Şimdi Ara

Madenciler, Bitcoin'deki düşüş nedeniyle ekran kartlarını satmaya başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
12.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burada mining kartları savunanların yatacak yeri yok. O kartlar hurda oluyor hurda. Yok hala temiz bakandan ayar yapandan alınır yazmışsınız. Madem mining kartları oyuncu kartlarına göre daha iyi o zaman msi niye ekran kartı garantisini 6 aya düşürdü? Msi salak bi siz mi akıllısınız miningciler?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Ben anlamıyorum, ekran kartının 7 gün / 24 saat çalışmış olması o kartın problem çıkaracağı anlamına gelmez. Bu kartlar araba motoru değil ki? Ekran kartlarının sorun çıkarması için gereken nedenler:

    1. Nemli ortam veya sıvı teması gibi zamanla oksitlenme.

    2. Nemin toz ile zamanla devrelerin üzerine yapışarak oksitlenmeye neden olması.

    3. Anlık elektrik dalgalanmaları ve kesintileri (ups kullanıldıysa ve düzgün elektrik hattı varsa 7/24 çalışsın bir sıkıntı oluşturmaz)

    4. Soğutma. Soğutma yetersiz ve bakımları düzgün yapılmadıysa kondansatörlerde veya transistörlerde şişmeler meydana gelebilir. Ancak bu şu demek değildir kondansatör şişti bu ekran kartı kullanılmaz. Hayır kullanılır. PCB devre üzerinde ki yollarda çok ciddi bir yanma olmadığı sürece kondansatör değişimi ile bu çok rahat çözülebilir ama teknik bilgi gerekli.

    Ekran kartınızın sürekli yük altında çalışması onun problem çıkaracağı anlamına gelmez. Ekran kartınızı bakımsız ve iyi soğutma uygulamadan kullanırsanız problemler çıkarır.

    Aynen öyle soğutmasını düzgün yap tozlanmasına izin verme ömürlük olur o kartlar





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Dolar kuruna da bakmanızı tavsiye ederim.

    1500tl'lik kart 7000 lira denmiş mesela. Canınızı sıkmak istemem, ama 7000 liralık kart, mining bittiğinde 3000 lira olacak. 1500 değil. chipset krizi bittiğinde işler değişir. Ama o zamana zaten 7000'liraya satılan o kart iyice eskimiş olacak.

    Chipset krizi miningden kaynaklanmıyor. Sadece mining bu krizi derinleştiren bir unsur. Dolayısıyla mining biterse kriz hafifleyecek. Bitmeyecek.

    --------

    Mining kartlarının durumuna gelince: genleşme ve büzüşme elektronik aletlerin en büyük düşmanlarından biri. İki adet PC düşünelim. Biri 7/24 açık. Biri günde 8 saat açık, 16 saat kapalı. İkisini de elektrik dalgalanmasından yalıttınız. Sizce önce hangisi bozulur? Ben söyleyeyim: 8 saat açık, 16 saat kapalı olan bozulur. Bunu not edin.

    Ekran kartı mininginde algoritma gpu'dan ziyade vramlere abanıyor. Dolayısıyla ekran kartları gayet makul sıcaklıklarda çalışıyor. Miningci bakımları düzenli yaptı ise veya sıfır aldı ve bakım yapmadan 1 yıl kullandı satıyor ise, günde 5 saat oyun oynayan bir oyuncudan mı kart alırsın? Yoksa miningciden mi?

    Ben miningciden alırım. Ama bu işte pis herif çok. Laga luga konuşan cins tiplerden uzak dururum. Benim gibi, iletişim kurabileceğim bir miningci bulur isem, ki çok zor, ondan alırım. "gardaş, bro, hacı mal ceviz. On numara kart" modu tiplerden dinlenir dinlenir kaçarım.

    ------

    Oyun oynarken 80 derece gibi sıcaklıklar gayet normal. Miningde ise 65 derece üstüne hoş bakılmaz. O yüzden cahil cahil haberlere pek itibar etmeyin.

    Ama miningciden de malın fiyatını öldürmeden almayın.

    hocam çok doğru konuşmuşsunuz. bende 6 adet rx 580 var 2,5 aydır mining yapıyorum. güzel bir oc ayarı yaptım. kart sıcaklıkları 55 i geçmiyor. yeni yeni havalar ısındığı için 3-5 derece arttı. fan hızını arttırdım yine 60 dereceyi geçmiyor. doğru ayarlar ve bakımlarla kart ömrü uzar. kart yoruluyor diyenlere gülüyorum.





