Şimdi Ara

Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2017 Macbook Pro 13" kullanıyorum. Genellikle ofiste tarayıcı, pdf ve excel bazlı kullanım için geniş bir ekran arayışındayım. Minimum 1440p düşey çözünürlük ihtiyacım var, QHD, UHD, 4K artık nasıl olacaksa. Bu 13" retina ekranda bile mecbur kalınca 1600p çözünürlüğe kadar yükseliyorum. 1080p düşey çözünürlük beni tatmin etmeyecektir.


    16:9 ekran alırsam 2. ekran, 21:9 ekran alırsam tek ekran olarak kullanacağım. Bütçe ortalama 5.000TL civarında ama biraz zorlayabilirim.


    Bilgisayarımda sadece Type-C çıkış bulunduğundan dolayı alacağım monitör Type-C PD destekli olursa tek kablo ile ekrana bağlanıp hem görüntü aktarımını hem de şarjı halledebilirsem benim için çok pratik olacak. Bütçeme uygun Widescreen QHD özellikli monitörler bulamadım. Aşağıdaki ürünlerle ilgili yorum yapabilirseniz çok memnun olurum. Kendi belirlediğim tercih sırasıyla yazıyorum, ilk iki alternatif 16:9 ama Type-C var, diğer alternatifler 21:9 ama Type-C yok.


    Alternatif-1:

    Dell S2722DC 27" QHD 75hz IPS Monitör (Type-c var)

    https://www.dell.com/en-us/shop/dell-27-usb-c-monitor-s2722dc/apd/210-bbqs/monitors-monitor-accessories

    5.500TL


    Alternatif-2:

    Samsung M7 Serisi 32” UHD VA Monitör (Type-c var)

    https://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/smart-m7-32-inch-uhd-4k-ls32am700urxuf/

    4.250TL


    Alternatif-3:

    HUAWEI MateView GT 34 34" 3K 75Hz VA Monitör

    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-mateview-gt

    6.000TL


    Alternatif-4:

    LG 34WL750-B 34" QHD 60Hz IPS Monitör

    https://www.lg.com/tr/monitor/lg-34WL750-B

    6.250TL








  • LG ve HUAWEI arasında tercih yapabilirsin renk sayıları ve bit sayıları daha yüksek. Fotoğraf ve videolar daha fazla zevk verecektir. istediğin typ-c lg de yok HUAWEI yöneltiyor seni doğal olarak ancak arada filmde izlerim dersen LG öneririm. bende çalışma masam için 32 veya 34 arasında kaldım. Tasarım ve çizim yapacağım. Arada da bişiler izlerim diyorum. Huawei de VA panel mevcut renkler açısından ve bakış açıları bakımından çok tercih etmiyorum bu paneli. Ek olarak öneri vereyim LG yerine;


    ViewSonic VA3456-MHDJ Monitör



    https://www.youtube.com/watch?v=5s1O-OXQbh4&t=165s


    bunu almayı düşünüyorum


    https://www.epey.com/monitor/karsilastir/405137-683886-696059/lg-34wl750-b_viewsonic-va3456-mhdj_huawei-mateview-gt/


    Artı olarak 6w rms hoparlörü var. Kıyaslamadaki cihazlara göre en az enerji tüketimi daha az. Elektiriği düşünmek lazımMacbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi  ev A++ enerjili ürünler sayesinde 106 kw da kalıyor tüketim olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oZRaGo -- 18 Şubat 2022; 11:14:59 >




  • oZRaGo kullanıcısına yanıt

    Cevabınız ve öneriniz için teşekkürler.


    Sadece bir noktayı düzelteyim, Huawei cihazdan Type-C var gibi görünse de bu giriş şarj adaptörü için kullanılıyor. Huawei monitörün şarjını da pin soket yerine buna döndüğü için aslında Type-C bir çıkış portu değil. O monitörde de Type-C yok gibi kabul edebiliriz.


    İşyerindeki masam 65x140cm ölçülerinde. Aslında bu masada en fazla 27" kullanılabilir diye düşünüyorum. Ultrawide monitörler de aslında 27"in uzatılmışı olduğu için sorun yaratacağına inanmıyorum.


    Benim gönlüm Dell'den yanaydı, ama Samsung M7'de şu anda olan indirim gerçekten çok kafamı karıştırdı. 4K olması piksel görmeme açısından avantaj olsa da 250 nits gündüz aydınlık bir ofis kullanımı için yeterli olmayabilir.


