Şimdi Ara

macbook air m1 yazılım için hala alınır mı / windowsta olan hangi uygulamaları kullanamaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar şuan en f/p olan macbook m1 air modeli 8gb ram /256 gb ssd modeli sizce hala yazılım ve üniversite için alınır mı ?

    ve en merak ettiğim şeylerden biri biliyorsunuz crack yok microsoft office uygulamalarını kullanabiliyor mu ve windowsta olan hangi uygulamaları lisans alıp kullanmamız gerekiyor ?

    eğer mac'i olan varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

    bir oyuncu laptopu mu tercih etmeliyim yoksa biraz daha cebimi zorlayıp m2 air modelini mi almalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden çok teşekkürler.





  • cevaplarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun.

  • microsoft office kullanabilirsin, 2-) herhangi bir lisans almam gerekmedi 3-) m1 veya m2 alıcaksan 16gb almanı tavsiye ederim 8gb yetersiz kalabiliyor bazı durumlarda sanal makine vs kurarsan oraya ram ayırmak zorundasın onun dışında 8gb kullanan arkadaş ta var sorun yaşadığını görmedim , 4-) oyun oynamak istiyorsan oyuncu laptopu al , yok ben disarida kullanicam hafif olsun tasinsin malzemesi kaliteli olsun , pili uzun gitsin diyorsan mac al özellikle yazılım okuyucaksan uygulama konusunda sıkıntı çekmezsin

  • evet yazılım okuyacağım bütcem 8 gb lik modellere yetiyor sence yazılım için alır isem m2 ile m1 arasında çok bir fark olur mu çünkü arada 7k'lık bir fark var ve 1,4 kat daha hızlı işlemci var fakat her alanda değil maalesef applede ssd çok pahalı olduğu için de harici 512 gb ssd almayı planlıyorum sence mantıklı olur mu?

  • Opencv için sağlam gpu lazım. Görüntü işleme vs öğrenmek istiyorsan rtx 3050 mobile bile daha iyi duruyor benchmark skoru olarak.
    Windows cihaz alırsan her türlü programı kullanırsın. Bence applela işin olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 kullanıcısına yanıt

    peki uzun pil ömürlü windows öneriniz var mıdır ?

  • ata243y A kullanıcısına yanıt

    evet yazılım okuyacağım bütcem 8 gb lik modellere yetiyor sence yazılım için alır isem m2 ile m1 arasında çok bir fark olur mu çünkü arada 7k'lık bir fark var ve 1,4 kat daha hızlı işlemci var fakat her alanda değil maalesef applede ssd çok pahalı olduğu için de harici 512 gb ssd almayı planlıyorum sence mantıklı olur mu?

  • Bir fikrim yok maalesef. Online olarak kodlama imkanı sağlayan replit gibi siteler var. Elinde bir laptop varsa 1-2 sene seni idare eder. Bulit tabanlı kodlama çok iyi bir araştır istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selam. M1 8Gb 256gb modelinden m3 pro 18 gb ram 512 gb ssd modeline geçmiş biri olarak söylüyorum, net olarak 16gb minimum alman senin çok çok yararına olacaktır.


    Oyun konusuna gelecek olursak çok fazla oyun oynanmıyor, m1'de fakat m3'te bir çok oyunu 30+ fps alarak oynayabiliyorum. Gerçi çok oyun oynamıyorum, hali hazırda ddr5 sistemim var fakat wow classic oynayacağım zaman kafede orada burada gayet akıcı oynayabiliyorum.


    Hali hazırda elinde bir laptop var ise net olarak önerim Debian,ubuntu gibi linux sistem kurmandır. Ciddi anlamda windows dışında kendini developer olarak geliştirebilirsin. Elindeki laptop nedir özellikleri vs.?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.