaşın yanıtlaması daha iyi olur.
  • Nedense piyasada 'mac uyumlu donanim' diye yanlis bir algi var.. Bu olay eski power pc islemciler ile birlikte tarihe karisti.. Artik intel tabanli pclerle ne uyumluysa mac icinde onlar uyumlu kisacasi uyum sorunu yok.. Harddisk degisimi icin tam bilgim yok ama google dan 'ifixit mac pro harddisk upgrade ' yazarsan adim adim resimli anlatimlara ulasabilirsin
  • piyasadaki bütün harddisk ler mac pro ya uyumlu arkadaşlar bilginize.ve harddisk in takılıp kurulması max. 5 dk nızı alıyor.
  • 500gb lık bir hybrid xt 2.5'' lik hdd hem hız bakımından hem de kapasite bakımından sizi tatmin eder. Tek anlam veremediğin olay arşiviniz varsa neden external bir hdd de taşımak istememeniz. Ben olsam alırım bi external hdd laptopla beraber taşırım. Ne MBP nun hardiskini zorlarım ne performansını. Ki her dakka film izleyemeyeceğinize göre en mantıklısı o bence. Dediğim hdd vatanda 247tl idi. SSD ye benzer bir mantıkla çalışıyor bu yüzden hızı tatmin eder. Bende şu anda ondan kullanıyorum 2008 sonu aldığım MBP 17'' imde gayet de memnunum
  • Macbook pro sandım bende o zaman değiştiriyorum söylediğimi. Raid yapmak istiyorsan onun için bir parça alman gerekiyor onun dışında macpro için 2 tane 1 er tb lik hdd takabilirsin tabikide. Ama raid yapmak istersen Mac Pro RAID Card [Add $700.00] gibi bir ücreti var haberin olsun. Ama sadece arşiv ise bunu almak zorunda değilsiniz tabi
  • Raid kart olmadan raid yapılmıyor dievas dostum.700$ da veremem açıkçası raid kart için normal dizerim artık hdd leri.
    Birde birşey sorucam benim macbook pro'myok ama ssd takması kolay mı?bir de garanti dışında kalıyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.