    IPS panelle ilgili çok övgü olsa da ölü piksel çıkma ihtimali ve asıl ışık sızması beni nedense VA panellere daha çok yaklaştırıyor. Duyduğum kadarıyla Vatan Bilgisayar monitörleri ölü piksel testi yaparak teslim edebiliyormuş, sadece ışık sızması sorun teşkil edecektir. Bu komnuyla ilgili görüşünüzü de öğrenebilir miyim?





  • oyyen O kullanıcısına yanıt
    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi

    80*160 masa 32 inç ekran 72 cm kenarlarıda kamyon yükü ile dolu Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi rahatlıkla 34 inç oturur 82 cm onlarda.masanın arkasına yaslamalısın diye düşünüyorum


    Vatan bilgisayar eskiden çok alışveriş yapardım en iyi elektronik mağaza diğerlerini önermiyorum zaten. Daha önce oradan monitör alıp piksel testi yapanlar olmuş. Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi Bunun amacı biz size sağlam teslim ettik demek olabilir.

    Bence istediğiniz ekranı alın önemli olan piksel sıkıntısı çıksa da beğenmedim diyerek iade edin. Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi Almadan öncede değişim ve iade kurallarını sorun var mı yok mu diye sürekli kafalarına göre yasa çıkartıyorlar. Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi Geçen İtopyadan kolon denemek istedim izin vermediler. Aldım gittim rezil çıktı iade için mağazayı yıkacaktım sonunda aldılar Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi  bence alacağınız monitör mağazada satılıyor ise açığı var ise önce bir dokunun derim. Diğer iade sürecleri sıkıntılı olsa da kimse ayıplı malı almıyorum diyemez





  • oZRaGo kullanıcısına yanıt

    Görsel çok yardımcı oldu, teşekkür ederim.


    Aslında online ticaret için amazon kullanıyorum, iade politikalarından çok memnunum. Ancak maalesef kurumsal fatura ile alışveriş yapılamıyor.


    Daha önce Mateview GT 34"'i mağazada inceledim., beni genişliği çok korkutmuştu. Bir dönem sırf bu yüzden 23.8" modellere yöneldim. Ancak istediğim özelliklerle o monitörlerin fiyatları da bunlarla yakın olduğu için 27" daha mantıklı gelmeye başlamıştı. Sizin önerdiğiniz viewsonic modelini de araştırmaya başladım ancak görünüşü biraz da kaba. Ofis masasındaki duruş açısından en şık modelin Dell olduğu kaçınılmaz.


    Bakalım bu macera nerede bitecek :)

  • Yaptığım araştırma sonucunda Mac OS’a özel bir durum olduğunu öğrendim. Yazılımın retina görüntüyü amaçlaması gereği retina çözünürlükler için 220 ppi, non-retina çözünürlükler için 110 ppi monitörler tavsiye ediliyor. Ara değerlerde (140 veya 160 ppi vb.) yazılım 30 Hz veya 60 Hz frekansta rescaling yapmaya çalıştığı için işlemciye çok yük biniyormuş. Bu yüzden 2. sırada yer alan Samsung M7’yi eledim.


    Benimle benzer durumda olanşar için bu bilgiyi paylaşmak istedim.


    Referans:

    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi
    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesibjango
    Mac external displays for designers and developers
    https://bjango.com/articles/macexternaldisplays/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de yaklaşık bir aydır benzer ihtiyaçlarla monitör araştırıyorum ama maalesef bir türlü sonuca ulaşabilmiş değilim. Son verdiğiniz bilgi hakkında herhangi bir fikrim yoktu, dikkate alacağım teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selam, ben de macbook için 21:9 monitör arayışındaydım ve tercihimi dell p3421w'dan yana kullandım, monitörden memnunum ancak 38" almak istediğim için satmaya karar verdim. 10 gün kadar oldu alalı, ilgilenirseniz yazabilirsiniz.

  • @oyyen @aaydinci


    Kendi macbook sistemim için 2 adet Lenovo P27h-20 kullanıyorum. Bu monitörün type-C üzerinden macbook air,macbook proları..vs şarj etme yeteneği var. Ayrıca üzerindeki usb port sayısı da tatmin edici.

    Ayrıca şuna dikkat edin, her type-c çıkışlı monitör laptobu şarj etmiyor. Power delivery özelliği olması lazım. Bir de genelde 65w power delivery veriyor. Eğer elinizdeki laptop daha yüksek güç isteyen bir cihazsa, 65w şarj etmeye yetmiyor. Mesela Macbook pro 16" için en az 85-90w power delivery özelliği olması lazım.

