Şimdi Ara

Maille gelen bir site, hacker yardımı lazım..lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • yuh artık siteye bak ya şerefsizler ne işlerle uğraşıyor hepsinin...
  • Ankete bakın ya güldürüyorlar anca!
  • allah belalarını versin onların
  • anket harbiden komedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fearless

    Ankete bakın ya güldürüyorlar anca!



    Kürtler Tarihte Türklere Destek Olmasalardı Şimdi Ne Durumda Olurdular?

    Değişen Bişey Olmazdı, Yine T.C. AYAKTA Kalırdı bu seçenek açık ara önde

    o hainlerde biliyor hiçbirşey olmayacağını




  • ya birakin ugrasmaya degmez
  • bildirdim
    bakarsınız yaparlar bi şey
  • benim e-maile gelen mesaj

    Aşağıdaki Metini Lütfen Dikkatlice Okuyunuz. Bu Metinwww.BijiNewroz.com Aracılığıyla Gönderilmiştir. NEWROZ Bayramımıza KALLEŞ TÜRKLER Sahiplenmesin !

    Kökeni çok eskilere dayanan Newroz mitolojisine göre: Dehak adında, halka ağır baskılar yapan zalim Asurlu bir kral varmış. Bir gün bu kralın omuz başlarında yılanlar çıkar. Birçok hekim bu yaraları tedavi etmeye çalışır, ancak başarılı olamazlar. Sonunda bir hekim, kralı muayene eder ve ona, her gün iki Kürt gencinin beynini çıkarıp yaralarının üzerine sürerse yaraların iyileşebileceğini söyler. Zalim Kral Dehak, hekimin sözünü dinler. Böylece her gün iki Kürt genci öldürülerek beyinleri Dehak'ın omuzlarındaki yaralara sürülmeye başlanır. Uzunca bir süre böyle devam eder. Bazı gençler öldürülmemek için kentten kaçarak dağlara sığınır. Bir gün sıra Kawa adında bir demircinin oğluna gelir. Demirci Kawa yiğit, cesur ve iyi yürekli biridir. Oğlunun ve halkının böyle katledilmesini kabullenmez. Çevresindeki insalarla konuşur ve onlara Dehak'ın zulmünden kurtulmanın tek yolunun onu öldürmek olduğunu anlatır. Dehak'ın adamları Kawa'nın oğlunu almaya geldiğinde, Kawa oğlunu kendisinin getireceğini söyleyip, saraya giderek Dehak2ı öldürür. Dağda yaşayanlara haber vermek için de, sarayın avlusunda büyük bir ateş yakar. Bu ateşi görenler dağdan evlerine geri dönerler. Ve her yıl, 21 Mart'ta halk büyük ateşler yakarak, çzgürlüklerine kavuşmalarını kutlarlar.

    YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
    BIJİ BIRATİYA GELAN

    Demirci Kawa'nın dağlarda direniş ateşini yaktığı günden bu yana 21 Mart Newroz Bayramı, Kürt Halkı için yeni yılın başlangıcı, zulümden kurtuluşun ve yeniden doğusun günü, Türk Halkı için baharın gelişi, bazı Şii ve Alevi gruplar için ise Hz. Ali'nin doğum günü olarak kutlanmaktadır. Bunların dışında Newroz, gerek Ortaasya halkları gerekse Ortadoğu halkları için, her ne kadar farklı anlamlar ifade ederek kutlansada özünde sevgi, eşitlik, kardeşlik, barış ve özgürlük gibi evrensel değerleri barındıran kutsal bir bayramdır.

    YA ONURLU BİR BARIŞ, YA GÖRKEMLİ BİR DİRENİŞ

    Dehak'ın zulmüne karşı Demirci Kawa'nın dağlarda direniş ateşini yaktığı günden bu yana "Ateşin ve Güneşin Çocukları" derler Kürtler için. Her ne kadar mitolojik bir söylem gibi görünse de Kürtlerin tarihi için bu bir gerçekliktir. Ateş, çok tanıdık bir yoldaştır onlar için. Tarihlerinde ateşin yok eden yakıcılığını da, var eden ışığını da görmüşlerdir. Dehak zulmünün ateşiyle yakılıp yok oluşu yaşarken, dağlarda Demirci Kawa'nın ateşinin ışığıyla karanlığı yırtmanın güneşe ulaşmanın yolculuğunu yapmışlardır. Her NEWROZ Bayramının, tarihsel olarak taşıdığı ortak niteliklerinin yanında sürece bağlı özgün niteliklere sahiptir. Bu yılın NEWROZ'unun özgürlüğü ise milyonlarca insanın siyasal irade olarak kabul ettiği Kürdistan Halk Önderi Abdullah ÖCALAN'ın şahsında, Kürt Halkına karşı hayata geçirilmeye çalışılan inkar ve imha konsepti üzerinden, halkları birbirine kırdırma çabalarına karşı verilecek bir cevap niteliği taşımasıdır.

    NEWROZ DİRENİŞTİR, DİRENİŞİ YÜKSELTELİM

    Bizlerde NEWROZ'un evrensel değerlerinden hareketle "Ya Gerçek Demokrasi, Ya Hiç" şiarıyla tüm devrimci, demokrat, sosyalist ve yurtsever gençliği BijiNewroz.com Ateşi başında, tüm baskılara karşı özgürlüğü haykırmaya çagırıyoruz... Selam olsun Güneşin ışıgında özgür toplumu yaratmak için direnenlere...

    www.BijiNewroz.com




  • 1923Türk grubuna bildir.
  • Pompalı almaya razıyım
    Bir kürt görsem onu geberticem küğrtler beni takip ediyorsanız geberticem dedim ben değil ben demedim Türkler olarak yani bizler olarak geberticeğiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.