Şimdi Ara

MacbookPro Performansı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Şubat ayında 13 inç rMBP Mid 2014 aldım.

    Performanstan başından beri pek memnun değilim ancak yazılımsaldır diye kafa yormadım pek. Birkaç sorum olacak sizlere konu ile ilgili.

    - Safari veya Chrome'da sayfada gezinirken fps düşmeleri yaşıyorum ( veya bu soruna ne deniyorsa. Lag da deniyor yabancı forumlarda )

    - Finder'de da scroll yaparken aynı sorunla karşılaşıyorum.

    - Launchpad i açarken, launchpad içindeki default biçimde oluşturulmuş Others klasörünü açarken falan da takılmalar yaşıyorum.


    Konu ile ilgili yazılımsal problem vardır diye USB'den 0 kurulum yaptım ancak hala aynı sorunlarla karşı karşıyayım.

    Macbook Air sahibi bir arkadaşımın bilgisayarında bu kasmaların olmaması beni şüpheye düşürüyor.

    Sizce sorunu nasıl bulabilirim? Bu tarz sorunla karşılaşanlar var mı? Çözümü bilen var mı?

    İyi forumlar.







  • Bendede rMBP var fakat bu tarz sorunlar yasamıyorum Şubat'ın ilk haftası aldım bende, bence apple'a götürün..
  • değişim isteyin
  • Bariz sıkıntı var, SSD den kaynaklı olabilir gibime geliyor. Yeni kurulumda da yaptığı için yazılım gibi durmuyor.
  • Sorun hala çözülmedi. Birkaç kez daha format attım düzgün yüklemek için bir ton şey denedim internette okuduğum ancak hala aynı sorunlarla karşı karşıyayım..

    Apple'ı aradım donanımı kontrol ettirebilirsiniz dediler servise götürüp. Yetkili servislerin adresini attılar.

    Kendim bulamaz mıyım bu sorunu? Servise bırakmak istemiyorum açıkçası bilgisayarı.

    SSD'den kaynaklanmış olabilir dediniz, size bir sorum olacak @Harpooner .

    Bir defasında format atmak için hafızayı temizlerken Macintosh HD'yi sildikten sonra (yani partition u) asıl ssd'yi de erase yapmıştım. Daha sonra da baktım ki yeni partition oluşturmam gerekti, oraya yüklemedi Yosemite'i. Sonra Partition oluşturma yerinden oluşturup hallettim meseleyi. Ancak şöyle görünüyor artık SSD adım.
    Bu bir sorun mudur? Düzeltmek için yapabileceğim bir şey var mı?

    Ayrıca temiz yükleme işleminde alttakiler gibi disk2 disk3 isimler çıkıyor. Bunlar bir sıkıntı mıdır? Silmem gerekir mi o diskleri de yükleme işleminden önce?
     MacbookPro Performansı Hakkında




  • smc reset ve nvram reset deneyin genelde işe yarar.
    yada hiç kasmayın randevu alıp apple'a gidin sorun bariz bir şekilde ortadaysa. değişim yapılır.
  • drony kullanıcısına yanıt
    Hepsini denedim sorunlar devam ediyordu.

    Randevu alıp Apple'a gittim ancak cihazi 1 haftalık servis incelemesine aldılar. Umarım sorun anlaşılıp çözülecektir.

    Değişim yapılması gibi bir hakkım var mıydı? Servis istemeyip direk değişim isteği gibi?
  • Uzunca bir süre bu sorunla cebelleştikten sonra bilgisayarımda başka sorunlar da olduğunu öğrendik. Peşini bırakmadım ve ürün değişimi hakkına sahip olduğumu söylediler. Ürünümü değiştirirken de galiba mid 2014 model rMPB stoklarda olmadığı için yeni çıkan Early 2015 modelini verdiler.

    Buna sevinemeyecek kadar çok uğraştığım için nötr durumdayım.

    Neyse buraya yazma amacım bu performans sorununu yaşayan arkadaşlar varsa sorunun Yosemite'den kaynaklandığını söylemekti. Yeni bilgisayarda bile aynı sorunlar var. Ya da ben fazla dikkatliyim. Yenilenen yazılımlarla geçmesini bekliyorum.

    İyi forumlar.
  • System32.dll S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten ilginç hayırlı olsun disk hızınız iki katına çıktı:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: System32.dll

    Uzunca bir süre bu sorunla cebelleştikten sonra bilgisayarımda başka sorunlar da olduğunu öğrendik. Peşini bırakmadım ve ürün değişimi hakkına sahip olduğumu söylediler. Ürünümü değiştirirken de galiba mid 2014 model rMPB stoklarda olmadığı için yeni çıkan Early 2015 modelini verdiler.

    Buna sevinemeyecek kadar çok uğraştığım için nötr durumdayım.

    Neyse buraya yazma amacım bu performans sorununu yaşayan arkadaşlar varsa sorunun Yosemite'den kaynaklandığını söylemekti. Yeni bilgisayarda bile aynı sorunlar var. Ya da ben fazla dikkatliyim. Yenilenen yazılımlarla geçmesini bekliyorum.

    İyi forumlar.


    Hayırlı olsun öncelikle yeni bilgisayarınız, aynı zamanda da geçmiş olsun. Eski bilgisayarınızdaki diğer sorunlar neymiş acaba?




