Şimdi Ara

madende ölenler neden şehit oluyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
9.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Ehli sünnete göre İslam'da hüküm çıkarma 4 temel üzerinedir. 1. Kur'an 2. Sünnet 3. İcma 4. Kıyas

    Belirttiğim hadis sahihtir, bununla amel edilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o ne ki cennette arsa tapusu da dağıtacak başkanımız buyuk mujdesını haftaya açıklayacak çılgın bir proje yapmıştır kesın yıne

  • Caner.Pasha kullanıcısına yanıt

    Ehli sunneti kim secmistir? Sunnete uymalari kendilerine kimin sehit kimin hayin oldugunu bilebilme yetkisi mi vermistir? Sapkinlik iste en once bu sekilde basladi Islam'da. Kuran disinda hicbir kaynagi baz almayin yoksa inandiginiz sey Allah'in ayetleri degil, onun bunun hayat felsefesi olur!

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Hadisleri reddedersen direkt dinden çıkarsın. Bu arada Ehl-i Sünnet, Hz. Muhammed'i örnek almaktırmadende ölenler neden şehit oluyor? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 17 Ekim 2022; 5:30:22 >
  • Started_With_FX5200 S kullanıcısına yanıt
    Öyleyse polisler de şehit sayılmasın onlar da Allah rızası için çalışmıyor para alıyorlar? Güzel kafaymış. Nedense forumdaki arkadaşlar seni fazla ciddiye almış bu kadar cevap yazılmış edilmiş. Gereksiz yere

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    neden ki? Ben Kur-an ı esas alıp dedikleri çerçevesinde bir yaşam sürsem yetmiyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii okuyun hocam

    •Ahzâb, 21: "And olsun, Allah'in rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavumayı umanlar için ve Allah'i çok ananlar için güzel bir örnek vardir."

    •Âl-i Imran, 31: "De ki: Allah'i seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın..."

    •Haşr, 7: "...Peygamber size ne verdiyse onu alın, sizi neyden nehyettiyse onu bırakın..."

    Hemen yukarda arkadaşın söylediği gibi Kur-an ı esas alıp dedikleri çerçevesinde bir yaşam sürülse yeter tabi.

    Hadisleri toptan reddetmek nasıl yanlışsa toptan doğru kabul etmek de aynı derecede yanlış. Lakin bir hadisin O'nun sözü olma ihtimali bile çok çok kıymetli bir durum. Önyargıyla değil de bu bilinçle hadisler değerlendirilirse, doğruyu yanlıştan ayırt edebilirsek -ki edemezsek bile gayemiz bu olmalı- işte o zaman Kur'an'a uygun davranmış oluruz. Yoksa başından sonuna kadar tümüyle doğru tek bir Kitap vardır o da Kurandır.

    Örneğin Buharinin hadis kitabı çok değerli olmakla birlikte onun başından sonuna kadar tümüyle doğru olduğunu söylemek zor olur. Onu Kuranla bir tutmak olur ki Kur'an tektir. Kur'an'ın tümüyle doğru olduğunu Allah'ın beyanından anlıyoruz. Yoksa O bile tartışıldı zaten ama Allah bizzat kendisi korudu Kitabını. Buhari ise beşerdir şaşar, şaşabilir. Buhari Hz. lerinin samimiyetine ve gayretine inanarak, beşeri yönünü bilerek hadisleri Kuran ve akıl süzgecinden geçirmek gerekir. İşte o zaman tastamam Kur'an'a uyuşmuş olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih_47 -- 17 Ekim 2022; 8:18:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Yeter ama hadislerde yazanı reddedemezsin.




    Bak Kelime-i şehadetin anlamı;


    "Ben şehadet ederim ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur ve ben yine şahadet ederim ki, Hz. Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem- O’nun kulu ve elçisidir"



    Sen Hz. Muhammed'in sözlerini / emirlerini ne yalanlayabilirsin ne de görmezden gelebilirsin. Sahih bir hadisi reddettiğinde İslam'ın beş şartından bir tanesini de reddetmiş olursun;


    madende ölenler neden şehit oluyor?


    bu yüzden dinden çıkarsınmadende ölenler neden şehit oluyor? 





