Şimdi Ara

macbookpro13'' mü hp pavilion serisi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ;

    iki notebook arasında kaldım , cihazlar abd den alıncak ve fiyatlarda abd fiyatı , sizce hangisini almak daha aklı kari

    not: bilgisayarda oyun oynamam genelde internet , office programları yaparım tabi diyer uygulamalarda olabilir(photoshop , phun beta ,counter , age of ...)

    cihazlar şöyle:


    HP - Pavilion Laptop / Intel® Core™ i7 Processor / 17.3" Display / 8GB ram / 1TB Hard Drive – Argento

    -1150$-

    macbookpro 13'' : intel core i5 / 13'' led ekran / 4gb ram / 320 gb hard drive

    -1200 $-



  • Hp pavilion önermem ...
  • Oyun oynamayacaksaniz her türlü Mac diyorum.
  • Ya kardesim git al o hp yi alet cok saglam forumda kullananlari war.hp ilk defa bir pc yapti mac alacaksan 15 inc al en az yada hp yi al.sen tam ozelliklerini yazmamisin sanirim DV7 6100. Her yonuyle cok saglam o laptop .al keyfine bak.bgne kadar windows kullandind omrundenmi gitti.isletim sistemini cok merak ediyosan mac mini al ucuz.kesinlie 13 inc macbook pro yerine hp yi al.donanimi ve mLzeme kLitesi forumda yazana gore suprr
  • ya çoğu kişi windows sıkıntılı işletim sistemi fln diyorlar ve doğruda illa iki yıl sonra laptopa format gerekiyor ama maclar 10 yıl bile kullanılıyomus yani ççoğu kişi öyle diyor

    bide 13''mbp nun sıkıntıları ne
  • bugüne kdar hp den 3 adet laptop elimden geçti, ondan öncede hp den ipaq tan printerına kadar bir sütü cihaz kullandım. tek diyeceğim şey var:

    HP Pavilion ürünlerini bana bedava verseler almam.

    Nedenmi?

    1- Servis Kalitesi: sonradan öğrendiğim kadarıyla fabrika çıkışı arızası olan ipad6815 cep bilgisayarım için benden 300 Euro para istediler (ekran cebimden çıkardığımda çatlamıştı sonradan bunun çok yaşanan bir durum olduğunu öğrendim). Faturalarında Euro olarak yazmasına rağmen parayı Euro olarak götürdüğümde parayı kabul etmediler, beni arabayla 15 dakika uzaklıktaki bir bankaya yönlendirip parayı tl olarak getirmemi söylediler. sıfır güleryüz, sıfır hizmet, sıfır müşteri memnuniyeti.

    2- cihaz kalitesi: bugüne kadar durduğu yerde bozulduğunu gördüğüm tek laptop markası HP Pavilion serisidir. çevremdeki insanların durduk yerde bozulan klavye tuşları, ekran kartları ve daha bir sürü kalitesiz donanıma bağlı problemlerin hepsini HP Pavilion serisinde gördüm.

    3- Printerları: en son işyerinde kullandığım HP printer ALL-In-One. printerı aldığım günden beri kalitesiz driverları yüzünden (bu arada driver dediylsek 600mb lık bir dosya, öyle sadece driverı kur diyemiyorsunuz illaki tonlarca gereksiz programıda kurmak zorundasınız) neredeyse print dediğim dosyaların %60'ı print edilmiyordu. genelde printerı açıp kapattıktan sonra windows üzerinden printer servisini yeniden başlatıp öyle çıktı alabiliyordum. (Allaha şükür şu anda XEROX 6125MFP printer aldım, aldığım günden beride bir kere yazdıramamazlık yapmadı, bu arada printerı bağladığım bilgisayar hp ninkiyle aynı bilgisayar format atılmadı..)

    Peki HP markalı hiçbirşeymi alınmaz? HP'den neyi tavsiye ederim?

    HP "Ev kullanıcısı" ürünlerinden ne kadar uzak durmanız ve kaçınmanız gerekiyorsa, Business cihazlarına da o kadar güvenebilirsiniz. Şöyle sıralayabilirim:

    1- HP Compaq Laptop lar piyasadaki en uzun ömürlü ve sağlam laptoplardan birisidir. Kendimden biliyorum 2002 yılnda aldığım compaq laptopum hala sapasağlam ve kullanılabilir durumda.
    2- HP server çözümleri ve servis hizmetleri kalitelidir.
    3- HP Compaq workstationlar çok sağlamdır. işyerimde 11 senedir 24 saat çalışan bir windows sunucum var. bugüne kadar değiştirdiğim tek parçası harddiski oldu. (haliyle harddiskin mnrü doluyor). onun dışında sapasağlam.


