Şimdi Ara

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.440
Cevap
28
Favori
401.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ
  • Bugun fiyat aldık Mengerler ve Kolumandan

    Fascination için 44.000 EUR cok iyi fiyat fakat beyaz araba yok. Arayışımız devam ediyor. 1-2 yerden haber bekliyoruz ama sanırım artık burdan geri donmeyiz öyle ya da böyle birtane alacağız.
  • 44.000 € x 2.5 = 110.000 TL dolayısı ile TL bazında fiyat sabitleme politikası devam ediyor. Hatta bir parça daha pahalı. Mayıs ayında 48.000 € x 2.24 = 107.520 TL idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sobriquet

     MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ



    Çok fahiş fiyatlar bu nedir yahu bir araba parası bu
  • 15.000 € olmadigi konusunda anlastik o zaman...

    Mercedes orijinal parçaları her zaman pahalıydı. 2 yıl için min. 1000€, maks. 2400€ civarı bir rakam ödedikten sonra garanti bitiyor. Ondan sonrası tercih kullanıcıya kalıyor. Pek çok marka için (VW, BMW,...) olduğu gibi servis işinden para kazanmayan yok! Mercedes premium algısı ile bir parça daha yüksek olabilir. Piyasada en yaygın servis markalarından biri de Mercedes... Önceki aracımda Mercedes markalı idi. Çıkma dahil pek çok opsiyon her zaman var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 16 Ağustos 2011; 3:04:03 >
  • Mercedesin bakımı pahalı tutuyor diyen farklı markaların bakım ücretlerini bilmiyor derim.Neden mi?
    C 180 bakımı son kur ile yaklaşık 530 TL civarında 100 Bin TL lik araca binip te 500 Tl lik bakım çok deniyorsa hiç birşey söylemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    Mercedesin bakımı pahalı tutuyor diyen farklı markaların bakım ücretlerini bilmiyor derim.Neden mi?
    C 180 bakımı son kur ile yaklaşık 530 TL civarında 100 Bin TL lik araca binip te 500 Tl lik bakım çok deniyorsa hiç birşey söylemiyorum.

    İlk bakım ucuzda 30 bin 45 bin 60 bin de fiyatlar sağlam
  • haziran sonu 49150x2.32 den aldım ben
    plaka işini kendim hallettim dolayısıyla 600 euro otomatikman düştü
    amg fiyatı şimdi nedir bilmiyorum
  • Rakamlar diğer markalara göre yüksek sayılabilir. Mercedes daha önce de belirttiğim gibi biraz premium tavır ile biraz da aracı maksimum mükemmelikte tutmak için abartıyor da olabilir.

    Örneğin bir önceki aracımda normalde bana hiç sorulmadan değiştirilecek fren disklerini, özel servis soruyor. "İstersen önleri değiştirmeyelim abi." Tamam da fren diski bir güvenlik unsuru. Sormak gerekir mi? Türkiye'deki ekonomik durum bu tür sorgulamaları doğal olarak gündeme taşıyor. Bazı konular hassas ve bilinçli tüketici de dikkatli. Öte yandan ben VW servisinde cam suyuna 10 TL ödediğimi, yeni değiştirdiğim cam sileceğine hiç bakmadan değiştirip faturaya ek yaptıklarını da bilirim.

    Sonuçta servis işi markalar için en büyük gelir kapısı. Yapılacak iş listesine de bakmak lazım.
  •  MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ
  • Arkadaşlar otomobiller hakkında bilgim yok ama bunu bir arkadaşım söyledi inanmamıştım şimdilerde önüme gelene bilinçlendirme yapıyorumki milleti kazıklamamayı öğrensinler. Dolayısiyle almaktanda vazgeçtim. Bende full carevvele var 75 bin tl ye aldım çok yol yapıyorum samimi söylüyorum isterseniz servisede sorabilirsiniz 100 bin km de bu arabaya topu topu 3000 tl servis masrafı ödedim. Şimdi diyeceksinizki bu arabalar aynı kalitede değil diyeceksiniz hemen isbatı hazır! Almanyada mercedesin satış fiyatı 32000 avro carevellenin satış fiyatı 42000 avro bu arabadaki motorla mercedes c serisi üstelik aynı değil yani sinirimden kudurdum yeter artık bizim geleneğimizde hep öpme var neden yabancı ülkelerde bu hileler yok onu bir türlü anlamıyorum. Herşey küçük yazıyla büyüteçle zor okunur bu nedir ya bu tüccarların kanımızı emdiği yeter




