Şimdi Ara

macbook pro 15 core i7 yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, 50 yaşına merdiven dayamış biriyim. 8-9 senedir Toshiba dizüstü bilgisayar kullanıyorum. ( 2 ayrı model kullandım)
    Şu an kullandığım cihazın pili sıfır. elekriksiz çalışmıyor. Windows sisteminden dolayı da devamlı bilgisayarım donuyor, geç açılıp geç
    kapanıyor 1-2 sefer resetlemek zorunda kaldım. Bilgisayarımı internet, mail, foto , müzik ve video arşivi yapmak, resimlerle oynamak
    amaçlı olarak kullanıyorum.Ekran olarak da 15 inç'in altını düşünmüyorum , Oyunlarla pek aram yok. 5-6 ay içinde Macbook pro almak
    istiyorum. Aslına bakılırsa pek teknik bilgim de yok forumdaki pek çok yazıyı okuyup faydalanmaya çalıştım. 5-6 ay içinde yeni bir Mac book
    pro çıkmazsa APPLE - MB PRO 15" CORE İ7 2.66GHZ/4GB/500G/HDG/GF GT 330M Bellek 4 GB ,500GB 5400-rpm Seri ATA sabit sürücü lü
    Macbook Pro 15 core İ7 modeli almak istiyorum.

    Artık Bir değişiklik istiyorum. Siz genç ama tecrübeli ve de bilgili arkadaşlardan görüşleriyle ilgil yardım bekliyorum.







  • Düşündüğünüz model son derece iyi ,başınızın ağrıdı kısımlar apple ürünlerinde söz konusu olmaz bundan şüpheniz olmasın.Bundan 1 bucuk sene önce ımac aldığımda ,neden daha önce almamışım dedim.Normal bir laptop ya da pc alırken araştırmak gerekir ama apple ürünleri alırken fazla araştırmaya gerek yok.Çünkü sorunsuz ve en önemlisi stabil bir şekilde çalışıyorlar.Tek düşünmeniz gereken şey hangi alanlara yönelik kullanıcağınız olmalı. Bunuda ifade etmişsiniz,hatta düşündüğünüz modelin daha alt modellerinide düşünebilirsiniz onlarda belirtiğiniz alanlarda yeterince performans alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dozdoz

    Düşündüğünüz model son derece iyi ,başınızın ağrıdı kısımlar apple ürünlerinde söz konusu olmaz bundan şüpheniz olmasın.Bundan 1 bucuk sene önce ımac aldığımda ,neden daha önce almamışım dedim.Normal bir laptop ya da pc alırken araştırmak gerekir ama apple ürünleri alırken fazla araştırmaya gerek yok.Çünkü sorunsuz ve en önemlisi stabil bir şekilde çalışıyorlar.Tek düşünmeniz gereken şey hangi alanlara yönelik kullanıcağınız olmalı. Bunuda ifade etmişsiniz,hatta düşündüğünüz modelin daha alt modellerinide düşünebilirsiniz onlarda belirtiğiniz alanlarda yeterince performans alabilirsiniz.

    Çok güzel ve açıklayıcı görüş ve önerilerinize teşekkür ederim.




  • i7 işlemci yerine i5 terci edip aradaki farka ssd disk taktırsanız size şunu söylüyorum, ne stres kalır ne sıkıntı ciddi anlamda gençleşirsiniz kesinlikle espri falan değil ciddiyim:) Kullanım tarzınıza bakaraktan i5 işlemci fazlasıyla işinizi görecektir, bide fotoğraf editleme için Aperture kurarsanız çok memnun kalırsınız uzun yıllar. Ayrıca alacağınız zaman tekrar konu açarsanız yenisinin nezmn çıkacağı konusunda net yorumlar alabilirsiniz okdr zmn sonra bilgiler sızmaya başlar çünkü.
  • Ben 2009 şubet ayında bir imac almıştım. HAla üstünde kurulu gelen işletim sistemiyle çalışıyor ve kesinlikle ilk geldiği günki hızıyla. Ben mac e gecipde sonra windowsa döneni hiç görmedim.ama macdan windowsa gecip 1 gun sonra tekrar mac geçiş ise kesindir. Bu bakımdan mac bilgisayar kullanarak bu dertlerden kurtulmanızı öneririm.
    MAcbook larda core i5 işlemciyle core i7 işlemcisi arasında fark hemen hemen hiç yo. %2 gibi bie fark varki bunu hissetmeniz imkansız. Çünkü apple macbooklarda kulladığı i5 işlemci 540 modeli.diğer notebooklarda kullanılan i5 lerle aynı değil. İşlemci sıralamasındada core İ7 720 ve 740 işlemcileriyşe ard arda sıradalar neredeyse. Yani fark yok. Sadece reklamasyon:)
    Bu bakımdan bnede diğer arkadaş gibi i5 almanızı ve bir ssd ile macbook ununu kanatlandırıp uçurmanızı öneriyorum.
    SSD ihtiyacınızda ayrıca olursa mac e geçiş yapacak ailemize katılacak bir arkadaş için elimden geleni yaparım.(bunun için PM)
    Ben 2009 da mac e gectiğimde gercekten gecmiş yıllarda enden gecmediğime çok hayıflandım. Ayrıca 1 gunde maci tamamen öürendim diyebilirim cunku mantığı falan cok cok kolay. Windows gibi dipsiz bir kuyu değil Ama windowstan kat kat daha cok işi shiç bir programa gerek kalmadan sistemin kendisi yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 12 Aralık 2010; 12:27:22 >