    Buradaki bütün yorumlar benim ve çevremden gözlemldiğim tecrübelerime dayanıyordur. Elimden hem hp compaq hemde pavilion serisi laptoplar geçti, hepsindede yukarıda yazdığım şeyleri yaşadığımdan dolayı yazıyorum. Server konusundan büyük bir devlet kuruluşunda bilgi işlem müdür bir akrabam var, onun herzaman tercihi yıllardır hp sunucularından yanadır.

    Apple mı HP pavilionmu daha çok mercedes mi alsam, Dacia mı alsam sorusuna benziyor. Apple yerine toshiba, sony gibi markaları karşılaştırmanız daha mantıklı derim.




  • toshiba çok ısınıyomuş ve estetik değil peki sonyler nasıl ?

    bu arada benimde kardeşimin hp si var gerçekten zırt pırt bozuluyor kasıyor ekran kapanıyor açmıyor ama cihazın donanımlarıtasarımları iyi neden böyle hataları oluyorki ?
  • Bende ikisi de var. HP Pavilion'u 10 ay kadar önce aldım. Mac de dün elime geçti. Donanım özellikleri seninkilerden farklı. Mac'i daha yeteri kadar kurcalamadım.

    HP'de donanım sorunu yaşamadım ama kurulum DVD'leri ile problemim oldu. Müşteri hizmetlerinden orjinal kurulum DVD'lerini talep ettim, 85 lira civarında bir para talep ettiler, bu parayı ödemek istemediğimi, yetkili biriyle konuşmak istediğimi söyledim. Bir iki gün sonra koordinatör olduğunu söyleyen biri aradı ve şikayetimi haklı buldu ve DVD'leri ücretsiz göndermeyi kabul ettiler. Ancak aylarca DVD'leri bekledim. Tekrar tekrar HP'yi aradım, sonunda cihazın seri numarasının HP Türkiye veritabanında yurtdışı kayıtlı olarak gözüktüğü - ki yurtiçinden alınmış bir üründü - anlaşıldı, araya satın aldığım mağaza girdi ve kayıtlarda ki bir hatadan dolayı böyle bir sorunla karşılaşıldığı anlaşıldı. Geç olsa da DVD'ler sorun anlaşıldıktan bir kaç gün sonra yurtdışından ücretsiz olarak gönderildi.

    Yaşadığım sıkıntıya rağmen, HP'nin müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğuna inanıyorum. Donanımsal bir arızayla karşılaşmadım. HP Pavilion'ların hem çok şık hemde kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bugün eğer yine bir notebook PC alacak olsam, yine HP tercih ederim.

    Mac'e gelince... Normalde Mac hayranı biri değilim. Profesyonel anlamda Mac'e ihtiyaç duyduğum için aldım. Adaptöründen, ambalajına kadar son derece özenle ve kaliteli hazırlanmış bir ürün. Alırsan yine seni kesinlikle memnun edecektir.

    Tavsiyeme gelince...

    Hangisini almak isteyeceğine, daha çok kullanacağın yazılımları göz önünde bulundurarak karar vermelisin. Windows platformu için sayısız ve çeşitli uygulamayı ücretsiz olarak bulabilirsin. Mac söz konusu olduğunda, uygulama bulmak Windows kadar kolay olmayacak. Örneğin Window platformunda Notepad++ adında yazılımcılar tarafında kodlama amacıyla kullanılan çok faydalı bir yazılımı ücretsiz indirebilirsin, ancak Mac'te benzer bir işi yapan ve aynı şekilde popüler olan TextMate isimli program 57 dolar.

    Eğer bilgisayar kullanım amacın, internet/müzik/video ağırlıklıysa, her iki makine de bu işi fazlasıyla görür.

    Son olarak... Taşınabilir bilgisayarlarda, i7 işlemcilerin, hem güç tüketimi hem de ısınma olarak sorun yaratacağı izlenimine sahibim. i3 yada i5 işlemci, taşınabilir bir bilgisayar için bence fazlasıyla yeterli. Zaten eğer yüksek performans ve işlem gücü gerektirecek çalışmalar yapacaksan, masaüstü bilgisayar tercih etmelisin.




  • ya çoğu kişi windows sıkıntılı işletim sistemi fln diyor bu doğru mu sonuçta kendimden de biliyorum hiç bir windowlu cihazım 1-2 yıl sıkıntısız gitmedi ama maclar 10 yıl bile kullanılıyomus bu doğrumu :/

    bide 13''mbp nun sıkıntıları ne

    ve mbp 13'' photoshop-grafik programlarında sıkıntı yaparmı
  • Photoshop vs. kullanılacaksa zaten Mac'ler çok rahat bir çalışma ortamı sunar.