  • Miningcilerden Tavsiyeler
    Almayın arkadaşlar Sakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, anladığım kadarıyla konuyu yakından takip ediyorsunuz ve bilgilisiniz. Ben ekran kartı fiyatları tekrar düşünce üst seviye kartlardan birini almayı planlıyorum. Madencilik yapılmış bir kartı almanın sakıncası var mıdır? SSDler gibi bunların da bir okuma yazma ömürleri var mı? Ya da madencilik yaparken full performans ile çalıştırma nedenli zararlar olabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim bildiğim Çin bazında konuşacak olursak kapatıp başka ülkelere gidecekler. Öyle bir satış söz konusu değil gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    Artık dh de garantili hiç yorulmamış kart satışları bolca olur

    Bizde fiyatımızi ona göre veririz.Alinik ilanı açacağım üst seviye kartlar için ama daha 2 ayı var gibi.Fiyatlar hala uçuk düşmemiş hiç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoli123

    Burada mining kartları savunanların yatacak yeri yok. O kartlar hurda oluyor hurda. Yok hala temiz bakandan ayar yapandan alınır yazmışsınız. Madem mining kartları oyuncu kartlarına göre daha iyi o zaman msi niye ekran kartı garantisini 6 aya düşürdü? Msi salak bi siz mi akıllısınız miningciler?

    Akılları sıra yol yapıyorlar kendilerinede mining çıkması rtx3070 e 3000tl den fazlası haramdır.Sen al dünyanın parasini kazan birde aldığının üstüne kitle.Yok öyle dava.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet şimdi malum sitede canı çıkmış aylarca hiç durmadan tam yükte çalışmış kartları SAHİBİNDEN TERTEMİZ SADECE OYUN İÇİN KULLANILMIŞ KAZIM YAPILMAMIŞ bilmem ne bilmem ne başlıklar altında satılmaya başlarlar dikkatli olun paranızı kaptırmayın düzenbazlara .

  • Mining yapılmış kartı alıpta sonra forumda konu açanlar dolacak yine. Zamanında GTX 970lere deli gibi mining yapıp düşünce satmışlardı millette ucuz diye aldı bir ton sonra forumlar konu doldu: Oyunlar donuyor, Ekran kartım yandı, ekran kartım düzgün çalışmıyor, Ekran kartım ısınıyor. Bedava verseler kasama Mining yapılmış kartı takmam...

  • Almayın ellerinde patlasın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Boş işler. Bu madenciler kripto kazıyıp köşeyi dönme peşindeki uyanıklardı zaten. Şimdi kripto piyasasının sonunun geldiğini belirten devletlerini dinleyip alelacele elden çıkarıyorlar. Bir diğer boş iş peşindekiler ise sırf oyun oynamak için NASA'da proje bile üretebilecek derecede güçlü işlemcili bilgisayar toplayan oyun grafiği manyakları. Al birini vur ötekine. Varsa güçlü bir bilgisayarınız, iş üretin para kazanın, geleceğinizi kurtarın. Oyun oynamak için ise internete yatırım yapın bırakın sizin yerinize elin Geforcenow bilgisayarları çalışsın, buluttan oynayın. Ama pardon saliselik ping süresi ile multiplayer oynarken yüksek skor alamazsanız depresyona girersiniz. Bırakın onları espor yapan profesyoneller düşünsün. Para kolay kazanılmıyor artık. Daha akıllı olmakta fayda var.

    Yine başlamışsın senaryo yazmaya. Ya gerçekten bırak bu senaryoları. Kripto'nun sonu gelmiş falan. Güldürme kendine. Çin olayı bambaşka bir şey. Google, Facebook, WhatsApp hepsi yasaklandı Çin'de, batıyorlar mı o zaman?


    Çin'den çıkanlar Dünya'ya yayıldı bile. Texas merkez olmaya başladı. Zayıf madenciler eleniyor yine. Kuvvetli olanlar ayakta kalacaklar.





  • umarım azalarak değil bir anda biterler. piyasada orta üst seviye kart bırakmadılar olanlarda ateş pahası.

  • kimse almasın valla.. ellerinde patlasın o kartlar

  • Beterin beteri olsunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter olun yazacaktım ki çoktan yazılmış

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    Merhaba, anladığım kadarıyla konuyu yakından takip ediyorsunuz ve bilgilisiniz. Ben ekran kartı fiyatları tekrar düşünce üst seviye kartlardan birini almayı planlıyorum. Madencilik yapılmış bir kartı almanın sakıncası var mıdır? SSDler gibi bunların da bir okuma yazma ömürleri var mı? Ya da madencilik yaparken full performans ile çalıştırma nedenli zararlar olabilir mi?
  • r5500xt yi 1400e alana kadar bekleriz

  • BENİM ANLAYAMADIĞIM ŞEY ŞU;
    1- KRİPTO PARA PİYASASININ SONUNUN GELDİĞİ NE ALAKA?
    2- MİNİNG GELİRLERİ ŞU AN DİPTE OLMASINA RAĞMEN ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM GAYET TATMİN EDİCİ, TÜKENEN YA DA BİTEN BİRŞEY YOK KRİPTO PARALAR İLLA GELDİKLERİ SEVİYELERİ TEST EDECEKTİR AMA ENİNDE SONUNDA DEĞERİNİ BULACAK.
    3- NEDEN MİNİNG YAPANLARDAN BU KADAR NEFRET EDİLİYOR, SİZDE YAPIN OĞLUM GİDİN ALIN YAPIN, ÜLKEYE DÖVİZ GETİRİN BUNDA NEFRET KUSACAK BİŞEY YOK.

    HADİ BAKIYIM.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.