  • Started_With_FX5200 S kullanıcısına yanıt
    Çünkü dini bilmiyorsun. Şaşırtıcı değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hümanizm zaten dine muhalif bir yaklaşımdır. Komünizme göre kapitalizmin kötü olması gibi bir şey bu. Kapitalizme mre de komünizm kötü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şehitler kimler olur biliyormusunuz mümin kullar olur yani Allah'ın emirlerini yerine getiren en önemlisi namaz kılmak , şöyle düşünün ben zina yapayım içki içeyim her türlü pislik olsun sonra ölünce şehit olayım yok öyle bir dünya mesela karın agrisindan dolayı ölen şehittir diyor ama kimin için bu tabiki mümin kul için yoksa her müslüman karın ağrısından ölse sehitmi olacak cennet kazanmak kolay değil cehennemde lüzumsuz degil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Bedava mı çalışıyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Şehitlik kurumunu cagdisi buldugunu söyleyen sensin. Buradan yola çıkarak İslami ve muslumanlari da cagdisi buluyormusun soruma cevap vermedin. Gidişat tan memnun olmayınca sözü Atatürk e getirdin. "Atatürk'ün medeniyet projesi zaten bu malum tabloyu düzeltmek için kendisi tarafından ortaya kondu. Bu zihniyeti düzeltmek için." Ataturk'un sağlığında muslumanlarin inandığı ayet ve hadislerde de geçen dinin kutsallarina bunlar çağdışıdır gözü ilemi bakilmis? Böyle birsey varsa kaynak gösterin. Bence yok.


    " Belirli ortamlarda şehitlik kurumunu eleştirdiğiniz için linç edilirsiniz, küfür yersiniz ya da fiziksel istismara uğrarsınız demeye getiriyorsunuz yani." İnsanların inandığı dini konularda kafandan geçeni kelimelere dökmek doğru değildir diyorum. Çünkü inanç meselesi bazı kişiler için daha önemlidir. Bir insanın gururuna namusuna aklından geçen her yorumu yaparsan tepki gösterir. Dinde böyledir diyorum. Tepki denilince ille de sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalinacagi anlamı çıkmaz.

    Türkiyenin herhangi bir yerinde toplum içinde "Şehitlik çağdışıdır" manasında söz söylesen bazıları durumuna acır. Bazıları nasihat eder. Bazıları bildiğini anlatır. Bazıları sırtını döner. Bazıları kavga eder. Yani toplumun önemli bir kısmı size farklı şekillerde tepki gösterir.


    Ayrıca siz moderatorsunuz. Toplumun inançlarina cagdisi derseniz, o topluma ve inandıkları dine de cagdisi demiş olacaginizi pekala biliyorsunuz. Forum kuralları gereği bu yasakmi? Değilmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Senden daha fazla Türküm, yörük kökenim var. Atalarım İngilizlere,fransızlara, italyanlara kurşun sıkmışlar. İnanmıyorsan hangi partideysen o partideki bu tarz şeyleri araştıran insanlara araştırtabilirsin.

    Belli ki bu topraklarda oluşan tüm TÜRK ülkelerinin İslamiyet'e inandığını, müslüman olması gerektiğini düşünüyorsun. Eskiden dine inanan bir insan olarak söylemem gerekirse Türklerin, Arap mitolojisine inanmasına gerek yok.

    Yol yakın iken doğruyu bulun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • madende ölenler neden şehit oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deadwood

    Kara Elmas Şehitleri demek başka şehit demek başka.
    Aradaki farkı görebildim mi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Yadırgayabilirler. Acıyabilirler. Nasihat edebilirler. Fikirlerini belirtebilirler. İsterlerse sırtlarını da dönebilirler (gerçi bir evlada, yakınlara, dostlara öylece sırt dönülmemelidir ayrı konu, neyse bulandırmayalım). Buna hakları var. Buna bir itirazım yok. Ama sen de ben de çok iyi biliyoruz ki, Anadolu'nun birçok yerinde bu eleştirim sözlü veya fiziksel şiddetin sebebi olur. Bu Türk toplumunun en azından belirli bir bölümünün zihniyet ve sosyal etkileşim bozukluğudur. İptidailiğin, çağdışılığın bir göstergesidir.



    Atatürk'ün - güya iddianıza göre insanların namusuna ya da gururuna hakaret ederek - kutsal kitaplara "gökten indiği sanılan kitaplar", içeriklerine de "dogma" dediği bir TBMM konuşmasının forumda yer alan videolarına ne yapmamı istersiniz - hani bir moderatör olarak?



    madende ölenler neden şehit oluyor?Zinnureyn Aliyoutube
    M. Kemal'in sözlerini savunanlara cevap: http://belgelerlegercektarih.com/2012/06/24/m-kemal-ataturkun-gokten-indigi-sanilan-kitaplar-sozunu-savunanlarin-iddialarina-reddiye-cevap/
    https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU&feature=youtu.be


    madende ölenler neden şehit oluyor?Kaygısız Tarihçiyoutube
    Mustafa Armağan - Murat Bardakçı -- gökten indiği sanılan kitaplar ve İkra Bismi Rabbi
    https://www.youtube.com/watch?v=z5WP3prCSio&feature=youtu.be

    Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadelemizin başkomutanı, cumhuriyetimizin ve çağdaşlaşmacı inkılaplarımızın babası, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de her ne kadar halkın genelinde yaygın olan inanç ve kanılara tamamen ters düşse de gayet cesurca kendi fikrini belirtmiş. Tolere edebilmeyi öğrenebilmek gerek.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.