Şimdi Ara

Making a Murderer (Netflix 2015) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
4
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 5 bölümü izledim Türkçeye çevrilmiş, Steven'ın suçsuz olduğu ortada.Adaletsizlik ve yozlaşma insanın sinirini bozuyor devamını getiremeyeceğim sanırım.Adamın sonunu öğrenince bir de.

    Hiç kimse de demiyor ki Steven neden cinayeti işlesin motivasyonu ne.Sosyopat degil, zeki degil, kadindan nefret etmiyor.Herkese kadinin gelecegini soylemis sonra da olduruyor ha niye oldursun yahu niye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 7 Mart 2016; 9:26:28 >
  • 9 bölümü izledim. İzlemekte kararsız kalanlara şiddetle tavsiye ediyorum.
  • bir de the keepers diye bir dizi çıkarmış netflix önerir misiniz? güzel mi?
  • ilk bölümü izledim


    Bu steven ve ailesi bildiğin keşler ordusu.Hepsinin tipi kayık.Karısı kızları anası babası hepsi değişik insanlar.Adamın iq zaten 70'miş.Gençliğinde kediyi ateşe vermiş ve 2 soygun yapmış/yapmaya kalkışmış bir kişi.18 sene suçsuz yere hapis yatmış olsa bile gene de belli bazı sorunlar olduğu adamda.

    Ayrıca şerifin ve üst seviye makamlı kişilerin niye avery'i uyuz olduklarını,niye kendi kendilerine onu zanlı seçip içeri attıklarını tam anlamadım? Kuzeni sandy'ye silah doğrulttuğu için ve sandy'in kocasıda emniyet departmanında diye mi herkes avery'e düşmanlık gösteriyor.

    Ayrıca geri kalan 9 bölümde ne anlatacaklar anlamadım.Adam zaten daha ilk bölümden hapisten çıktı masumiyeti kanıtlandı ve şuan şerif departmanına dava açıyor.9 bölüm nesini izleceğiz bunun?,yoksa daha da çetrefilli hale falan mı gelecek olaylar?




  • belgesele yansıtılmayan kanıtlar varmış isteyen araştırsın derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel The Difference

    belgesele yansıtılmayan kanıtlar varmış isteyen araştırsın derim

    Ne gibi kanıtlar acaba? İngilizceye pek hakim değilim
  • Bence herkesin izlemesi gereken Belgesel dizi olmuş.Adaletin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir dizi.




    Steven Avery ve Brendan Dassy olayı yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum?Dizi de biraz yanlı gibi geldi nedense hep masum olacağını düşünmemizi istiyorlar gibi anlatmışlar hissiyatı aldım ama yine de bu adalet sisteminin nasıl kokuştuğunu değiştirmez.

    Tecavüz olayı

    -Çizilen tecavüzcü profili resmen Steven Avery'nin fotoğrafına bakılarak çizilmiş.Ve hayatında ilk defa profil resmi çizmiş bu kişi.Neden ona verilmiş.

    -Savcı olayı duyar duymaz Steven Avery yapmıştır diye peşin hükme varıyor ve başka kimseyi araştırtmıyorlar

    -Başka kasabadan gelen bakın elimizde biri var ve sizin bölgenizde tecavüze karıştığını bu yüzden Steven Avery'nin masum olabileceğini söylüyorlar hemen sümen altı ediliyor.

    -Sonra Dna sonuçları çıkınca apar topar o rapor tutuluyor.

    Sadece burası bile skandal için yeterli.O savcı polisler hepsi anında görevlerinden alınmalı ve hapis cezası almaları gerekirdi.Bu resmen görevi kötüye kullanmak.Üstelik yaptıkları yüzünden esas suçlu dışarıda dolaşmış ve başka insanlara tecavüz etmiş.Masum bir insan da 18 sene hapis yatmış

    Gelelim cinayet olayına

    -Öncelikle benim hurdalığım ve pres makinem olacak ne o aracı bulabilirlerdi ne de bir kemik parçası.Tüm kemikleri preste tuz buz ederdi.

