Şimdi Ara

MacBook Air için Linux Dağıtımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar ne tartışıyorsunuz? 100 üstü güvenli değil evet ama tehlikeli sınır da değil. 100C de su kaynar diyen arkadaş lütfen 100 derecede kaynat ve kanıtı ı paylaş. Sanırım tam 100 derece de dünyanın heryerinde kaynamadığını bilmiyorsun ki konumuz suyun kaynaması da değil su soğutmalı pc yoksa tabi.

    Soğuk lehim oluşması için lehimin kaynama değil buharlaşma sıcaklığına gelmesi lazım(evet sıvı içeren her madde kaynar ve buharlaşır) ve bu alaşım ile alakalıdır. 100 derecede bir lehim hiç birşey olmaz eğer kaliteli bir lehim ise. Ki laptop üreticileri komplemetleri sıcaklığa dayanıklı üretir çünkü cihazların soğutma sistemi hiç bir zaman masaüstü ile bir olamaz.

    Lütfen araştırmadan konuşmayalım. Kimse kimseye ahkam kesemez arkadaşlar hangi devirde yaşıyoruz? Bilginiz varsa yazın ve münakaşa ya hazır olun. Çünkü forum kelimesi toplu taşırma alanı demek. Saygılı olmaksa insanlığınızdan gelir. Kimse kimseye salak aptal cahil gibi cümleler kullanamaz buna hakkı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aman 90 derece oldu aman yandı yanacak yandı yanıyor aman macbookum yanıyor eyvah yandınmı linux kurayım sıcaklık 30derece düşer belki köylü işi bunlar ya niye muhattab oluyosam.
  • loradona kullanıcısına yanıt
    kobranın programcıya dönüşmesi gibi bu adamda teknik servise dönüştü bir anda zaten uğraşmaya değmezç
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Yav @Gen2,
    Güzel kardeşim,
    Cevap yazmayayım diyorum ama, dayanamadım.

    Şimdi bak. Birincisi bu konu üzerinde bu kadar tartışılacak kadar büyük bir konu değil.

    İkincisi, önceki iletinde AMD Ryzen serisi işlemciler için sıcaklık değeri paylaşmışsın: 105 derece diyor. Ve diyorsun ki reset sınırı zannetme, throttle sınırı.

    Throttle sınırı işlemcinin ısısına bağlı değildir; sistem yüküne bakar. İkincisi reset sınırı değil o evet: İŞlemcinin maksimum güvenli çalışma sınırı. Yani diyor ki, Bana bak, benim maksimum dayanma haddim 105 derece, aşarsan hapı yutarım, daha da benden hayır bekleme. Kaldı ki oradaki bilgilerde "105 derece, bu işlemcinin throtlle sınırıdır, reset sınırı zannetmeyin haaaaa" diye bir bilgi düşülmemiş. Amatör seviyede elektronikle uğraşıyorum ve devre kartları tasarlıyorum. Kimisini yapıyorum, kimisini de arşivliyorum. İşlemci dediğin eleman, yüksek ısıya dayanır. Dayanır da, çok uzun süreler yüksek sıcaklıkta kalaaaaa kalaaaaa kala hapı yutar. Silikon zamanla ölür. "Elektron göçü" adı verilen sorun ortaya çıkar ki bu olay bağlantı yollarının zamanla eriyip yok olmasıdır. Mikro bağlantı yolları tahrip olur. Çok uzun süreler 90-100-105 dereceler sınırında bekletilen bir cisim, zamana bağlı olarak giderek karbona dönüşür, yanar. Yani kömürleşir.

    Üçüncüsü ve sonuncusu, seni daha evvel ikaz etmiştim. Önemsiz şeyler için yarışma herkese cevap verme demiştim, görüyorum ki çocuk gibi sidik yarıştırıyorsun. Yani savunduğun konuda haklı bile olsan, yine kaybediyorsun.

    Benden bu kadar abi. Niye böyle dedim diye de kızma yani. Ben ne görüyorsam onu söylüyorum.




  • İlla 100 derece üzerine çıkınca bozulur diye bir şey demedim zaten. Aşırı ısınan bilgisaraylarda aniden kapama yapılırsa soğuk lehim oluşabiliyor bunun en büyük örneği de dünya çapında PlayStation 4'ün "blue light of death" problemi.

    Ayrıca arkadaşa maaş bordrosunu özelden attım.
  • power limiti yazar işlemcilerin zaten şu kadar watt diye onu geçemezsin işlemci sıcakşığa göre de throttle bal gibi yapar. elektronikle uğraşman benim gözümü boyamıyor arkadaşım çok uzun süreler bir taşı 200 derecede sıcaklığa maruz bırak bakalım taşlıktan birşey kaybediyormu silikonun neyden yapıldığını tartışmayalım lütfen. taşı 100 derece sıcaklıkla eritemezsin arkadaşım doğanın kanunlarına aykırı komürede dönüşmez hiçbirşey olmaz.
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın maaş bordrosu diye gönderdiği şeyin nerden alındığına dair hiçbir bilgi yok arkadaşlar. üstü karalanmış bordro diye yurtturmaya çalışıyor.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    yaaav kardeşim ceketimi şuraya assam 5 milyon yıl sonra insan olur mu bırak
  • dell den aldığım maaş bordrosu diye gönderdiği şeye bakın.
    https://i.hizliresim.com/7aOG1m.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 18:18:24 >
  • Paket kurmayla güreşmemek için Manjaro'dan başka çaren yok hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metasploit -- 20 Mayıs 2019; 20:40:59 >
  • Alayını çizmiş adminler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzünü bile bakmadığın birine küfür ve hakaret etmenin anlamını hala çözemedim zaten. Umarım onlar çözmüştür de boşa gitmemiştir herkesin ban yemesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona

    Yüzünü bile bakmadığın birine küfür ve hakaret etmenin anlamını hala çözemedim zaten. Umarım onlar çözmüştür de boşa gitmemiştir herkesin ban yemesi
    Aynen hocam.

    Ben tanımadığım internet üzerinden insanlara sövmüyorum. Bunları 14 yaşındayken 10 yıl önce yapıyordum.

    Ama itiraf etmek gerekirse reelde sövüyorum tanıyorsam veya yüz yüzeyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.