Şimdi Ara

MacBook Pro mid 2012 Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Başlıktada belirttiğim gibi mid 2012 macbook pro sahibiyim. 2.3 ghz i7 işlemci, 4 gb ram, Nvidia ve Intel çift ekran kartı, 500 gb HDD gibi özelliklere sahip. Açıkçası hız olarak memnun değilim bilgisayarımdan ve bilgisayarımdaki optik sürücü kısmını iptal ediphttp://www.n11.com/samsung-840-evo-mz-7te500bw-25-500-gb-sata-solid-state-drive-P19281469 bu ürünü takmak istiyorum. Ve rami de 8 gb'a çıkartmak istiyorum fakat daha önce windows tabanlı bilgisayarlar kullandığım için macintosha oldukça yabancıyım. Linkteki SSD bilgisayarımla uyumlu mu bilmiyorum ve ram tavsiyesi istiyorum sizlerden. Açıkçası nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum internette fazlasıyla bilgi kirliliği var beni açık bir şekilde aydınlatırsanız çok sevinirim. Sizlere diğer sorularım şöyle:
    1- Bootcamp ile windows kurup hem bazı yazılımları çalıştırmak hem oyun oynamak istiyorum fakat bootcamp hakkında bilgiye sahip değilim.
    2- Çift işletim sistemi kullandığımızda 8 gb ramim varsa 4 gb windowsa 4 gb mac e mi ayırmam gerekiyor yoksa her ikisinde de 8 gb rami kullanabiliyor muyum?
    3- Bir önceki soruma benzer olarak 1 tb depolama alanım varsa windows ve mac e ayrı depolama birimlerimi ayırmam gerekiyor?
    4- Bilgisayarımda Nvidia ekran kartıda bulunmasına rağmen şu resimde de görebileceğiniz üzere sadece Intel görünüyor bunun nedeni nedir?http://i.hizliresim.com/xRWrYG.png







  • 1. İnternette bolca anlatımlı örnekleri mevcut.
    2. Her ikisi de 8'i alır paylaşmazlar.
    3. Gerekmiyor.
    4. Bildiğim kadarıyla ağır iş altına girdiği zaman NVidia aktifleşiyor. Ondan dolayı olabilir.
  • Teşekkürler. Araştırdıkça insanın kafası karışıyor raid 0 denen bir olay varmış. Şimdi HDD i çıkarsam iki tane 250 gb SSD raid 0 yapsam ne kadar mantıklı olur? Yani 500 gb HDD den geçtiğime değer mi? Yoksa gereksiz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.