Şimdi Ara

MacBook almayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an evimde pek olmasa da işimi gören bir laptop’ım var. Ancak oldukça hantal ve taşınması bir laptop olmasına rağmen oldukça zor. Bu yüzden yeni laptop arayışındayım. Apple ekosistemi ve MacOS için MacBook almayı düşünüyorum. Cihazdan herhangi bir içerik üretmeyeceğim ancak Air ile Pro arasındaki fiyat farkı oldukça düşük. 2020 Pro 13 En ucuz modelini PT’den almayı planlıyorum. Ancak sizce içerik vs. üretmeyeceğim için Air alıp geçmeli miyim veya diğer markalara mı yönelmeliyim ya da pro doğru seçim mi? Ve canım çok sıkıldığında ara sıra Minecraft gibi düşük donanım gerektiren oyunları nadiren MacBook’ta oynamam sorun yaratır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ağır bir işte kullanmayacaksanız air alabilirsiniz. İkisinin soğutmasına bakmadım ama pro nun ki daha iyi olabilir en azından baz donanım için. Minecraft filan gibi düşük güç isteyen şeylerde herhangi bir problem olacağını sanmıyorum en azından chunk sayılarını abartmadıkça.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, Air için i3 olması kafama çok takılıyor gerçi çok yorucu işler de yapmayacağım bilgisayarda ancak aradaki fiyat farkı çok olmayınca Pro’yu düşünmüyor değilim. Touchbar vs. de ilgimi çekiyor. Pro’dan şüphem Air kadar tasarımının ince ve hafif olmaması. Ama sanırım aradaki fark çok değilmiş. Teknoloji marketleri de kapalı olduğundan gidip inceleme fırsatı bulamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende senin gibi bir MacBook almayı düşünüyorum birkaç gündür de araştırma yapıyorum,

    MacBook Pro 2020 13inch (i5 8th gen 8gb ddr3 2133mhz)
    MacBook Air 2020 (i5 10th gen 8gb ddr4 3733mhz)

    Bu iki model arasında kalmıştım dışarıdan bakıldığı zaman air'in daha performanslı olduğu gözüküyor(işlemci nesli,ram frekansı),baktığım siteler izlediğim videolar karşılaştırmalar sonucunda şöyle sonuç var;
    1-MacBook Pro'nun ekran kalitesi air'e göre daha iyi (Pro 500 nit -- Air 350-400 arası) ve ekstra olarak renkler yaklaşık yüzde 25 oranın da daha net canlı gözüküyormuş.(Tercihim Pro)
    2-MacBook Pro'nun ses kalitesi air'e göre dha tok keskin bir sesi var ama air'in sesi daha yüksek.(Tercihim Pro)
    3-MacBook Pro'nun Benchmark performansı (Single core 938 Multi core 3960) Air (Single core 1183 Multi Core 3231) Burada ki değerlerde Air'in tekli çekirdek benchmark'ı daha yüksek ama Pro'nun çoklu çekirdek benchmark'ı daha yüsek yani bu şu demek oluyor photshop vs gibi programlar genelde çoklu çekirdek kullanırlar daha fazla perf. ister bu yüzden bu tarz işler yapılacaksa Pro tercih edilir ama ben mail vs bakacağım dersen burada Air tercih edilir.(Tercihim Pro)
    4-MacBook Pro ile oyun oynarsanız aire göre biraz daha fazla performans alırsınız.(Tercihim Pro)
    5-MacBook Pro'nun işlemciyle bağlantılı soğutma borusu bulunuyor ama bu Air'de yok yani bu şu demek oluyor cihaz çabuk ısınıyor örneğin internette 2k veya 4 k video izlemeye kalktığınızda cihaza fazla yük bindiğinden dolayı hemen ısınıyor.(Tercihim Pro)

    Birkaç tane de kullanıcı yorumu vs dinledim okudum onların dedikleri de şöyle genelde;Eğer çok performanslı işler yapmıyorsanız (Yaz yazma ,mail okum vs) gibi işler yapıyorsanız Air tercih edilir, ama siz eğer performans gerektiren işler yapıyorsanız(Photoshop video edit vs) pro tercih ediniz çünkü air de bu tip yüksek perf işler yapmaya kalktığınız da cihaz ısınıyor ve performans düşüşleri oluyor.

    Ben şu an da tercihimi MacBook Pro'dan yana kullanmayı düşünüyorum çünkü aralarında fazla bir fiyat farkı yok ve Pro modeli Air modeline göre daha performanslı olduğu için.Yukarıda yazdıklarım kendi araştırıp elde ettiğim bilgiler bir yanlış vs. varsa şimdiden kusura bakma,umarım bu bilgiler işine yarar.




  • Corleonexx C kullanıcısına yanıt
    Vallahi emek bayağı emek vermişsin severek okudum ellerine sağlık. Ben ne kadar günlük işler yapacak olsam da sanırım senin gibi Pro’yu seçeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corleonexx C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam, youtube da maxtech diye bir kanal var. Mac alanında detaylı içerikler üretiyor takip edilebilir. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ben de macbook pro 13 base modeli 16 gb ram yükseltmesi yaparak pt.com.tr üzerinden almayı planlıyorum. Ancak Temmuzun ortasına kadar bekleyeceğim. Her sene temmuzda promosyon olarak bedava beats kulaklık veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burgamer kullanıcısına yanıt
    Beats kampanyası bildiğim kadarıyla yalnızca Apple Store’da geçerli oluyor. PT’de geçerli olmayabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçerik üretmeyecekseniz macbook'a yönelmeniz anlamlı değil bence, yine de karar sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elan_vital E kullanıcısına yanıt
    Her yere kolayca taşıyabileceğim güçlü bir bilgisayar arıyorum. Karşı tarafta bu özellikleri karşılayan cihazlar 4 Kilo falan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmişte hem air hem pro kullanmış biri olarak, tercihim her zaman prodan yana.
  • Nopasstr kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.