    -Steven Avery'nin tecavüz olayından poliste olan kan örneğinden bildiğin şırınga ile kan almışlar?Bunu polisin olay yerine Steven Avery'nin kan örneğini koymak için almasından başka ihtimali gelmiyor aklıma.Bu bile serbest bırakılmasına yeterli olmalı.

    -Neden 20 defa arama yaparsın?Hayır bir de arama yapıyorsun ortada kabak gibi duran araba anahtarını 6. aramada buluyorsun

    -Telesekreter kayıtları uzmanlar diyor ki.Mesaj kutusundan mesajlar silinmiş.Bu nasıl iştir.

    -Bence en can alıcı nokta eski sevgilisi bu eleman benim bir numaralı şüphelim.Elamana sadece polisin girebileceği yere girme izni vermişler.Yetmemiş almış bir anne ve kızını siz hurdalığın burasını arayın demiş tesadüfe bakın ki 15 dakika sonra arabayı bulmuşlar.Eski sevgililer muhtemel şüpheliyken bir tane bile polis neredeydin diye sormamış.Üstelik kızın ev arkadaşı olan kişi eski sevgilisinin en yakın arkadaşı ve o da kız günlerdir ortada yokken kimseye haber vermemiş

    -Ayrıca başka bir arkadaşı diyor ki Terrasa'yı sürekli olarak biri arıyordu.Terrasa durumdan çok rahatsızdı yine arıyor diyordu.Yani tanıdığı biri sürekli arayıp rahatsız ediyormuş buna rağmen eski sevgilisini sorgulamıyorlar adam gibi

    -Polis'in birinin ses kaydı.Resmen polis aracı görüyor.Plakası şu olan bir araç var sorgular mısın diyor.Sonra modelini söylüyor.Bu bile polisin işin içinde olduğunu göstermeye yeterli.

    -Terrasa'yı Steven Avery'e bağlayan tek delil aylar sonra bulunan kurşun ve nasıl oluyorsa bu kurşunu test etmeden önce polis adli tıpçıya bununla Steven Avery arasında bağlatı kur emri veriyor ama sonradan ortaya çıkıyor ki.Deneyi yapan kişinin dnası kurşuna karışıyor.Normal bu sonucun bilimsel olarak geçerli olamayacağıyla ilgili rapor tutması gerekirken.Bunu da göz ardı ediyor sanki bir şey olmamış gibi raporu veriyor.

    -Brendan Dassy.Bu çocuğun zaten normal olmadığı belli 70 IQ'sü var.16 yaşında normal bir genci bile 2 polis sorguya çekerse altına işetebilecekken 70 IQ'sü olan bu çocuğu resmen yönlendirmişler.İfadesini alırken manipüle etmişler.Çocuğun söyledikleri sürekli olarak çelişiyor.Bir diyor ben postayı aldım dayımın yanına gittim bir diyor dayımın yanında gitmedim sonra gittim bir diyor.Sürekli neye yönlendirirlerse oraya gidiyor.Hayır dediği gibi diyelim yatağa bağlamış işkence etmiş.Silahla kafasından vurmuş Brendan Dassy de tecavüz edip bıçaklamış diyelim Dexter mı ya bunlar o yatak odasında bir tane Dna olmaz mıydı?

    Tüm bunlar birleşince benim kanaatim Bu belgesele göre resmen delil yerleştirmişler.Aracı yerleştirmişler.Anahtarı,kurşunu yerleştirmişler.Belki buna rağmen Steven Avery yapmıştır polis olayı netleştirmek için daha da delil koymaya çalıştı belki ama burada büyük bir skandal var.İnsan izlerken ya benim de başıma gelse diyor.

    Düşünün polis evinize baskın yapıyor.Hop bir tane cinayete ait delil yerleştiriyor.Nasıl ispat edersiniz bunu?










    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Neden kimse bu efsane belgeselle ilgili bu kadar az konuşmuş anlamadım ama 2. sezonu efsaneydi. Artık tüm şüpheler kalktı masum insanlar hapiste yatıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.