Şimdi Ara

mac'ten dosya transferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Mac kurulu bir bilgisayardan 20-25 gb'lık dosya transferi yapmam lazım, bunu taşınabilir harici hdd ile yapacağım. Bir sefer denedim ama mac bilgisayar harici hdd'nin için gördü ama dosya transferi yapmadı. İnternette kısa bir araştırma yaptım ama işin içinden çıkamadım.

    Mac bilgisayar üzerinde işlem yapamam (program kurma, dosya cinsini değiştirme vs.) sadece kppyala yapıştır yapabilirim (bilgisayar başkasının, harici hdd benim)

    harici hdd ye ne yapmam gerekiyorsa yapabilirim.

    Ne yapmam lazım?

    Teşekkürler



  • Merhaba. Mac orjinal Mac sistemmidir yoksa Hackintoshmu ?
  • herhalde orjinal,masaüstü mac bilgisayar.

    konu uzunsa bu iş olmaz hocam.

    ilginç ama son derece gerekli bir şey ?????
  • Eğer HDD Windows'ta kullanılmayacaksa; HDD'yi Disk İzlencelerinden Mac dosya formatına dönüştürün FAT yapmayın 5GB'tan büyük veriyi gönderemeyebilirsiniz. Windows'ta kullanacaksanız ve formatı NTFS ise NTFS- 3G programını kurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Herhalde'' Mac ise makinanızın tam modelini söyleyin. Nasıl gerçekleştireceginizi anlatalım. Sisteminizi soyleyin mesela. Büyük ihtimal taktıgınız disk NTFS formatlı. Mac tarafına NTFS For Mac yazılımının deneme versiyonunu yükleyin. Sonra o diskin icine dosyalarınızı atabilirsiniz.

    Konusma seklinizede dikkat edin. !
  • @ blacke2 ,@ Riverside_

    bilgileriniz için teşekkürler,

    mac bilgisayar benim değil, bu bilgisayarın işletim sistemini, sürümünü vs. öğrenebilecek durumda da değilim, içerisinde bana ait bazı dosyalar var, bu dosyaları almam gerekiyor, sahibinin mac ve windows ile ilgili bir bilgisi yok en azından dosya taşınması anlamında, bir sefer ben kendi taşınabilir hdd mi götürdüm dosyaları almak için denedik, mac benim hdd'yi gördü içerisindeki dosyaları vs ama macteki bana ait dosyaları taşınabilire yollamadı.

    Gün içinde bir tanıdığıma sordum, kendisi hem mac (macbook air hemde windows kullanıyor, ikisi arasında usb stick ile dosya taşımada kopyalamada vs herhangi bir sıkıntı yaşamadığını söyledi.

    Aslında sorum basit yapabileceklerim sınırlıı, mac bilgisayara herhangibir işlem yapamam, çünkü benim değil, ama taşınabilir diskimi eğer problemimi çözecekse formatlamakta dahil her şeyi yapabilirim.

    Üslubumda herhangibir sıkıntı yok bence varsa da kusuruma bakmayın.

    Selamlar, saygılar




  • Mac kısmına NTFS For MAc yukleyin. Yeterli. Googleda rahatca bulabilirsiniz.
  • Taşınabilir diski exfat olarak formatlayın en basit çözüm bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanunal

    Taşınabilir diski exfat olarak formatlayın en basit çözüm bu

    bunu deneyeceğim hocam, hep böye kullanacağım diye bir şey yok sadece bir seferlik dosyalarımı alacağım mac'ten windowsa alacağım hepsi bu.

    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.