Şimdi Ara

maden suyu kola gazoz şişelerine dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Raflardaki sinsi tehlike

    İçeriğindeki maddeler sıcakla genleşen soda ve gazoz şişeleri darbe alınca bomba gibi patlıyor. Parçaları şarapnele dönüşüyor.

    Sıcakların iyice kendini gösterdiği son bir ay içinde, göze cam batması nedeniyle hastanelere başvuran hasta sayısında belirgin bir artış meydana geldi. Özellikle gazoz ve soda şişelerinin yere düşmesi sonucu cam parçalarının gözlere zarar vermesi ile başvuran hastalarla karşılaşan doktorlar olayın önemine dikkat çekiyorlar. Bir süpermarkette çalışan 25 yaşındaki Osman Yılmaz da bu tür bir olayın kurbanı. Gazoz şişelerini yerine koyarken birini yere düşürdüğünü ve patlayan şişeden sıçrayan camlarla yaralandığını belirten Yılmaz, bir saat süren zorlu bir operasyona rağmen hâlâ kör olma tehlikesi altında olduğunu anlatıyor.

    'BUNA İR ÖNLEM ALINMALI'
    Yılmaz, "Benim başıma gelen, her an başkasının da başına gelebilir. Sıcak havada gazın sıkışması daha çok oluyor. Düşünün, 1.82 santimetre boyundayım, şişe yarım metre yükseklikten yere düştü ve parçaları yüzüme sıçradı. Gözümün durumu ciddi. 'Dua etmeye başlayın' dedi doktorlar. O angözüme kurşun sıkıldı sandım. Buna bir tedbir alınmalı. Gerekirse dava açacağım" diye konuşuyor.

    RIDVAN'IN SPOR HAYATI BİTTİ
    16 yaşındaki Rıdvan Özkan'ın geleceği ise bir soda şişesinin elinden kayıp düşmesiyle karardı. Mahallesindeki bakkala yardım eden Özkan, soda şişelerini buzdolabına yerleştirirken birini elinden düşürdü ve tüm hayatı alt üst oldu. "Sanki bomba gibi patladı" diye konuşan Özkan'ın sol göz kapağı boydan boya çizildi ve cam parçaları gözüne battı. Görme şansı oldukça düşük olan Özkan bu yıl belki de başarılı spor yaşamına veda etmek zorunda kalacağını söylüyor. Babası Enver Özkan olayı anlatırken şaşkınlığını gizleyemiyor; "Soda şişesi 15 santimetre yükseklikten düşüyor. Oğlum çömelmiş vaziyette olduğundan direkt gözüne geliyor cam. Bunlara bir önlem alınmalı. Asit oranları mı yüksek, şişelerinde mi bir sorun var, bu incelenmeli. Bu acı olay, herkesin başına gelebilir" diye konuşuyor.







  • Pilastik kullansınlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.