Şimdi Ara

Makina Tavsiye-Öneri Uzman Arkadaşlar ACİL Yardım,!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar,

    Sinema-Tv Öğrencisiyim ve Youtube,kısa film, vs video işleri için yeni bir makine alacağım.
    Bütcem 2300 tl gibi çok olmayan bir meblağ olduğu için Fiyat-performans bir ürün alıp olayı kapatmak istiyorum.
    Bu sebeb hem 5-axis olması hem de özelliklerine kıyasla ucuz olması sebebiyle Olympus M10 M2 (sıfır 14-42 ile beraber 2000-2100Tl) almayı düşünüyorum.
    Başta Dji Osmo alıcaktım fakat bu seferde stabilizasyon diyip görüntü kalitesinden feragat etmem gerekecekti,Aksesuarlarıın Türkiye'de olmaması da cabası.
    Panasonic al diyiceksiniz ama ilk makinam olması dolayısıyla özellikle sıfır almak, kutuyu ilk ben açmak istiyorum :) ve Panasonicler ne hikmetse Amazona kıyasla 3 katı fiyata satılıyor. Bu yazdıklarım doğrultusunda değerli önerilerinizi almak istiyorum..

    Saygılar



  • Madem öğrencisin bütcede kısıtlı benim tavsiyem 500 lira civarına ikinci el canon eos m alıp magic lattern kurman. Bide aliexpresten 30 dolar civarına satılan stabilizer aldın mı üstüne cilası olur. Youtube dan örneklere bakabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada dji osmo yu önermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kod adı çökertme - arkadaşımızın dediği çok iyi fikir gibi göründü bana da. Hem 2.el alacağınız için bu EOS-M olayını tecrübe etmek için bile yapmak oldukça mantıklı. Deneyimleyip elden çıkarsanız dahi zarar etmezsiniz veya çok ufak bir zarar ile yanınıza kocaman bir tecrübe kalarak bu olayı hal edebilirsiniz. 5 eksenli titreşim önleme olayı OM-D E-M10 Mark II'de video için çok faydalı, zaten foto kalitesi olarak da iyi bir makina. Fakat siz de tahmin ediyorsunuzdur eminim bir DJI Osmo gibi titreşim azaltma olamaz. Yine de en uygun fiyatlı ve başarılı olarak 5 eksenli IS'li bu alet görünüyor tercih olarak.

    Panasonic dediğiniz gibi Türkiye'de satılmaması için her yolu deniyor gibi !.. Gerçi 2'inci elde bile mesela GH4 3.000 TL üzeri. GH3 bakılabilir belki 2.el başka bir seçenek olarak.
  • @kod adı çökertme

    Eos M olayı, Mantıklı sonrada satıp terfi ederiz, peki bu zahmet olmazsa alibabadan almamı önerdiğin stabilizerın linkini atabilir misin?
    dji osmo güzel fakat görüntü kalitesi sensörden kaynaklı bir yere kadar..

    @jiddi

    Aynen M10'da elbette osmo kadar stabilize edemez ama idare edip post-productionda mükemmelleştirilebilir. canon 700d veya nikonlarda bunu yapmakta zor. stabilize konusunda olympus ve Panasonic işi biliyor.
    AHH keşke bu yeni çıkan Panasonic gx85 burda satılsa, amazondan getirtebiliyor fiyatı 2300tlye tekavül ediyor ama 250 dolarda vergi fln istiyince iş yatıyor :/
  • eos m with magic lattern ile örnek video



    eos m ile fantezi yapılmış türü


    dediğim stabilzer ile ilgili örnek video sinema ve televizyon endüstrisinde de sıkça kullanılır. boşuna 3 axis gimbal a para ödeme



    aliexpress linki ( örnek olsun diye 60 dolar )

    dslr stabilizer




  • Pro olmasamda video için ben kendi makinesi öneriyorum ikinci el a6000 yada sony Rx100m4 yada a6300



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 22 Haziran 2016; 18:21:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a6000'in IS konusu ve lens çeşitliliği + fiyatları öğrenci arkadaşı epey bir kasar gibime geliyor. a6300'ü ise rüyasında görebilir diye düşünüyorum. 5 eksenli IS olan makinaya 100-200 liralık manuel lens bile takıp 5 eksenli IS'ten yararlanarak video çekebilecektir.
  • Arkadaşlar şöyle bir durum oluştu, AmerikaPostam.com Vasıtasıyla Amazondan vergilerini ödeyerek Panasonic 14-42'li G7 Alırsam. Bana toplam 2100 Tl'ye maal olucak. Eğer GX85 Alırsam 2600 tl olucak ki o kadar yüksek rakamlara Çıkamam ama GX85 çok iyi makine 5axis var ayrı eten lenste de 2axis var. dual is'li.
    Oympus M10 M2'De bana 2000 tl civarı maal olucak. G7 mantıklı fakat onda da stabilizasyon ve contınuous Af Video'da iyi değil diyor inceleme videolarında.

    konuştuğum bir arkadaşta senin laptopun zaten 4k video renderlayamaz dedi,(ekran kartım gt840m), yine 4k çekip 1080 render yapcan dedi ve bu sebeble al bir m10 m2 rahatına bak dedi hem de garantili ürünün olur dedi.(aslında arkadaşta mantıklı söylüyor. iş sadece makinada bitmiyor)

    Olympusu G7 ile kıyaslarsak 4k faktörünü görmezden gelip 1080p'mişcesine değerlendirisek olympus avantajlı olmaz mı? yoksa riske girip garantisiz g7 üzerinde mi dursak?

    :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.