Şimdi Ara

Macaristan mı Türkiye mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Öncelikle Türkiye'de Hacettepe, Yıldız Teknik, Bahçeşehir Bilgisayar mühendisliği kazanabiliyorum. Ama aklımda MEB Yurtdışu bursları da var. Macaristan da Budapest University Economy and Technology veya Eötvos Lorand University olabilir.


    Linkedin'den araştırdım.

    BUDAPEST HACETTEPE

    Google 104 15

    Microsoft 94 31

    Apple 27 42

    SAP 212 13

    Siemens 206 46

    IBM 256 29


    Mezun sayıları bu şekilde. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • MEB Ylsy ile gittiğinde burada eğitim gördüğün sürenin 2 katı kadar çalışman gerekiyor. Elbette yurtdışında eğitim görmek çok daha iyi yaşaman oraları görmen daha bir artı olacaktır bence. Ama Almanya Hollanda gibi yerlere de baksan daha iyi diye düşünüyorum mühendislik için özellikle MEB bursuyla gideceksen para derdin çok fazla olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 24 Haziran 2021; 17:14:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +90youtube
    Yurt dışında okumak serimizde bu hafta, üniversite okumak için Macaristan'a giden Furkan ile beraberiz. Yurt dışı macerasına Work and Travel ile başlayıp Amerika'ya giden Furkan, Türkiye'ye döndükten sonra Erasmus yapmaya karar vermiş ve Polonya'ya gitmiş. Varşova'da Erasmus programını tamamlayıp Avrupa'yı gezdikten sonra Türkiye'ye geri dönmüş. Yaşadığı Avrupa deneyimi ve 7 Haziran seçimleri öncesindeki gergin ortam "Ben masterımı yurt dışında yapacağım" demesine sebep olmuş ve yurt dışında üniversite okuma ve burs imkanlarını araştırmaya başlamış. Macaristan devletinin verdiği Stipendium Hungaricum bursunu kazanan Furkan'ın konaklama parası ve üniversite harcı burs tarafından ödenmiş ve Furkan'a ayda 250 euro cep harçlığı verilmiş. Bu burs sayesinde master eğitimine Peç Üniversitesi'nde başlayabilmiş. "Türkiye'de eğitim, kopyala yapıştır sistemi üzerine kurulu" diyen konuğumuz, Macaristan'daki eğitim sisteminin öğrencileri argüman üretmeye ve akademik tartışma ortamı yaratmaya teşvik ettiğini belirtiyor. Düşünceni söylediğinde "Vatan haini misin?" gibi yaftalara maruz kalınmadığını da ekliyor. Master eğitiminden sonra doktora programına da Macaristan'da devam eden Furkan'dan Macaristan'da üniversite okuma rehberi. #YurtDışındaOkumak #Macaristan #YurtDışıEğitim
    https://www.youtube.com/watch?v=lej0UFbT1TU&ab_channel=%2B90
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.