Şimdi Ara

Macbook pro için monitör önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Macbook pro kullanıcısıyım. Oyun oynamıyorum. Film ve yazılım işleri için monitör arayışına girdim. Daha önce ofiste düşük hz ve çözünürlükte monitör kullandım. Şu an hd ve üstü hangi monitörü alırsam bana çok iyi gelicektir biliyorum. Monitör fiyatları da baya yüksek olduğu için almışken iyi birşey almak istiyorum. Hem macbook görüntüsüne yakın olsun, hem göz yormasın istiyorum. Günün büyük çoğunluğunu işim gereği bilgisayar karşısında geçiriyorum.


    Araştırmalarım sonucunda 2k 27 inc IPS panel monitör almam gerektiği. ( ofisde kullandığım monitörde IPS panel idi)


    Şu ana kadar 3 monitör bulabildim. https://www.epey.com/monitor/karsilastir/883322-890952-907303/viewsonic-vx2780j-2k_asus-tuf-gaming-vg27aq3a_msi-g274qpf/


    Bu monitörlerden beklentim hem 2k görüntü olsun hem 100 üstü hz e sahip olsun ve pivot ekran olarak da kullanabileyim. Macbook kullandığım için type-c girişi olması + bir özellik olacaktır. Hub kullandığım için HDMI port kullanıyorum sanırım max 120 hz destekliyor kullandığım hub. Emin değilim.


    Çoğu monitörde ışık sızması, ölü pixel vs yorumları gördüm. Çok anlamam aldığımda internet üzerinden bulabildiğim testleri yapabilirim ancak ondada geçerse sorun yok derim :)


    Bu nedenle linkde verdiğim monitör içerisinden veya tavsiye edebileceğiniz farklı bir monitör olursa değerlendirmek isterim.








  • Ben de monitör bakıyorum sizin gibi ve aynı amaclarla, kağıt üstünde çok fark edilmiyor anladığım. Gidip bakıp fikir edinmeyi düşünüyorum. Alırsanız, ne aldığınızı ve neden tercih ettiğinizi belirtirseniz yardımcı olur.
  • https://mini.donanimhaber.com/dell-uc-adet-27-4k-ofis-monitorunu-inceledim-s2722qc-p2723qe-ve-u2723qe--156014419

    şu konumda anlattığım gibi, ben yazılım-ofis işleri için Dell P2723QE aldım. iki adet aldım. masamda ikisi yan yana duruyorlar ve ikisinin önünde de birer laptop var. yani aynı anda iki laptop çalışabiliyorum.

    macbook air m1 de var bende. onunla da çalışıyorum yeri gelince, o da bu monitörlere uyumlu.

    monitörlerin en sevdiğim özelliği: type-c dock özellikli olmaları. mouse'ların USB dongle'larını monitörlere taktım. toplam 3 laptobum var (aslında 2 laptop ve 1 macbook) böylece hangi laptopla çalışacaksam tek yapmam gereken şu: o laptobu istediğim monitörün önüne koyuyorum ve monitörün type-c kablosunu laptoba takıyorum. sonuç? aynı anda:

    1- hem laptop kablodan şarj oluyo,
    2- hem monitör o kablodan görüntüyü alıyor
    3- hem monitör üzerindeki 4 adet (ikisi arkada ikisi ön-alt kısımda) USB 3.0 portundan istediğim çevre birimlerini kullanıyorum,
    4- monitörün ethernet portuna takılı kablo ile modeme ya da evimdeki sunucuya bağlanabiliyorum.

    mouse falan otomatik çalışıyo. hangi laptobu koyarsam koyayım tüm bunlar tek bir kablo ile otomatik geçekleşiyor. aşırı memnunun.

    çözünürlük olarak tabii ki 2K (yani 1440p) alabilirsiniz ama bütçeniz elveriyosa mutlaka 4K almanızı öneririm. yazılımda ne kadar çok çözünürlük o kadar keskin yazılar demektir.

    boyut olarak 27 inch çok iyi. 24 falan almayın asla. ama 27 üzeri boyutta bi monitör alırsanız flat değil curved (kavisli) olmalı. 27 zaten hayli büyük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Mart 2024; 21:3:30 >




  • akakce.com
    BenQ GW2790QT 27'' 5ms QHD Pivot IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-benq-27-ips-2k-qhd-usb-c-usb-a-hdmi-dp-daisy-chain-pivot-eye-care-beyaz-mon-gw2790qt-fiyati,441463189.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.