Şimdi Ara

Macbook Pro şarjda kullanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, genel olarak macbook pro'yu sarjda kullanımın pil ömrüne diğer laptoplar gibi zarar vermediğini, sarjı dolduğunda pili doldurmayı kestiğini okudum, doğru mudur, kullananlar nasıl sonuçlar alıyor?
    Retina 15'' 2015



  • DÖNGÜ meselesi var %100 doluyken gücü kesersen kullanmaya başlayacağın yani şarjı yemeye başlayacağından döngüye girersin ama %100 deyken güce bağlı olursan teknik olarak gene bataryadan yersin ama azalmadığı için hep %100 olduğundan döngüden yemezsin yada sirkeli al ver yaptığı için o da döngü sayılıyor olabilir. Zaten 1000 defadan sonra %80 e düşüyor. Hem bin defa 2.5-3 yıl olabilir hemde %80 ide zaten baya bir süre oluyor. Ben yüksek güç kullnacağımda prize takıyorum , film dizi webte gezme gibi olaylarda şarj varsa pilden kullanıyorum. Ek olarak sürekli fan döndürüyorum havalar çok sıcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilde kullanmak şarja zarar vermez pil dolduğunda pile giden akımı kesip , bilgisayar gücünü prizden karşılar.Böylece pilin ömrünü tüketmemiş olrsunuz ama çokta abartmayın arada pilide kullanın tabi zaten aşırı yoğun kullanmadıkça pil baya uzun süre gider 2-3 yıl gibi.Ben macbook airi alalı 6-7 ay oldu daha pil kondisyonu %100 gözüküyor 55 cycle falan yapmışım.Pil ömrü bitecek diye çok kafaya takmanıza gerek yok rahat rahat yetiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.