  • http://www.arabam.com/Test/Mercedes-C180-BlueEFFICIENCY-Fascination/Detay-293354/?vzn=11


    Mercedes C180 BlueEFFICIENCY Fascination: Tutku standart
    15 Ağustos 2011 14:30:00

    1.6 litrelik motoruyla satılmaya başlandığı günden beri etrafımızı saran Mercedes C serisi etkili bir makyaj operasyonundan geçti. C serisinin üçüncü nesli olan W204 kasa kodlu araç 2007 yılından bu yılın başına kadar başarılı satış grafiğiyle dikkat çekti. Dördüncü yaşa girerken yapılan makyaj operasyonunun ardından C serisinin ufak tefek eksiklikleri giderildi.

    Tasarım
    Mercedes C serisi bu jenerasyonuna kadar hiç bu kadar sportif bir imaja sahip değildi. Makyajdan sonra aracın far tasarımında önemli değişiklikler yapılmış ve daha dinamik bir görünüm elde edilmiş. Alt kısmında LED kullanılan farların içerisindeki C formlu yapı da çok şık görünüyor. Avantgarde donanımla beraber sunulan ve radyatör ızgarasına entegre büyük Mercedes yıldızı araca elit görünümün yanında sportif bir kimlik de sunuyor. Krom detaylarla süslenmiş gövdede gözü rahatsız eden hiçbir kısım yok. Arka kısımda ise Mercedes’in ağır havası daha iyi hissediliyor. 4591 mm uzunluğa sahip C serisi en büyük rakibi BMW 3 serisinden 6 cm daha uzun. Audi A4 ise bu iki modele göre daha büyük bir model. Mercedes C serisinin 475 litrelik bagaj hacmi rakipleriyle benzer seviyede.

    İç mekan
    Makyajdan sonra C serisinin iç mekanında önemli iyileştirmeler yapılmış. İlk olarak artan malzeme kalitesi göze çarpıyor. C’nin içerisindeki malzemelerin kalitesi ve işçilik için kusursuza yakın demek hiç yanlış olmaz. Orta konsolda havalandırma ızgaralarının değişen şeklinin yanında kapaksız hale getirilmiş büyük Command ekranı daha derli toplu bir görüntü sunuyor. Sistem kol dayamanın önünde bulunan joystick ile kontrol ediliyor. Kısa bir alışma sürecinden sonra rahatlıkla kullanılan bu büyük ekranın en büyük eksikliği navigasyon bölümünün ülkemizde çalışmaması. Aracın direksiyon simidinde de değişiklikler yapılmış. Yeni direksiyon yapısını çok beğendiğimizi söyleyelim. Ayrıca gösterge grubunda da birkaç ufak değişiklik göze çarpıyor. C serisi dört kişinin konforu için her şeyi sunuyor. İç mekanda bir çok saklama gözü bulunuyor. Soğutmalı torpido gözü biraz daha büyük olsa hiç fena olmazdı.

    Motor
    Makyajın getirdiği en büyük yenilik kaputun altında oldu. Mercedes C serisi satışlarını patlatan 1.6 litrelik ünite yerini 1.8 litrelik turbo beslemeli motora bıraktı. Hacim artışı güç artışını getirmedi ancak tork değerlerinde önemli değişiklikler oldu. Yeni motor eskisiyle aynı olan 156 hp’lik gücünü 1.6 litrelik üniteden 250 d/d daha önce 5000 d/d’da üretiyor. Asıl fark ise 20 Nm artarak 250 Nm olan tork değerinin 1600 ile 4200 d/d aralığında sunulmasıyla ortaya çıkıyor. Eski motor 230 Nm’lik maksimum torkunu 2800 d/d’de ancak verebiliyorken, bu ünitenin dizellere benzeyen tork grafiği çok başarılı. Bir diğer yenilik ise şanzımanda oldu. Eski C serisinde kullanılan 5 kademeli şanzımanın yerine Mercedes’in meşhur 7G-Tronic şanzımanı gelmiş. Eskisinden daha hızlı tepkiler veren şanzıman, yakıt ekonomisi ve performans manasında ise önemli iyileştirmeler sağlamış. Bir buçuk tona yakın ağırlıktaki C180, 8,9 saniyede 100 km/s hıza ulaşıp 225 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. C180 eskisinden çok daha ekonomik hale gelmiş haliyle 8,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine imza attı.

