Şimdi Ara

MacBook Pro 13' (2020) Aksesuar Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğitim indirimi kampanyasından aldığım MacBook hala gelmedi fakat Airpods ve Magic Mouse'u yollamışlar. Fakat bilgisayarım elime geçmeden bir kaç ürün alsam iyi olabileceğini düşündüm bu sepeble Harici Depolama ve USB çoklayıcı almayı düşünüyorum. Fakat depolama aygıtlarına baktığımda kimisinin uyumluluğunda macOS yazmadığını görünce buraya yazma gereksinimi duydum. Hangi taşınabilir diski önerirsiniz ve usb c hub bildiğiniz ve önerebileceğiniz var mı? Markaları çok bilmediğimden dolayı, uygun fiyatlı kaliteli ve hızlı ürünler ve bunlar dışında başka almamı önerebileceğiniz bir aksesuar varsa yazarsanız sevinirim.



  • MetehunD kullanıcısına yanıt
    Ben de macbook pro siparişini dün geçtim, type c to usb çevirici stick bakıyorum ama hepsi dandik ürünler gibi duruyor, öneriye açığım
  • Eğer özelleştirilmiş bir ürün seçtiyseniz (örneğin işlemci değiştirdiyseniz veya rami daha yüksek bir model seçtiyseniz) ürün çinde fabrikadan size üretilerek yollanacaktır. Shenzhen - Hong Kong - Dubai - Berlin - İstanbul rotasını izliyor ilginç bir şekilde :) 2-3 hafta içerisinde gelmiş oluyorlar.


    USB çoklayıcı (dongle) olarak aşağıdaki ürün GİBİ olanlardan bir tane önerebilirim. Dikkat edin aşağıdakini önermiyorum direk, oradaki araştırmayı yapın hangisi olmalı diye. Ama ben bu kullanım tarzından çok memnunun.

    https://www.hepsiburada.com/dodocool-dc73-8in2-aluminyum-macbook-pro-air-5k-ultra-hdmi-1gbps-ethernet-hub-p-HBV00000VHU4X


    Harici depolama olarak içine uygulama kurar kullanırım da diyorsanız Samsung T5 veya T7 öneririm. Gayet performanslı çalışıyorlar.


    Dikkat edin cihazın 2 Thunderbolt girişi varsa yukarıdaki tarzdaki bir çoklayıcıya bağlayacağınız harici disk performans sorunu çıkartabilir. Harici SSD'yi direk Type-C ile bağlamakta fayda var. 4 girişli bir cihaz aldıysanız zaten sıkıntı yok. Ben hem yolladığım tarzda dongle kullanıyorum hem de ayrı durandan kullanıyorum. Ayrı duranlar daha performanslı çalışıyor şeklinde bir deneyimim oldu ama cihazın yanına yapışık duranlar daha kullanışlı geldi.





  • hksdejavu kullanıcısına yanıt

    Cihazım maalesef iki girişli bu yüzden tüm girişleri kapatan bir USB Hub istemiyorum açıkçası. Bu arada dayanamayıp WD My Passport 2 TB aldım. Fakat "for Mac" diye yanından USB-C kablosu çıkan modelini Türkiye'de bulamadım. Bu yüzden şimdi çoklayıcıya ihtiyacım daha çok arttı, başka bir öneriniz var mı acaba?

  • İki giriş varsa doğrusunu yaparsınız kapayan almayarak. Yorumlara bakarak bir dongle seçebilirsiniz. Ama önerim sadece USB Tip A çoklayıcı olanlardan almayın. Almışken HDMI, Ethernet, 2 USB, Sarj için Type-C ve SD Card girişi olan bir model alın. Daha fazla harcayabilirsiniz ama gün sonunda daha mutlu olacaksınız. Harici diske gelince de takılan kablonun Type-C versiyonu olanını bulabilirsiniz veya benim yaptığım gibi aşağıdaki gayet ucuz ürünlerden birini sürekli üzerinde bırakabilirsiniz.


    https://www.hepsiburada.com/tx-type-c-usb-3-0-otg-usb-flash-donusturucu-tx-ac-u01-p-HBV00000IIAVH (Ben aldığımda 7 TL idi :( )


    Dongle konusunda direk öneri yapamıyorum. çünkü aynı marka aladığımız ürünlerde bile sorun yaşadık. Kaliteliler de çok pahalı. Benim kullandığımdan çok memnunun 2 buçuk senedir sorunsuz çalışıyor ama bulamıyorum aynı modeli :)





  • Konuyu açan arkadaşla aynı kampanyadan yararlanmışız. Eğer aldıysanız üründen memnun kalıp kalmadığınızı mesaj bırakabilir misiniz, bir umut? :)

  • Aynı ihtiyaç bende de var ne yazık ki. Macbook pro için usb çoklayıcı arıyorum. Herhangi bir marka öneriniz var mı? @hksdejavu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.