    Lenovo P27h-20'de bu var.

    Ben satıyorum bu arada. İlgilenirseniz dükkanıma bakabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/lenovo-p27h-20-2k-27-type-c-qhd-ips-led-monitor--151813215




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 20 Şubat 2022; 19:6:25 >




  • IPS panel ve Type-C bağlantsı var.


    https://www.epey.com/monitor/viewsonic-vg3448.html

  • Okuduğum sayısız inceleme sonrasında Dell U2720q monitöre karar kıldım.

    Bu boyutta benzer özelliklerde Benq modelinin 7500, Viewsonic modelinin 8000, LG modelinin 10000-12000 civarında olduğu düşünülürse Dell modeline 9900 civarında fiyat biçilmesi de mantıklı geldi. Umarım yanılmıyorumdur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Ancak telefonum bozulduğu için harici ekran bütçesini ona kaydırmak zorunda kaldım.


    @ProSniper tavsiyeniz için teşekkürler. Ancak Viewsonic ekranların görüntü kalitesi çok iyi olsa da tasarımları da bir o kadar kaba, ofis masasına yakışmıyor bence.


    @docdoccc bence çok güzel bir seçim yapmışsınız. Umarım memnun da kalırsınız. Ancak ben o bütçe çıksam 21:9 oranında, type-c bağlantılı, mümkünse 4k destekleyen LG veya Dell modellerine de bakardım.

  • oyyen O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Monitör dün geldi ve 3 farklı bilgisayarla kullanmaya başladım. Bu arada tamamen iş için kullanacağım.

    Haklısınız 21:9 alternatiflere de bakmıştım, ofis kullanımı açısından güzel bir çözüm sunuyor bu çözünürlük ancak Türkiye’den mantıklı fiyatla satın alınabilecek, type c bağlantı sunan ve usb hub işlevi gören bir modelle ben karşılaşmadım. Belki fiyat filtreme takılmış olabilir tabii.

    Bir çok incelemede 27 inçte qhd’nin yeterli olduğu söyleniyordu ve gerçekten de yaşayarak bunun doğru olduğunu gördüm. Yazılar çok küçüldüğü için monitör 4k olmasına rağmen ben de bu çözünürlükte kullanıyorum.

    Ayrıca eski bir mac mini bilgisayarımı da hdmi ile bağladım, 1080p 30 hz çıkış verebiliyor ama onda bile muazzam keskin bir görüntü elde ettim.

    Özetle, evet 27 inçte 4k gerekli olmayabilir ama qhd type c seçenekler 7500-8000 TL fiyatlara çıkmışken doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Son olarak iyi ki 32 inç tercih etmemişim diye düşünüyorum çünkü 27 iş amaçlı kullanım için fazlasıyla büyük bir alan sunuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Konudaki paylaşımları sessizce takip ediyordum bir süredir, bana çok faydası dokunda konunun.

    Power-output u 15W olan Full-HD monitorlerden, 2021 iMac lere kadar geniş bir skalada gidip geldikten sonra Dell-S2722DC'de karar kıldım.

    Vatandaki güncel fiyatı (5123 Tl) US fiyatına yaklaşmış olunca fiyatının daha da düşmeyeceği düşüncesiyle sipariş verdim bugün.


    Geizhals ve ingilizce versiyonu olan skinflint sitelerini tavsiye ederim monitor arayan arkadaşlara, markaların websitelerinin derinliklerinde, kullanıcı kılavuzlarının kıyısında köşesinde yer alan bilgileri bile derlemişler donanımlarla ilgili, benim kurtarıcım oldu...



    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi
    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesiskinflint.co.uk
    Monitors with screen size min. 27", USB-C Power Delivery from 65W Skinflint Price Comparison UK
    https://skinflint.co.uk/?cat=monlcd19wide&xf=11939_27%7E14816_65&sort=p#productlist




  • docdoccc D kullanıcısına yanıt

    Memnun olmanıza sevindim. Benim gönlümden de Type-C girişli 27" 2K olan Dell S2722DC geçiyordu. Umarım uzun süreler memnuniyetiniz devam eder.


    Aslında kullandığınız bilgisayar yeterince güçlü ise, ne kadar yüksek çözünürlüklü ekran kullanırsanız (ayarlardan rescaling yapsanız bile ekranın piksel yoğunluğu yüksek olduğundan dolayı) o kadar kaliteli görüntü alırsınız. Özellikle bol yazılı ekranlarda yüksek piksel yoğunluğu (ppi değeri) yazıların keskin ve net olmasını sağlıyor.