    Konfor ve yol tutuş
    Mercedes C serisi içerisinde konforlu yolculuklar yapmak mümkün. Tabi bu dört kişi ile sınırlı. Çünkü büyük ve yüksek şaft tüneli arka koltukta ortada oturacak yolcuya sıkıntı yaratıyor. Makyajlı halden daha sessiz yapı dikkatimizi çekerken bunda en büyük etkinin azalan motor sesi olduğunu söylemeliyiz. Yüksek hızlarda bile C serisinin içerisi çok az ses alıyor. Aracın süspansiyon sisteminde ise bir değişiklik hissedilmiyor. Konforlu olduğu kadar dinamik sürüşleri de destekleyen süspansiyon sistemi takdiri hak ediyor. C serisinin hızlı ve hassas direksiyonu ise sürüş keyfini arttıran en önemli etken. Gaz pedalının tepkili yapısıyla direksiyonun eğlenceli karakteri bir olunca Mercedes C serisi harika bir sürüş zevki sunuyor. Yol tutuş anlamında da sürücüsünü tatmin eden C serisi virajları büyük bir iştahla dönerken ESP sistemine çok fazla iş bırakmıyor.

    Yorum-Selim ERKEK
    Makyajdan sonra C serisi istenilen Mercedes imajına büründü. Aracın yeni far yapısı oldukça çekici ve geceleri çok ilgi topluyor. İç mekanda artan malzeme kalitesinin yanında, başarılı ses yalıtımı fark ediliyor. Zaten bir Mercedes için en önemli konfor unsurlarından birinin sessizlik olması gerekli. Ama asıl yenilik motorda ve şanzımanda. C serisi demode 5 kademeli şanzımanını yerine modern 7G-Tronic şanzımana kavuşurken , yeni motora göre vergi avantajı dışında bir artısı olmayan 1.6 litrelik motordan da kurtulmuş. Yeni motor eskisine oranla çok daha canlı ve ekonomik. Yüksek hızlara çıkmadaki isteği eskisinden çok daha iyi. Yeni şanzımanla uyumu da makyajsız C serisi sahiplerini kıskandıracak cinsten. Ayrıca 4500 d/d’yı geçtikten sonra çıkarttığı sesler muhteşem. C serisinin konfor ve sürüş özellikleri ise bildiğiniz şekilde devam ediyor. Araç 200 km/s süratte bile son derece stabil yapısıyla sürücüsüne güven verirken, virajlı yollardaki başarılı tepkileriyle de övgüyü hak ediyor.

    Yorum – Tulu DARICAN
    Makyaj öncesi C serisinin en çok eleştirilen bölümü hiç kuşkusuz iç mekanıydı. Malzeme kalitesi pek çok kullanıcı tarafından düşük bulunuyordu. Makyajla birlikte bence en büyük artı iç mekandaki malzeme kalitesinin bir çıta yükseltilmesi olmuş. Dış tasarımdaki değişiklik otomobilin şıklığını ve sportif görünümünü yükseltmiş. Zaten C serisi bu sınıfta en sportif görünen modellerden birisiydi… Yeni 1.8 litrelik motor, 7 kademeli otomatik şanzımanla iyi bir uyuma sahip. 1.6 litrelik motora göre artan tork sürüşün daha pürüzsüz olmasını sağlamış. Türkiye’deki vergi sistemi sebebiyle 1.8 litrelik motor ciddi bir dezavantaja sahip. Ancak Mercedes Türkiye, makyajlı C serisinde 1.6 litrelik motoru satışa sunana kadar 1.8 litrelik versiyonu iki motor arasındaki fiyat farkını almadan satıyor. Otomobilin yol tutuşu çok başarılı. Direksiyonun hisli yapısı sürücüsüne zevk veriyor. Konfor ise sınıf ortalamasının üstünde…