    Cihazlardan çok, işletim sistemleri karşılaştırılabilir. Kalite olarak zaten Macbook çok daha üstün.

    Dediğiniz amaçta bir kullanım için, Mac daha iyi olacaktır. Mac OS kullanmadıysanız alışmanız kısa sürer zaten; dert değil o...
  • İki bilgisayar arasında muazzam özellik farkı var. HP özellik bakımından çok çok üstün görünüyor fakat ben de HP'den ağzı yananlardan olduğumdan fazla tavsiye etmiyorum. HP'ler genelde çok ısınmalarıyla ünlüdürler, i7'li bir işlemciyle ne kadar çok ısınabileceğini siz tahmin edin. Mac'ler çok daha rahat bir çalışma ortamı sunar ve malzeme kalitesi olarak da daha iyidirler.


    Bir diğer konu işletim sistemi konusu. PC'ye Mac kurmak oldukça zahmetli bir iştir, kursanız bile birçok aksaklık olur ve tam olarak verimli çalışmaz. Bir Mac'e ise kolayca Windows kurabilirsin ve çok da stabil çalışırlar. Ben sizin yerinizde olsam 15" bir MacBook Pro tercih ederdim.
  • macbook tabikidee helede 1200 dolarsa kacirma bence
  • tama ya mbp alcam :) zaten oyunlar dışında bi artısı yok gibi gözüküyor hp nin

    ya bide bişeyi merak ettim bazı arkadaşlarım dedi 13'' mbp da photoshop grafik olmazmış fln bunu demelerinin sebebi kaldıramazmı yoksa ekran küçük diye çokmu alt üst sağa sol yapmam mı ?
  • Oo Sen cok yanlis gelmissin hocam ya..

    Gidip de HP ile MacBook u karsilastirmak cok abes olmus kusura bakma ama

    Macbook ve HP aktif kullanmis biri olarak soyluyorum bu yorumlari , KESINLIKLE BU BILGISAYARLARI KARSILASTIRAMASSIN. yahu gidipde ekran kartiyla bimlemlesiyle karsilastirirsan tabiki HP dersin, gidip alirsin, belki bi sorun yasamassin ama Macbook farklidir, onunla yapacaklarin normal bir bilgisayarla yapamassin, mesela bir SnowLeopard isletim sistemini kullanamassin veya gidipde bir klavye aydinlatman veya ne biliyim en kucuk seyi, kulaklik cikisi aydinlatman veya....

    Yani burada siralayamadigim, hem donanimsal hem yazilimsal acidan senin bilgisayarin cok ama cok geride kalir Macbook un karsisinda.

    Peki MacBook da neler yapamassin;

    1- Oyun oynama derdini unut, inanilmaz guzel cift isletim sistemi destegi sunsada sana Apple, grafik karti, diger oyun bilgisayarlarinin yaninda biraz duduk kalir, ama 3000 TL + verecek bir adamda, o bilgisayarda oyun oynayacaksa o adamin ben kafasina..
    2- Macbook suana kadar hicbir bilgsiayarda olmayan sessizlige sahip ve bilgisayar kesinikle isinmiyor zaten, havalandirma bosluklari bilgsiayarin altinda olmadigi icin, kucakda vs. kullanim icinde cok iyi fakat soyle bir sorun varmis ki ben yasamadim ama bilgisayar cok asiri isinma durumunda, sogutma yetmedigi icin islemcinin erim gibi bir durum sozkonusu ki bu problemin sonucu , bilgisayarin cope atilmasi..
    3- APPLE PAHALIDIR ! Evet ne yazikki en buyuk problemi. Kucucuk bir kabloyu bile 69$ a aldim Amerikadan fakat arkadasimin aldigi HP de yaninda cantasi iste kumandasi, mause u vsvs. herseyi bulunuyordu. Bu durum biraz can sikici..
    4- APPLE aktif olarak kullanmak icin, diger Apple urunlerine ve diger Macbook lara bagli olmasi cok can sikici bir durum. Mesela siz bilgsiayarinizda tabiki her isi yapabilirsiniz ama FACETIME vs. gibi isletim sisteminin artilarini kullanmaya geldiginde sira, APPLE kendi urunlerini sadece kullandirmasi biraz can sikici, cunku aldiginizda emin olun cok ama cok az APPLE sahibi oldugunun farkina varacaksiniz.
    5- APPLE urunleri birincisi servis konusunda INANILMAZ PAHALI, yani bunu Toshiba Asus HP servisleri gormus biri olarak soyluyorum, yanina yaklasmayin, bilgisayarin icinin acilmasi icin bile inanilmaz paralar istiyolar ( Siz hastalandiginizda, ozel bir klinige gittiginizde bu paralari zor verirsiniz :D )
    6- Herkese gore degildir. Evet bunu da kabul etmek zorundayim, mesela benim aktif olarak SOLIDWORKS vs. gibi programlar kullanmam gerekli ama ne yazikki Leopard da boyle bir program veya benzeri olmadigi icin, Windows a bazi konularda mahkumsunuz. O nedenle neyi neden sectiginiz cok onemli. Bu kadar parayi, KESINLIKLE SADECE HAVA ATMAK, KIZLARA BIR CAFEDE OTURUP HAVA ATMAK amaciyla almayin, ben yaptim, cok etkisi olmuyor
    7- Harici pili yok, pilde bir problem cikarsa ne yapicaz bilmiyorum o nedenle Harici piller bana biraz daha sicak geliyor o nedenle. Daha kesinlikle bir problem yasamadim fakat, umarim yasamamda.