  • Arkadaslarin da dedigi gibi SSD performansi gercekten katliyor, macbook airde core 2 duo 1.86 GHZ islemci ve 2 GB RAM olmasina ragmen SSS sayesinde gercekten bu donanimdan bekleyeceginizden kat kat hizli. Tabi bunda mac os x in de etkisi yok degil :)

    Ama SSDnin hiz olarak kattiklarina ornek verecek olursam:
    10-12 saniyede acilip 1-2 saniyede kapanan bir bilgisayar.
    1 saniye veya daha kisa surede uykudan uyanan bir isletim sistemi
    Cok kisa surede acilan programlar.
    Harici flash bellekten bilgisayariniza dosya atmanin hizi... 1 GBa yakin boyuttaki sarkiyi 20 saniyede attigimi hatirlarim ki bu sadece kopyalama degil, o sure icerisinde itunes sarkilari listeye ekliyor vs.

    Ama dezavantaj olarak:
    SSD bir bolgeye limitli sayida yazim yapabilir, yani torrent tarzi programlar calistiracaksaniz SSD sizin icin pek uygun olmaz.
    SSD HDDlere oranla cok daha az hafiza saglarken cok daha pahalidir.

    SSD konusunda bu avantajlari ve dezavantajlari degerlendirerek siz karar verirsiniz.

    i7 mi i5 mi konusundaysa yardimci olamayacagim cunku iki islemciyi de kullanmadim.

    Saygilar.




  • Sayın fatto merhaba,

    'Huzuru bulursunuz' dersem sanırım yanılmış olmam.Seçtiğiniz model gayet iyi bir cihazdır.(MacBook Air dışında) MacBook ve Macbook Pro serisine sonradan'da SSD takmak mümkün.(2 yaşını biraz geçen ilk jenerasyon MacBook Pro 17 high res modeli cihazııma kendim monte ettim bir kaç evvel ve son derece'de memnunum performansından).

    Eğer ABD üzerinden satın almak/getirtmek ya'da oradan alıp az bir komisyon ile burada satanlardan cihaz alıcaksanız tek bir şeye dikkat edin : Fatura mutlaka sizin adınıza kesilsin.(Oradan k.kartı vb ile alıcak olsalarda fark etmez ödeyen ve fatura sahibi ayrı olarak kaydedilebiliyor).Zira taşınabilir Mac lerin garantisi alındığı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde ülkemizde dahil olmak üzere her yerde geçiyor.Tek şart var : Orjinal fatura saihib olmak.Eğer gerekirse esktra paket alıp bu garanti süresini (Apple Care) 3 yıl vb uzatabilirsiniz.

    Mac lerin güncel olarak model yenilenme tarihlerini geçmişi baz alarak 'yakın tahmin' edebilen siteler var.Bir tanesi :http://buyersguide.macrumors.com/

    Macbook pro ile ilgili şu yazılmış :

    Product MacBook Pro
    Recommendation: Don't Buy - Updates soon *
    Notes * The 15-inch and 17-inch MacBook Pro received a new build-to-order option for a 2.8 GHz Intel Core i7 processor on October 20th, 2010. The new option does not constitute a full update to the MacBook Pro line, but does suggest that a more substantial update to the full MacBook Pro lineup is not imminent.
    Last Release April 13, 2010
    Days Since Update 243 (Avg = 208)

    Yani sizin düşündüğünüz satın alma tarihinde yenilenmiş (Varsa kronik problemleride ortaya çıkmış/giderilmiş) bir cihaz alıcak olmanız kuvvet ile muhtemel.

