Şimdi Ara

Mahalle muhtarı nasıl şikayet edebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
34.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar biliyorum konu biraz üzücü ama mecbur yazmak zorundaydım.Bizim mahalle muhtarından şikayetimiz var. Ben kendim 6 yıldır kas hastası yüzünden evdeyim.Mahalle muhtarına işimiz düştüğü için bizlere çok fazla zorluk çıkarıyor.Kendim görmesemde ablam çok dert yanıyor.Ayrımcılık eş dostuna her yardımı yaparken bizler oraya gittiğimiz zaman bi hoşgörü bile fazla görüyor.Biz tek bunları söylemiyoruz çoğu kişi söylüyor.Bu muhatarı şikayet etmek için nereye nerelere başvurulur.Bu konularda bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi?

    ümranye/ist. orturuyorum kendim.



  • Tenhada kıstırılabilir mesela

    Şikayet edeceğin yer ise belediyelerdir herhalde. Bi gidip belediyeden yetkili biriyle görüşürseniz sizi yönlendirir. Yada Emniyetten bi yetkili vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.BJK -- 14 Eylül 2007; 12:01:06 >
  • Arkadaşım yardımın için saol espiri yapmışsın ama gerçekten bu ağlanacak halimize gülüyoruz bu devir öyle olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyanikguven -- 14 Eylül 2007; 12:27:58 >
  • Muhtarlıklar kaymakamlıklara bağlıdır. O yüzden kaymakamlıklara şikayet edebilirsiniz.
  • Bağlı bulunduğun kaymakamlığa şikayet edebilirsin bu sayfadan.


    http://www.istanbul.gov.tr/?pid=25
  • teşekkürler bi göndereyim şikayeti bi olumlu bişey görürsem haber veririm.
  • şikayetvar.com
  • Başka önerileri olan varsa walla hepsini tek tek yapcam bu gün yaşanılan olaylardan sonra çok kararlıyım.
  • Şikayet için delil lazım, şahit lazım, belge lazım, konuya tanık olanlar varmı, başka bu adamdan şikayet eden varmı, buna göre bağlı bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunabilirsiniz. Görevi kötüye kullanmak suçuna giriyor kanımca.
    Savcılık 4483 sayılı yasaya göre soruşturma izni talep edecektir. Delil durumuna göre valilik veya kaymakamlık karar verecektir.

    Yani anlayacağın bürokrasi bürokrasi, bürokrasi,

    Bence ilgili yerin en üst makamı valilik yada kaymakamlıksa oralara çıkıp derdinizi anlatmakta fayda var uğraşmak istemiyorsanız.
  • Bende uğraşayayım şahit var.Ses kaydı yapabilirsem eğer yapıp bu siteye vercem.Ama biraz durumum gereğiyle uzun sürebilir.
  • Söylediklerin için çok teşekkür ettim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: hidden

    Şikayet için delil lazım, şahit lazım, belge lazım, konuya tanık olanlar varmı, başka bu adamdan şikayet eden varmı, buna göre bağlı bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunabilirsiniz. Görevi kötüye kullanmak suçuna giriyor kanımca.
    Savcılık 4483 sayılı yasaya göre soruşturma izni talep edecektir. Delil durumuna göre valilik veya kaymakamlık karar verecektir.

    Yani anlayacağın bürokrasi bürokrasi, bürokrasi,

    Bence ilgili yerin en üst makamı valilik yada kaymakamlıksa oralara çıkıp derdinizi anlatmakta fayda var uğraşmak istemiyorsanız.
  • Bariz bir terbiyesizlik ya da hakaret olmadıkça şikayet ile birşey elde edebileceğinizi düşünmüyorum. Muhtarlar atama değil seçim ile göreve gelir çünkü. Yargılanmasını gerektirecek bir davranışta bulunması gerekiyor ki bir sonuç elde edilebilsin. Seçimlere çok da fazla kalmadı, biraz daha sıkın dişinizi. Dediğiniz gibi herkes şikayetçi ise aynı muhtarı seçmezsiniz bir daha.
  • YAda doğrusu sizin dediğiniz gibi yapmak biraz sabredelim. 3 dönemdir muhtar ankarada dayısı var sanki
    quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Bariz bir terbiyesizlik ya da hakaret olmadıkça şikayet ile birşey elde edebileceğinizi düşünmüyorum. Muhtarlar atama değil seçim ile göreve gelir çünkü. Yargılanmasını gerektirecek bir davranışta bulunması gerekiyor ki bir sonuç elde edilebilsin. Seçimlere çok da fazla kalmadı, biraz daha sıkın dişinizi. Dediğiniz gibi herkes şikayetçi ise aynı muhtarı seçmezsiniz bir daha.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.