  • geçmiş olsun. Merak ettim Lag derken nasıl birşeydi tam olarak? Ekranda titreme oluyordu sanırım, benimde başıma aynen anlattığınız gibi şeyler gelmişti. Safari'de veya finderda scroll yapınca oluyordu. Sistemde /Library/Preferences/com.apple.windowserver.plis isimli dosyayı silince düzeldi.
  • Geçmiş olsun öncelikle, ama bir kere daha geçmiş olsun çünkü Early 2015 Macbook Pro'da gelen Iris 6100 şu anda Yosemite ile uyumlu çalışmıyorlar. Herkes yazılımsal bir sorun olduğunu belirtiyor. Gelecek 10.10.4 ve 10.10.5 güncellemesinde yaşadığınız kasmaların çoğu gidecek.
  • @antbyotic
    Hocam o işlem 2014 rMBP'de de işe yaramamıştı. Bunda da yarayacağını zannetmiyorum kurcalamıyorum artık güncelleme bekliyorum.
    @Berkin Kayalar
    Aynı sorunu aslında 2014 Mid rMPB'de de yaşıyordum. Onun için de güncelleme ile geçer demişlerdi. Bekliyorum el mahkum :)
  • Birebir anlattığınız sorunlar takılmalar bende de var, aynı şekilde bende sizin gibi takıntılıyım biraz gözüme batıyor sürekli. Apple ın rezilliği böyle bir grafik işlemci koymak bu ekrana.
  • Hocam bu sıkıntı yazılımsal güncellemelerle çözülmezse ben satmayı düşünüyorum. Birçok kişi farketmiyor ama cidden rahatsız oluyorum ben. Zaten daha 1 haftalık cihaz hiçbir sorunu yok. Aldığım fiyata yakın satar başka bilgisayarlara yönelirim herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: System32.dll

    Hocam bu sıkıntı yazılımsal güncellemelerle çözülmezse ben satmayı düşünüyorum. Birçok kişi farketmiyor ama cidden rahatsız oluyorum ben. Zaten daha 1 haftalık cihaz hiçbir sorunu yok. Aldığım fiyata yakın satar başka bilgisayarlara yönelirim herhalde.

    Aynen, arkadaşlara söylüyorum sen çok takıyosun bu kadar takılma falan diyorlar. En basitinden 2 masaüstü arasında 3 parmakla geçerken bile bazen takıla takıla geçiyor sinir bozucu bir şey.
  • Bu cihazların üretim kalitesi gün geçtikçe daha da fazla düştü. Ben ilk başta 2011 13" Macbook Pro ve 2011 21.5 inç iMac ile başladım Mac kullanmaya. Cihazlar o kadar sorunsuzdu ki, şu anda halen kullanılıyorlar ve tek yaptığım RAM ve SSD takviyesi oldu.

    iMac'in sahip olduğu malzeme kalitesi halen güncel iMac'de korunabildi mi denemediğim için bilmiyorum. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki 2011-mid 13" Macbook Pro ile bugünkü Macbook Pro arasında dağlar kadar fark var.

    Bilgisayarı evden dışarı çıkarttığım yok, bir kere gözlüğümün kenarı çarptı. Hemen orası el ile üzerinden geçildiğinde hissedilir hale geldi, eski Macbook'u masanın kenarına yüksek bir hızlı çarptığımda, cama ekranın dış çerçevesini sürttüğümde hiçbir hasar almamıştı. Yani bu adamların incelteceğiz manyaklığıyla kullanılan malzemeden de çalındığını düşünmeye başladım ben ciddi ciddi.

    Zaten grafik işlemci konusundaki rezalet gözler önünde. 4 yıllık makine 1 aylık makineden daha akıcı çalışıyor. Tamam uygulamaların açılışı konusunda benimkisi tokatlıyor resmen ama verilen paranın karşılığı kesinlikle bu olmamalı. Utanmadan 6000 TL'lık 15 inç makineden de ekran kartını kaldırıp dahili ekran kartına geçtiler.

    Benim gördüğüm en büyük falsosu bu cihazın klavyesi. İçerik üreten birisi olarak çok fazla yazıyorum ve benim 400 TL'ya aldığım Netbook'umda bundan daha iyi klavye var. İnceleteceğiz ayağına klavyeye de nasıl bir ayar çektilerse tuşların hepsi çatır çutur sesler çıkartıyor, tuşlara bastığınızda tok bir hissiyatı yok sanki aradaki yayını kırmışlarda öyle kullanıyorsunuz gibi. Geceleri yetiştirmem gereken işleri yapamıyorum kapıyı filan kapatıyorum mecburen klavye o kadar fazla sesli çalışıyor ki. Tuşlar yerinde çok fazla oynuyor, nitekim benim klavyede bazı tuşlar çok belli şekilde sertleşmeye başladı 1 ay olmadan. (3 tuşu, Ğ tuşu) Ayrıca soldan sağa doğru klavye tuşları sertleşiyor bende. Bana da denk gelmiş bir sorun olabilir zaten işlerim bittiğinde bir götüreceğim baksınlar diye.

    2011 Macbook Pro'nun klavyesi o kadar sessiz o kadar pamuk gibiydi ki her anlamda muhteşemdi. Mecburen 180 TL bayılıp Apple klavyesi aldım. Daha fazla dayanamadım bu şekilde yazmaya çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkin Kayalar -- 5 Haziran 2015; 18:33:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.