Şimdi Ara

Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2020 Ekim ayında sıfır olarak aldığım Toyota C-HR ile 15bin km'yi devirmiş bulunmaktayım. Araçla ilgili yeteri kadar tecrübe edindiğimi düşünerek aracı merak edenler için bir inceleme yapmak istedim.


    Aracı almak için bayiyle Eylül ayında anlaşıp Ekim ayında fiyat sabitlemeyle Flame paket hibrit C-HR'ı 231.500tl'ye satın aldım. Buna bayi diretmesi ekstralar dahil tabi ki :) Aracın fiyatını ve satın alma tarihini belirttim çünkü incelemem ve kıyaslamalarım o zamanki piyasa koşullarını bağlayabilir. Bugün aracın fiyatı bambaşka yerlere geldi.


    En çok merak edilen yerden başlayacağım; yakıt. Hepsini okumak istemeyenlerin bir kısmı bu paragraftan sonra aramızdan ayrılabilir :D Araçla dolu dolu 9 ay geçirdim ve bu süreçte şehir içi ve şehir dışı yoğun bir şekilde kullandım. Aracı ilk satın aldığımda İstanbul'da ikamet etmekteydim ancak paylaşacağım şehir içi veriler Aralık ayından beri ikamet ettiğim Ankara'dan olacak. Ankara'ya geldikten sonra araca acil olarak kış lastiği taktım. 4 adet Nexen kış lastiğini 2500tl'ye aldım. Lastik boyutları biraz cins; 215/60R17. Lastik bulmak zor ve pahalı olabiliyor. Karıyla, soğuğuyla Ankara kışını 4.2lt/100km ile bitirdim. Buna 3-4 defa Kırıkkale'ye git-gel de dahil oldu. Üstünde gelen Michelin yaz lastikleriyle şu ana kadar yaz ortalamam ise 3.6lt/100km. Şehir dışında 4.5lt civarı tüketimler elde ettim, bununla beraber otoban seyirlerinde bu rakam 5-5,5lt'lere çıkabiliyor. e-cvt ile tam bir şehir içi aracı dersem yanılmış olmam. Şehir dışında ekonomikliği azalıyor.


    Araç boş paket olmasına karşın led far, acc, şerit takip, ön çarpışma önleyici, otomatik uzun led far, anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası, android/apple car play, arka bağımsız süspansiyon, elektronik park freni gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Araçta bunlar varken ilginç olarak park ve yağmur sensörü koymamışlar. Araç boyutları itibariyle C SUV formlarında olsa da coupe tasarımdan ve bataryalardan ötürü arka koltuk ve bagaj bölümünde B SUV'lerden dahi küçük kalabiliyor. Arka diz mesafesi aslında iyi, araç zaten 4390mm uzunluğunda ancak küçük arka camlar ve tek parca ön spor koltuklardan ötürü iyi hissettirmiyor. Bagaj 300lt. Bizim gibi 2 kişilik küçük aileler için biçilmiş kaftan. Daha kalabalık ailelere önermem.


    Arka süspansiyonların bağımsız olmasının etkisiyle kötü yollarda dahi süspansiyon sönümlemesi oldukça başarılı. Hatta C-HR gibi bağımsız süspansiyonlara sahip eski aracım Kia Sportage'dan da daha başarılı. Sürüş konforu da gayet iyi, yekpare ön koltukları seviyorum. Ergonomik olarak rahat. Ben gömülü ekran seviyorum aslında ama 8 inch'lik çıkıntı ekran beni rahatsız etmedi. Yan aynalarda bir miktar kör bölge kalabiliyor. Yol tutuş olarak bence sınıf itibariyle oldukça başarılı. Eski aracım Seat Leon'dan iyi dersem abartmış olmam. Esp'yi daha devreye sokamadım. Virajlarda savrulmalarda güven veriyor. Benzinli versiyonunda ağırlık dağılımından ötürü daha iyi yol tutuş olduğu söyleniyor. Malum hibritte bataryalar arka tarafta. Bu arada araç 1.5 ton.