    Bende hobi olarak foto/video ile ilgileniyorum.Gerektiğinde bol,bol edit vb de yapıyorum.Günümüz şartlarında HD medya,yüksek çözünürlüklü fotoğraf işlerrken vs 'beygir gücü' gerçekten önemli.Bunun yanında'da ekran boyutu ve çözünürlüğüde tabiki önem taşıyor (Ki 15 inch bu işler için bence alınması gereken min ölçü).
    Mac,in başka bir güzel tarafıda : Cihazın güç adaptörünü takıp usb klavye/mouse ya'da BT klavye/mouse ile monitöre bağladığınızda gerçek bir masa üstü gibi davranabilmesi.Ayrıca 'gerçek anlamda' 1-2 san içinde kullanıma hazır duruma gelen bir uyku moduna sahip olması(Gecede maks %2-3 pil sarfiyatı yapar)

    Benimde yaşım 43 ve uzun zamandır Mac kullanıcısıyım .Yaşım ilerledikçe linear bir şekilde Mac bağımlılığımda artıyor zira : Bilgisayar problem&dertleri ile uğraşmaktansa bilgisayarın benim standartlarıma sorunsuzca adapte olmasını daha fazla yeğliyorum.

    Parasını fazlada verseniz üst sınıf cihaz alıyorum diye donanıma yatırım yapsanız dahi her zaman iyi sonuç almayabilirsiniz.Kısaca : İşin hem yazılım hem donanım tarafında aradaki para farkının hakkıkkını görece en sorunsuzca verebilecek olduğuna inandığım 'uzun ömürlü' bir cihaz olan Macbook Pro yu tavsiye ederim.




  • Uzun zamandır imac kullancısı olarak 1 hafta öncede macbookpro 17'' i5 8 gb ram li bir modelde edindim. Gercekten alırken belki pahalı ama sahip olduktan sonra asla ben bu parayı bu cihazamı verdim demeyeceğiniz bir cihaz. Bence parasını cok hakediyor. Gün boyunca neredeyse adaptöre ihtiyacınız olmadan 8-10 saat pilel çalışmak hangi 17'' notebookda var. Bence sırf bu sebeple bile cok alınacak bir cihaz. Benimde su an 240 gb ssd takma projem varki ssd leri corsair f240 olarak sectim. Amerilkadan gelicek 1 haft aiçinde hatta birazda ticaretini yaparım düşüncesiylede bu ssd lerden 20 tane getirttiyorum. Zaten 9-10 tanesinide gelmeden sezerve oldu satıldı. Bu sebeple buradan ssd ihtiyacı olan arkadaşlara söylim elimde 10 kadar corsair f240 var. Fiyatı TR fiyattından %35-40 daha ucuz ve bunlarda 3 yıl garantili. Yani neredeyse piyasadaki 120 gb yerine 240 gb ssd sahibi olup macbooklarınızı daha cok sevebilirsiniz:)
  • sevgili arkadaşlarım verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Sizlerden çok şeyler öğreniyorum. İlk başta da belirttiğim
    gibi teknik bilgim pek yok. SSD 'nin nasıl takılacağını bilmem. Ama bu konudaki yakın ve içten yardımlarını açıklayan Girayhan1 arka-
    daşıma ayrıca ve özellikle teşekkür ederim.

    Kullanıcıların memnuniyet ve övgülerini gördükçe hevesim daha da artıyor. Yardımlarınız ve gösterdiğiniz dayanışma ve ilgiye
    tekrar teşekkür ederim..
  • Siz içinizi rahat tutun unutmayınki bir mac kulalnıcısı olduğunuzd aben ve diğer mac kulalnan arkadaşlardan elimizden geldiğince her türlü desteği göreceksindir. Ayrıca ssd monte etmek vs cok basit şeyler. Siz bir mac alın gerisi kolay. Ssd takma vs olayı 5 dakikalık bir iş. Hiç bir zorluk yaşamazsınız. Dediğim gibi mac kulalnıcıları zaten az birbirimize destek olymacazda kim olacak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: girayhan1

    Siz içinizi rahat tutun unutmayınki bir mac kulalnıcısı olduğunuzd aben ve diğer mac kulalnan arkadaşlardan elimizden geldiğince her türlü desteği göreceksindir. Ayrıca ssd monte etmek vs cok basit şeyler. Siz bir mac alın gerisi kolay. Ssd takma vs olayı 5 dakikalık bir iş. Hiç bir zorluk yaşamazsınız. Dediğim gibi mac kulalnıcıları zaten az birbirimize destek olymacazda kim olacak :)


    sağol arkadaşım. aranıza katılmak en büyük dileğim. Sağlıcakla kalın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.