Şimdi Ara

Maksimum 1 milyon 100 bin TL'ye SUV, sıfır veya ikinci el tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Araç alırken herkes para harcadığı şeyden maksimum faydayı almaya bakıyor. Gerek donanımı gerek yürütme maliyetleri gerekse kullanımı açısından, biraz da şekil şemal olsun dersek aşağıdaki kriterlere uyan tavsiyelerinizi yazar mısınız? Her türlü fikre ve tavsiyeye açığım.


    4 kişilik bir aileyiz.

    Benzinli ve otomatik olması önemli.

    İkinci el olacaksa kilometresi 40-50 bini geçmemiş, nispeten donanımlı araçlar arıyoruz. En azından orta paket diyebileceğimiz araçlar olursa hoş olur.

    Aracı çok yoğun kullanmayacağız. Babam emekli, benim iş yerim çok yakın. İhtiyaç halinde sağa sola, köye, tatile gitmek için kullanılacak. Yakıt konusunda aşırı cimri olmasına gerek yok ancak verimsiz de olmasın.

    Özellikle yerden yüksek bir araç birincil önceliğimiz. Çünkü bizim emekli peder ören yerleri gezmeyi, pikniği vs. sever. Altını kolaylıkla vuramayacağı bir araç olması gerek.

    Ben 30 yaşındayım, elbette araçtan mümkün olduğu kadar sportif ve estetik bir görünüş beklentim var. Göreceli ama bu bütçeye en iyisi neyse ona talibiz.

    Yeni nesil çinli araçlara karşı önyargılıyız. Bilindik markaları tercih etme eğilimindeyiz.


    Bizim aklımızda 2024 ilk çeyrekte gelecek olan Dacia Duster var. Fiyatı öngöremiyoruz ancak 1200 civarı olursa ona zorlayabiliriz şartları fakat ikinci el olacaksa şartları çok zorlamamak kanaatindeyiz.

    Benim aklımdaysa Kia xCeed modeli var, parasına göre çok başarılı bir araç bence. 1100 civarına temiz kullanılmış bulursak tercih etmeli miyiz?

    Seat Arona da fena bir araç değil gibi, sıfır ya da ikinci el olarak değerlendirebiliriz.

    Bir de nedense Ford Puma hoş, kullanışlı bir araç gibi geliyor.


    Umarım az çok beklentilerimizi aktarabilmişimdir. Teşekkürler şimdiden.








  • suzuki vitara

  • Aradığınız araç bütçe el verirse C4 x
    Yerden yüksek geniş donanımlı
    Xceed de güzel araba
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    evet ama aynı fiyatta xceed daha tercih edilesi. denk gelirse öyle yapalım. teşekkürler
  • Blaken B kullanıcısına yanıt
    iç mekan çok demode görünüyor sanki :(
  • pumanın iç mekanı çok başarısız geldi bana, capturu beğenmiştim.

  • ayln..* kullanıcısına yanıt
    fonksiyonel olarak mı yoksa estetik olarak mı? otopark sinan koç'un incelemesinde çok başarılı görünüyordu
  • Sizinle neredeyse aynı pozisyondayız önceliklerinizi belirlemeniz lazım ben buna kanaat getirdim en sonunda çünkü 4 4 lük araç yok varsa o da o fiyata değil. O yüzden KONFOR DONANIM SORUNSUZLUK TÜKETİM DEĞERİ BAGAJ HACMİ DİZ MESAFESİ DIŞ TASARIMI PERFORMANS KASA( SUV/SEDAN/SW/HB) bunları kafanızda sıralayın size hangi aracı almanız gerektiğini söyleyeyim
  • Maviyıldızınoğlu kullanıcısına yanıt
    Elbette sorunsuzluk, konfor, donanım, yaşam alanı ve tüketim başta geliyor. Estetik kaygılar ikinci planda. C-Suv bir araç yok eli yüzü düzgün bu fiyata. B, B+ Suv ya da crossover öncelikli olacak. Ama olur da şu araç kaçmaz denebilecek bir fırsat çıkarsa station wagon da tercih edilebilir. Station olarak da gözüme yine Ceed takılıyor ama fiyatları bizi aşıyor. Bu hafta sonu Ankara'daki birkaç farklı markanın bayilerini gezip fikir edinmeye çalışacağız. Aklımda Arona, Kamiq, Puma, xCeed var. Ben Puma ve xCeed'e aşırı yakınım şu an gerek donanım gerek kalite algısı ve görünüş olarak. Zor bir iş gerçekten. Sizin öncelikleriniz ve aklınızdaki modeller neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opus Diabolicum -- 13 Aralık 2023; 1:54:18 >
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt

    En dolu paketi incelemiş olabilir. ASF'de şu aracın içine bakmıştık sanırım

    , eğer bakmadıysanız gidip araçları yakından incelemenizi tavsiye ederim. Kamiq inanılmaz ferah bir araç, xceed e de bakmıştık kalite hissiyatı yine güzeldi

  • Puma, arona vs küçük bence 4 kişilik aileye.
    Xceed ya da c suv modeller olur. Ben olsam sıfır omoda 5 ya da tiggo 7 alırdım. Alternatif mg zs 1.0luxury plus.
    Duster a o paralar verilmez. Egea gibi o da cazibesini kaybetti. Manuel düşünürseniz focus activex hb olabilir.
  • 1.1 milyona 30bin km altı C5 Aircross alın 1.5bluehdi motorlu. Addblue sorunu verince yazılımla kapattırın. Alın size ömürlük araç. 4 kişilik aileye B Crossover araçlar küçük gelir.
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt

    Ssanyong korandoyu inceleyin . Bence istediğiniz yerden yüksek geniş bir araç

  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt
    Sorunsuzluk ilk ise alıncak araba 2011/2012 model HONDA CRV 2.0 benzinli tüplü düşük kilometre olur ikinci olarak 2018/2020 KIA sportage veya HYUNDAI TUCSON olabilir çok sıkışık trafikse dct ısınması yapabilir o yüzden ona dikkat edin. Ben size gördüğüm şeyleri yazayım siz karar verin

    Kia sportage: başarılı yakıt şehir içi 10lt altını görmez fiyatı çok pahalı 1700k ler gibi elegans konfor donanım

    Tucson: makyajı gelecek kia kardeşi gereksiz pahalı makyajsız haliyle

    Chery serileri: çok başarılı fiyat/performans ama uyuz uyuz yazılımsal hatalar olabiliyor şanzıman ıslak kavrama beygir güzel konfor güzel yaşam alanı güzel

    Mg hs/zs: fiyat/performans aracı ama kuru kavrama şanzıman mevcut ilk viteslerde araç çok ağar gecikmeli cevap veriyor uyuz ediyor yakıt çok yüksek yalıtım çok başarılı.

    Nissan qq: nası diyim tam bir ortalama araba. Konfor 6/10 sorunsuzluk 6/10 yakıt 6/10 yaşam alanı 6/10 donanım 7/10 herşeyden var ama bence aracın yüzü şuan bile eski. Arka aynı ön yüzü de eskinin farları inceltmişler gibi j12 farklı kasa ama farkı yok gibi ara kasa yapmışlar gibi diyelim :))
    B suv b leri yazmadım çok da bakmadım.




  • Maviyıldızınoğlu kullanıcısına yanıt
    Fransızları yazmamışım c5a içi çok eski geldi bana yüzü çok eskimiş plastik kalitesi bile çok kalitesiz geldi. Torpidodan gözümü alamadım acayip çirkin duruyor. Koltuklar çok rahat ama oturma şekli çok rahatsız hiç beğenmedim. Arkaya yaslanmıyor yatmıyor dik oturum var. Yakıt tüketimi güzel ama psa da parça bekleme zamanı diye bir şey var dikkatli kullanmak lazım.
    3008 e girince bunaldım daraldım ben hiç rahat edemiyorum sağ tarafa oturunca bidona oturtulmuş insan gibi hissettim.çizgiler çok karmakarışık çapraz gelen çizgiler ben beğenemedim f1 pilotu gibi hissetmek istemiyorum rahat ve konforlu hissetmek istiyorum. Ben beneğenemedim ne yazık ki.
  • Yeni nesil Çinli araclara onyargiliyiz dediniz orda sizin adınıza üzüldüm siz yine de babanızı alın chery bayisine gidin araclara binin test sürüşü yapın satis adetlerine bakın almasaniz bile bunları yapın derim çünkü ilerde gittik gördük inceledik almadık iyi yapmışız yada ah bu onyargilar kıramadık büyük hata etmişiz dersiniz ...
  • Herkese yanıtları ve tavsiyeleri için çok teşekkürler. Şu anki piyasa koşulları o kadar berbat ve dengesiz ki, insan yıllarca gıdım gıdım biriktirdiği yatırımı değeri 1 senede düşecek bir alete bağlamak istemiyor her ne kadar ihtiyaç da olsa. Paranın son damlasına kadar bir araç almaktansa biraz daha bekleyip 2. el, bizi idare edebilecek bir fırsat aracı denk geldiğinde değerlendirmeye karar verdik. İkinci el piyasası tam bir komedi ama illaki ihtiyaç sahibi birinden hor kullanılmamış bir araç denk gelir diye düşünüyoruz. Araç arayışı içinde olan herkese sabır diliyorum.
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt

    Değeri 1 senede dusecek alet dedıgınızden baya bır seyı yanlıs bıldıgınızı dusunuyorum hocam - bu tarz ulkelerde bu aletler maalesef ki yatırım aracı oldular - hatta dogru tercıhler ve dogru kullanım ıle altından dovızden bıle degerlıler - bence dusunce tarzınızı gozden gecırırsenız emın olun hem daha rahat olursunuz hem daha karlı cıkarsınız , yanlıs anlamayın bu dedıgımı lutfen , ıyı gunler dılerım. ( Ben de daha yenı aynı yoldan gectım merak etmeyın ondan dolayı paylasmak ıstedım )

  • Merhaba,

    Diğer arkadaşların da dediği gibi, 4 kişi aile için b suv hacmen yetmez, mutlaka c suv bakmalısınız.

    C5a ve 3008 haricinde, daha ağırbaşlı kuzeni olan Opel Grandland x’e de bakabilirsiniz.

    Aşağı örnek iki araç ekledim

    https://www.sahibinden.com/s/kHLc5k8m
    https://www.sahibinden.com/s/dfMHXvvk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 14 Aralık 2023; 19:50:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.