    Yalıtım ise tam bir hayal kırıklığı. Lastik sesi, rüzgar sesi ne ararsanız var. Makyajsız kasa daha kötü diyorlar, hayal dahi edemiyorum. Ancak trim sesinin azlığı ve isçilik bakımından bu araç olmuş diyebilirim. Sadece sol ön camdan bazen ses geliyor. Toyota servisi sorunu kabul etti, Corolla ve C-HR'da karşılaşıyorlarmış, çözümleri de varmış ancak çözümde kullandıkları gres yağını bir süredir Japonya'dan tedarik edemiyorlarmış.


    Aracın batarya ve elektrikli motor garantisi 5+5 yıl. İlk 5 yıl bittikten sonra ücret karşılığı (250tl civarı) +1 yıl olarak uzatılıyor. Aracın geri kalanın garantisi ise 5+2 yıl. +2 yılı aracı satın alırken zorunlu ekstralar kapsamında dahil ettik. Komple batarya yenileme ile ilgili servisten bilgi alamıyoruz, daha önce yenileme yapmamışlar. Araştırmalarım sonucu 2-3bin dolar arası olduğu bilgisine ulaştım. Türkiye piyasası için bir sabitleme yaparlar mı bilemiyorum. Yurtdışında Prius'ların uzun yıllar boyu sorunsuz kullanıldığı bilgisi de var. Aracın ilk bakımı 1.250tl tuttu. Buna rutin bakım + enjektör temizleyici dahil. Toyota enjektör temizleyicisini zorunlu tutuyormuş, faturaya 140tl + kdv yazılmış.. Ayrıca serviste yoğun ilgi ve alakayla karşılaştım. Araç hibrit olduğu için mi yoksa Toyota bayisinin genel hizmeti mi bu şekilde bilmiyorum.


    Son olarak araçla ilgili yanlış bilinen bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Elektrik motoru tüm hızlarda devreye girebiliyor yeter ki koşullar elversin (elektrikli motorun gücü, batarya ve yol durumu). Araca biraz genel olarak değindim, daha özel sorular varsa cevaplamaya çalışırım.



    Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi
    Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi
    Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi
    Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 9 Temmuz 2021; 13:57:25 >







  • Kazasız belasız nice 30.000'ler olsun sevgili forumdaşım.


    2018 yılında 2014 Auris'imi alırken bir sonraki basamak olarak Hybrit CHR'ı hedeflemiştim.


    Mevcut ekonomik şartlarda ve ülkenin geleceğine baktığımda sanıyorum 10-15 sene bu amacımı gerçekleştiremeyeceğim.


    Yaşım 55. Bu hesaba göre 70 yaşında ancak bir araba değişikliği planlayabiliyorum.


    Üniversite mezunu ve üst düzey memur emeklisi olarak bunları hak etmediğimi düşünüyorum.


    Sebep olanları Allah'a havale ediyorum.

  • Boşu bile çok dolu ama yağmur sensörü hadi neyse de park sensörü bu araç için elzem olabilirdi. Ayıp etmişler. Ankara trafiği, kışlık lastik ve de Ankara kışında 4.5 lt tüketim etkileyici.



    Çok faydalı bilgiler teşekkürler.

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

    Ankara'da kış tüketimim 4.2lt oldu hocam. 4.5lt yazın şehirler arası yollarda oluyor, otobanda 120km/s hızlarda seyredince 5lt ve üzerine çıkabiliyor.


    Bayide ekstra park sensörü, seramik kaplama, alt tarafa pütür (bence yalıtıma katkısı olmadı), +2 yıl garanti, bagaj havuzu ve lastik paspaslar dahil edildi. Zorunluydu tabi ki, sadece cam filmini çıkardım paketten. Bu arada kararan dikiz aynası da yok :) en ucuz donanımlar konulmamış, en pahalıları konulmuş ilginç bir şekilde

  • Otomotive sert zamlar gelince bu bolum etkinligini yitirmis sanirim. Tek gercek sicak firsatlar :D
  • Yakıt konularından böyle konulara sıra gelmiyordur Hocam.


    Bu arada 1 tık konu dışı olacak ama pütür konusunda işe yaramadığını mı düşünüyorsunuz? Ben de nasipse pütür düşnüyorum Koreli sahibi olarak.

  • Vay be 15 bin oldu mu

    Şehir içi yakıt mükemmel ötesi, benim dizel egea soğuk ankara kışında 7-8 litre yakar heralde
  • Kazasız güle güle kullanın. Bende yaris cross bekliyorum gücüm yeter 4x4 alırsam daha bir şey istemem. Yeni bataryalar lityum iyon daha verimli sanırım. Ama çok iyi değer.