    Neyse benim aklima gelen temel problemler bunlar, Ama siz siz olun ne yapacaginiza karar verin bilgisayarinizda sonra alin size tavsiyem.

    Yoksa ;




  • 23 hazirana kadar sürem var yani 1 ay falan

    ya benim mb pro 13'' te kullanmak istediğim uygulamalar bunlar siz buna göre olur olmaz deyin :

    1.) photoshop
    2.) 3d grafik tasarım
    3.) age of empires & counter (okadarda şart değil canım sıkılırsa oyalanmak için)
    4.) phun beta (oyun görümünde fizik uygulaması baya zaman geçiriyor insan XD )
    5.) ödevler için microsofta da açılabilecek word power poin türevi programlar
    6.) akıcı bir internet deneyimi
    7.) windows live messenger lılarla chatleşmek görüntülü konuşmak
    8.) 3-4 yıl ağrısız beni götürmesi

    benim için önemli olanlar bunlar , bunları iyi yapan estetik bir notebook benim aradığım notebook :)

    sizce mb pro 13'' bunları en iyi şekilde yaparmı
  • Eğer bütçenizi biraz daha zorlar ve 15.4" HD6750 GPU lu MBP alırsanız her türlü ihtiyacınızı en yüksek kalite ve en mükemmel servis desteği ile gidermiş olursunuz.
  • yok okadar yükselmek istemiyorum zaten baya bi para harcıcak gibiyim ipad2 - ip4 - mbp13'' - saat kıyafet vs vs. :S

    bu arada bu saydıklarımdan hangilerini mbp13'' yapamıyor ?
  • Hepsini yaparsiniz da, asil problem bu saydiklarinizi yapmasi degil , cunku bunlari zaten diger bilgisayarlarda yapar, HP de yapar yani SONY de.
    Siz neden Macbook Pro istiyorsunuz, asil olay o. Eger dedigim gibi sadece bir merak veya hevesse, bence almayin. Bakin o kadar cok sevmeme ragmen bunu diyebilirim cunku, bu aletin herseyi pahali, hani burnu aksa 3 haftaligim gidiyor o denli
    Ama tasarimi olsun, kullanilan malzeme kalitesi vs. hepsi super.
    Tekrar ama, 3-4 sene sadece internete girerim ve bu dediklerimi yaparim derseniz ( Windows Live Messenger disinda - o ayri bi baslik konusu ) ve Macbook sizin butcenizi sarsmayacak olursa, hic dusunmeden alin derim. Touchpad ine dokundugunuz anda, diger bilgisayarlarla arasindaki farki anlayacaksiniz emin olun :) Yoksa, iyi bir malzeme kaltesi olan ve sizi ayni sekilde sorunsuz 3-4 sene gecirmenizi saglayacak ama ucuz ve daha perfomansli bir SONY laptopda almayi dusunebilirsiniz.
    Not: HP den uzak durun derim, ozellikle fiyat farki sizin icin onemli degilse.

    NOT : Windows daki kullandiginiz Live Messenger kullanmayi kesinlikle unutun :) Nedense, ki bu sorunun yuzlerce cevabi var, kesinlikle Mac isletim sistemlerindeki Messenger lar tek kelimeyle , ama bundan ziyade ben Windows da takilip duran o sinir bozucu Live i da sevmiyorum orasi ayri :)




  • peki internet üzerinden hotmailimi açıp maillerime bakabilirim demi

    bide galiba sony le apple aynı kalitede peki apple ın farkı ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlhefe

    peki internet üzerinden hotmailimi açıp maillerime bakabilirim demi

    bide galiba sony le apple aynı kalitede peki apple ın farkı ne


    Dalgami geciyosun, adam gibi yardimci olmaya calisip, dil dokuyorum..
    Sana bu lazim ;
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.