Şimdi Ara

MAF SENSÖRÜ (HAVA KÜTLE ÖLÇER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MAF sensörü, hava kütle ölçer, akışmetre veya debimetre olarak bilinen yakıt hava karışımı hazırlanmasında hava miktarının belirlenmesi amacıyla ECU ya bilgi gönderen sistem hakkında bilgisi olan arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var.

    İmzamda yer alan aracımın MAF sensörünün doğru çalıştığından şüphe ediyorum. 4. ve 5. viteslerde devirin 3000 rpm üstüne çıktığı kimi durumlarda aracın aniden gücünün azaldığını ve bu noktadan sonra aracın eski gücünden yoksun şekilde seyrettiğine şahit oluyorum. Ancak bu durum kontağın açılıp kapanması sonrasında kayboluyor ve araç tekrar eski performansına kavuşuyor.

    Bildiğim kadarıyla 1.9 TDI motorlar için bu parçada görülen hatanın kronik olduğunu söylemek mümkün. Asıl sorularım ise şunlar:

    1.Sensörde oluşan kir veya tozlanma sebebiyle hatalı okuma gerçekleşebilir mi? Bu durumda parçanın bakım yapılarak düzeltilmesi mümkün müdür?

    2.MAF sensörünün bozulması durumuda aracın yüksek hızlara çıkamayacağı varsayımına varılabilir mi? Yani aracın 120-130 km/sa hızlara çıkması mümkün müdür?

    3.MAF sensörünün fişinden kaynaklı bir hata varsa, bunun tespiti kolay yoldan nasıl yapılabilir?

    Araç ekranında hata ile karşılaşmamam, muhtemelen sensörün hatalı da olsa bir değer okuyor olması ile ilgili. Özellkile şehirlerarası bri yolda araç sollarken böyle bir duruma düşmek olduça tehlikeli olacak. Bu nedenle sorunu acilen gidermek istiyorum.

    Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkubilay -- 5 Ocak 2010; 11:53:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.