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

    Hocam puturu sonradan arastirdim, buyuk olcude korozyonu onlemek icin yapiliyormus. Sifir araca gereksiz diyebilirim. Yine yalitima pek etki etmedigine dair yorumlar gordum. Benim aracimda da michelin lastige ragmen lastik sesi eski araclarim seat leon ve kia sportage'a gore hissedilir derecede fazla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 9 Temmuz 2021; 13:56:35 >
  • komkarbey K kullanıcısına yanıt

    Chr makyajla beraber yeni nesil lityum iyon pillere gecti. Bundan sonraki tum araclar da boyle olur sanirim. Bir tek mevcut kasa corolladan emin degilim, eski nesil kaldi diye hatirliyorum

  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    Bu kadar kullanacagimi dusunmemistim hocam. İyi ki gecmisim yoksa gdi sportage cuzdanima hortum baglarmis :)


    Yakit degerleri guzel ama soyle bir olumsuz kisim doguyor. Kislari benzin motoru cok gec isiniyor. Benim is yolum hafif yokus asagi basladigi icin sabahlari elektrikte kaliyor genelde motor. 7-8km arabada usuyorum :) cozum var tabi, kapali otopark

  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Bu kadar kullanacagimi dusunmemistim hocam. İyi ki gecmisim yoksa gdi sportage cuzdanima hortum baglarmis :)


    Yakit degerleri guzel ama soyle bir olumsuz kisim doguyor. Kislari benzin motoru cok gec isiniyor. Benim is yolum hafif yokus asagi basladigi icin sabahlari elektrikte kaliyor genelde motor. 7-8km arabada usuyorum :) cozum var tabi, kapali otopark

    Bir üst pakette muhtemelen koltuk ısıtma vardır. Kışın çok iş görüyor benim araçta.


    Yol sesi Japon-Kore grubunun karın ağrısı resmen. Motor sesi yok yol sesi var. Yalıtım düşünüyorum nasipse.

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

    Profesyonel yalitim yapan yerler var hocam, memnun kaliyorlar. Ama yalitim yaparken araci komple soyuyorlar


    Orta paketten itibaren koltuk isitma var evet




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 9 Temmuz 2021; 16:46:15 >
  • Klasik toyota kitlemesi 140 tl ye ne temizleyicisiymiş ya ?
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

    Diger servisler de ayni fiyati verdigi icin ve bakim ucreti pahali olmadigi icin cok sorgulamadim ama bence de sacma bir is. 500ml lik bir sise bosalttilar depoya

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Siz gittiğinizde bir daha koydurmayın. Zorla olduğunu düşünmüyorum, sizden habersiz yapılıp da para alınması tokatlamanın diğer adı.
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Elektrikli motor çalışırken araç ısıtma yapmıyor mu? Şu ana kadar hibrit otomobillerde en çok merak ettiğim ve kullanan hiç kimseye soramadığım bir konu.

  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Elektrikli motor calisirken isitma ve sogutma yapiyor hocam. Ama isitma yapabilmesi icin benzinli motorun isinmis olmasi gerekiyor oncelikle

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Cok sikintili bir durum. Erzurum gibi illerde olanlar kisin ne yapacak? Sehir içi kisa mesafe buz gibi gidip gelecek.

  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Cok soguklarda elektrige gecmiyor hocam. Benim bahsettigim 0-10 derece arasi sicaklar aslinda. Erzurum kisinda sorun olacagini dusunmuyorum. Ancak zaten kucuk illerde, tasrada hibrit arac alinmaz. Bu arac kesinlikle buyuksehir ve sehir ici trafik arabasi

  • 30bin km yi devirdik, haftasonu bakima soktum. Sorunsuz devam ediyoruz bakalim. Rutin bakima ek fren hidroligi ve elektrik motoru toz filtresi degisti. Ufak bir iskontoyla 1670tl odedim.

    Bakim paketine yine enjektor temizleyicisi eklemisler, bu sefer cikardim. 200tl civariydi sanirim


    Makyajlı Kasa Hibrit Toyota C-HR 15bin Km İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 12 Nisan 2022; 22:57:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.