    Yorum – Hasan AYTEKİN
    Daha aşağısı kurtarmaz! Bir önce ki neslini çok az hatırlıyorum ama yeni C serisini kullanınca karşılaştırma yapmadan Mercedes’in benim için başlangıç modeline C serisi oturuyor. Makyajlı C serisi şık farları, büyük yıldızı, şekilli burnu ve kaslı duruşu ile dışarıdan, şık kokpiti, yepyeni direksiyon formu ile daha fazla keyifli bir model olmuş. İç mekandaki kokpitin yerleşimi ve yeni direksiyonun 7 ileri vites ile buluşması ise keyifli bir yolculuk için ideal. Gaz pedalı ve bu vitesin rahatlığını arkasına alan bu güçlü motor, Türkiye’nin 1.6 ısrarına atak kullanım ile sizi daha güçlü motor almaya ikna etmek ister gibi gidiyor. Donanımda ise Mercedes yeni C serisi için klasik müzik sistemi kullanırken ben daha kaliteli ve üst seviye bir sistemi bu modelde beklerdim. Ayrıca bu sisteme eklenecek iyi bir navigasyonu kullanmak çok yerinde olurdu. Bu detayların yanında test aracımızın E serisini aratmayan prestijli duruşu ve yolda ilerleyişi ile çevremizde daha çok yeni C serisini hayranlıkla görmek mümkün olacak.








  • fake photoshop
  • BMW 120.000 bakım da pahalı mı acaba? :)

    BMW 3 serisi bu gidişle 5 serisinin bir boy küçüğü olacak. Dizel motoru ile de satış rekorları kıracak. Tahminim 5 serisinin, E serisi karşısında ki galibiyeti gibi olacak, C serisi ile 3 serisi. Sonuçta benzinli ile dizel farkı bu sekilde devam ettikçe başka şans yok.

    Ama Mercedes benzer hacimde ve performansta dizel bir motor ile hamle yaparsa rekabet sıkı olur.

    Tabii ben yine de BMW alamıyorum. Elim gitmiyor.
  • Beyaz Fascination için kaporamızı verdik bugun insallah salı ya araca kavuşacağız... Sorulacak cok soru olacak kesin ayarlar vs ile ilgili. Aracın manualı var mı internet sitesinde önden calismaya baslıyalim :)
  • Umarım 2012'dir yoksa yeni modellerin gelmesine 2-3 hafta kalmışken 2011 almanın pek anlamı olmaz,siz bakmayın bayilerin yeni modeller zamlı gelicek dediğine,20 sene evvel denirdi onlar şu an ki rekabette gelse gelse üstüne en fazla 1000 Euro gelir.Yinede hayırlı olsun,bende 1.6'sı var ve çok memnunum.
  • 2011 aracim acikcasi riske atamadim agustos kredi kampanyasi ve 44000 bin euroluk fiyat cazip geldi ve tabi arac hemen teslim. Ne kolumanda nede mengerlerde beyaz bulamadik Has ta bulduk en sonunda. Bugun eski aracimin satisini yaptim kredi isini hallettik bakalim saliya yetisir insallah suan icinde bulundugum duygu ve ruh halini tahmin edebiliyorsunuzdur :) gecici plakayi sordum kredili arabalarda yapmiyorlarmis.
  • 2012 ler 1.6 olacak eski motor eski sanZuman.2012 1.8 cgi almak istediğiniz zaman fiyat cok farklı olacak buna emin olabilirsiniz.
  • merhaba, bir sorum olacak. bende c180 sahibi oldum. bu aracım ledleri gündüz sürekli yanmıyormu? aracı çalıştırıp baktığımda yanmadığını görüyorum. motoru kapattığımda yanıyor. bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.