Şimdi Ara

Mainboard ve cd-rom için dokunmatik anahtar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Psu'dan alabilirseniz en iyisi budur benceİkinci trafo gereksiz yer kaplar...Pillerin ömrüde, tarihi geçmişse fazla dayanmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK102 -- 23 Temmuz 2006; 10:17:37 >
  • Aslında 5v çalışan devre olsa psu açılmadan az da olsa 5v veriyor
  • Evet, 5V ile bir kez deneyin. Bence çalışacaktır. Yapmanız gereken ise şudur: 20 pinlik ATX güç kablosunun 5. pinini (mor renk) -ki bu 5VSB Standby voltajı oluyor- kesip ikiye ayırmak. Biri aynen devam edecek, öteki de sizin devreye gidecek. ATX standardına göre bu pinden maksimum 10mA çekebiliyoruz. Ancak ben deneyimlerime göre (bilg kapalıyken USB'den telefon şarj, faredir klavyedir bir sürü ekipman) 800mA'ya kadar akım çekebilirsiniz. Ha, bu devreye 10mA da yetecektir tabii
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cliorsi
    Laser kesimi için reklamcı bi tanıdığım yardımcı oldu.Verdiğim çizimleri tuzlada biyere göndermiş.Hafta içi bekliyorum. Size pm den msn. imi gönderiyorum , hafta içi kendisi ile görüştüğümde söz konusu yerin numarasını alırım sizin için.


    Direk olarak Tuzla'yla temas kurmak zor olabilir(ilgilenme açısından). Reklamcı tanıdığınız aracı olur belki. MSN'de konuşuruz bu konuyu
  • Bende de o kablo kısadevre olmuştu.Psu çttü tiz tiz dedim herhalde kondansatör dolup patlayacak
  • peki arkadaşlar , 9v lik şarjlı bir pil alsam ve , sistem açıkken bunu yavaş yavaş şarj edicek bi düzeneğimiz olsa...sistem kapalıyken ise , pilimiz hep dolu kalsa..?
  • power stanby 5 volt ucundan devreyi besle
    sarfiyatı düşürmek için röle yerine 330 ohm gibi bir dirençle birlikte opto kuplör kullan
    opto çıkışı pc ye start verecektir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cliorsi

    peki arkadaşlar , 9v lik şarjlı bir pil alsam ve , sistem açıkken bunu yavaş yavaş şarj edicek bi düzeneğimiz olsa...sistem kapalıyken ise , pilimiz hep dolu kalsa..?


    Yaparsın, olur. Ancak daha külfetli olur. Ve şöyle düşünelim, arkadaşın tatile gitti. 3 ay kaldı diyelim. Pil bitti diyelim. (Bitmez ama bir şekilde bitti diyelim) Sonra nasıl açacak o bilgisayarı

    Hazır elektriğimiz varken fazladan pil karıştırmak mantıklı değil diye düşünüyorum. Acaba 5V kablosundan bir sorun mu var, yanaşmadın ona da ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.