Şimdi Ara

Macbook üzerinde statik elektrik sorunu(sistem kilitlenmesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler,
    Arkadaşımın sahip olduğu bir macbook dün hiç açılmadı. Teknik servise götürdük.Bugün servisten aldığımızda ise fazla volt aldığından dolayı böyle bir sorun çıkmıştır, korumalı priz alın ve kullanın dediler. Neyse bilgisayarı alalı bir saat geçmeden bilgisayar tekrar kapandı ve yine aynı sorun ile karşı karşıyaydık. Ancak bu sefer ne prize değdi nede şarj oldu. Bu sefer götürdüğümüzde ise odanızda statik elektrik olabilir ondan kaynaklıdır dediler. Statik elektrik tam olarak nedir? Çocukken gördüğümüz çıt çıt eden elektrikten bahsetmiyorlar heralde. Bunun için çözüm önerileriniz var mıdır? Teşekkür ederim.



  • Biraz saçma anlatmışlar size,statik elektrik sistem kapatmanıza rağmen bazen sistemde bir miktar elektrik kalabiliyor bu durumda tekrar makinenizi çalıştırdığınızda sisteme elektrik girmesine engel oluyor donanımların elektriğini boşaltmak zorundasınız.Bu çok basit bir şekilde de olabilir çok zorda olabilir.Bazı yolları söyleyeyim sizde pil sabit olsa gerek fişi çıkarın power tuşuna biraz basılı tutun.Fişi takın bataryası seyyar olan makinelerde pil ve fişte ayrı ayrı deneme şansınız oluyor bu sıkıntıdan kurtulma durumunuz oluyor,bazen bu makineyi komple sökmeye kadar gidebilir arkadaşlarımın bilgisayarlarından biliyorum bataryası sıkıntılıydı devamlı statik elektrik yapıyordu tekrar çalıştırmak için komple söktüm bir kaç sefer yine tekrarladı ona sağlıklı pil almasını syledim bu sıkıntıdan kurtuldu.Söylemişken sizin batarya sağlığı ne durumda?
  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Evet maalesef ki batarya sabit. Bataryada bir sorun olmadığı söylendi. Umarım batarya da değildir sorun. Söylediğiniz yöntem anladığım kadarıyla şöyle; fiş takılı değilken power tuşuna 30 saniye kadar basılı tutup daha sonra fişi takıp bilgisayarı çalıştırmayı denemek değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calaquessir -- 18 Nisan 2014; 15:15:20 >
  • evet ama pil sabit olduğu için bu yöntemi devre dışı bırakma durumu olabilir.
  • Evet tekrar yaptığında bu işlem işe yaramadı maalesef. Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve yardımlarınız için.
  • Macbook arkasinda 10 tane vida var hocam Yildiz #00 numarali uc ile acin icini, pil baglantisini sokun, acma tusuna basin 30 sn, tekrar kapatin prize baglamadan calistirin. Sikinti yoksa prize baglayin. Sikinti guncellerse, belki meg safe konnektoru devre kartinda kacak ya da kisa devre yapan bir eleman olusmus olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 17 Nisan 2014; 23:07:25 >
  • pram ve smc resetleme denediniz mi ? Google üzerinde kısa araştırmayla bulabilirsiniz. Bir deneyin.
  • Biraz saçma olacak ama bilgisayarı toprakta bekletme çözebilir belki Kasa metal olduğu için mantıksal olarak anında statik elektriği çeker alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multiTYRT kullanıcısına yanıt
    O dediğin olmuyor
  • Magsafe yuvanıza yalıtkan bir cisimle dokunun (zarar vermeyecek şekilde)
    Mafsafe'inizi macinize takın,ucunu tahtaya degdirin.
    Kılıfsız ise

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre forumda bulunamadığım için herkesten özür diliyorum. Sayfayı favorilerime ekledim. Aynı sorun çıktığında çözümleri teker teker deneyeceğim. Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım bu konu başkalarına da yararlı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.