    Buna en basit örnek olarak Apple bilgisayarların retina ekranı örnek gösterilebilir. Bu ekranlara alıştıktan sonra standart laptop ekranları çok yetersiz geliyor. Ancak Dell ve Lenovo'nun bazı modellerinde bu ayarda ekran sunuluyor ki o bilgisayarlar genelde Macbook Pro'lardan bile pahalı olabiliyor.


    Tekrar hayırlı olsun.

  • oyyen O kullanıcısına yanıt

    Size de hayırlı olsun.


    Bu fiyat bandı için kesinlikle doğru tercih yaptığınızı düşünüyorum. Eğer içerik üretmek veya baskı çalışmak gibi hassas renk ayarı gerektiren işler yapmıyorsanız memnun kalacağınızdan eminim.


    Uzun süredir takip etmeme rağmen bu fiyata indiğini hiç görmemiştim. İyi yakalamışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyyen -- 24 Şubat 2022; 9:5:23 >
  • oyyen O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Evet haklısınız, ilk başta 4k almışken 4k çözünürlükte kullanmakta ısrarcı oldum fakat gerçekten bu çözünürlük ve boyutta yazıları okumak çok zorlayıcı. 2k çözünürlükte de fazlasıyla keskin bir görüntü elde ettiğim için şu an o şekilde devam ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özellikle Macbooklar için monitör alırken dikkat etmeniz gereken bir husus, şu an macOS'e özel harici monitörlere bağlandığında oluşan bir görüntü bulanıklığı sorunu olduğudur. Windows bir makineye kıyasla M1 Macbooklar -özellikle metinlerde çok belli oluyor- çözünürlüğü düşük kaliteli ölçeklendiriyor. 4K altı çözünürlüklerde bu meydana geliyormuş. İnternette epey araştırdım, HiDPI ve macOS'in bir güncellemeyle "subpixel anti-aliasing" özelliğini kaldırmasıyla ilgiliymiş. Ek bilgiye bu linkteki Türkçe kaynaktan ulaşabilirsiniz.

    Ben de bu konudakine benzer amaçla monitör araştırırken bu konuya denk geldim ama buradaki mevzubahis monitörler bütçemi aştığı için daha bütçe dostu 4K IPS bir monitör ararken aşağıdakiyle karşılaştım. Youtube’da ve başka mecralarda olumlu incelemelerini ve fiyatının 3500 TL’ye düştüğünü gördükten sonra sipariş verdim. Satıcının Amazon olması da bir sorun çıkarsa değişim veya iade konusunda yardımcı olacaklarını bildiğim için bir artı sayılır.

    Yüksek ekran yenileme hızı, type-c üzerinden şarj veya smart özelliklere ihtiyaç duymayan biri için güzel bir seçenek gibi duruyor. Ben programlama ve video içerik tüketimi için kullanacağım. Üstteki ölçekleme sorunu ve 1080p monitörümü 8 yıldır kullanıyor oluşumun ardından artık daha temiz ve net bir görüntü için 4K teknolojisine geçeyim dedim. Belki benim gibi bir arayışta olan birileri bu konuya denk gelir de faydalanır diye link bırakıyorum:

    Fırsat: Samsung, LU28R550UQRXUF 28 inç IPS Panel Bilgisayar Monitörü Siyah, Lacivert-Grihttps://www.amazon.com.tr/dp/B0953DGM2R/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_dl_CAWE311TYDHJM03W0P3G



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 12 Mart 2022; 1:18:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • busterr kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    M1 Mac'lerde bahsettiğiniz problemi ben de okumuştum. Ancak yanılmıyorsam 3. parti bir programla yazıları netleştirmek mümkündü. İhtiyacınız varsa araştırabilirsiniz.


    Bu monitörü Vatan Bilgisayar'da incelemiştim. İnternette renk işiyle uğraşanların eleştirel yorumları mevcuttu ama daha fazla bir bilgi bulamamıştım. Fiyat olarak güncel piyasa koşullarını göz önünde bulundurunca ekonomik kalıyor. Type-C konusuna takılmayan ve 60 Hz 4K görüntü almak için Display Port - Type C kablo kullanacaklar için gayet uygun görünüyor. Bir de bu monitörde hoparlör yok diye hatırlıyorum. Yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.

  • oyyen O kullanıcısına yanıt

    Bu monitör için takipteyim ben de

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.