Şimdi Ara

Maliye Bakanı N. Ağbal: 'Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor.' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
22.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • biz batıyı kıskanıyor olmayalım. Yerli üretim sıfır herşey batıya endkesli ama sorsan onlar bizi kıskanıyor. Peh...
  • bi bakıyoruz aa harbiden Buckingham Sarayında bizim dedikondumuz, sonra kısır geliyor haset haset konuşmalar yapıp çekememezlik yapıyorlarmış falan. Sanırım ölüp 6 kollu hint tanrısını gerçekmiş diye görsem ancak o kadar şaşırırım.
  • hayır zenci filan olsak kıskansınlar rüyalarına girip kabusları olalım da biz de o da yok !!!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam Aziz NESİN'lik ülkeyiz......
  • Doğruluk payı var. Etrafımdaki çoğu kişi tatil derdinde gerçekten.Şu yönden kıskanabilirler. Mesela Avrupalı ya da Amerikalı bir siyasetçi şöyle demiş olabilir:"Bizim yasalarımızda çok kazanandan çok vergi alınır.Biz bu konuda çok adaletsiziz onun için milli gelirimiz bir nevi de olsa eşit dağılır.Türkiye çok adaletli bir vergi sistemine sahip her vatandaştan eşit miktarda vergi alıyor.Nasıl mı?ÖTV yoluyla,akaryakıt vergisiyle, elektrik aracılığıyla...O yüzden onlarda vergi kaçırmak çokta büyük suç olmadığından zengini daha da çok zengin oluyor.Doğrusu Türkiye'yi kıskanıyorum."Bu da Naci Ağbal'a kapak olsun ama geçenlerde o da bazı şeyleri eleştirmişti, hakkını da yemeyelim şimdi.
  • aynen ben de bunu aileme anlatıyorum o kadar okuduk ettik sınava girdik değeri 3500 tl. ne ev ne araba sadece gününü geçirmeye yetiyor hele bir de istanbuldaysan bu para bile değil . avrupa da abd'de asgari ücretli bir temizlikçinin sahip olduğu alım gücüne ulaşmak için en az 10-15 bin tl maaş almak gerekiyor. ülkenin düzeleceği yok en iyisi göç etmek abd-yada avrupa ülkelerine. kendi işimizi yapamasak da en azından adam gibi yaşarız.
  • meğerse devletin batıyoruz kaçın demesini bekleyen nekadar çok kişi varmış. hiç pozitif düşünen konuşan biri yok,illa gılıçdaroğlu şart değil heryerde var onlardan, bakan moralde vermesin piston düştümü diyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    meğerse devletin batıyoruz kaçın demesini bekleyen nekadar çok kişi varmış. hiç pozitif düşünen konuşan biri yok,illa gılıçdaroğlu şart değil heryerde var onlardan, bakan moralde vermesin piston düştümü diyecek.

    16 yıldır çok güçlü bir siyasi istikrarla iktidarda olan bir hükümetin bakanı olunca karşımızdaki, gülüyoruz hali ile.

    Bu iktidarın ilk yıllarında dünya çok büyük bir ekonomik büyüme gösterdi. Aynı dönemde Türkiye bankacılık sistemini çoktan oturtmuş, krizin etkilerini atmış, sağlam bir finansal zemine oturmuş bir ülke idi. Dünya'daki para bolluğu ve ekonomik gelişmeyi bu hükümet, bu siyasi gücüne rağmen ülkenin çıkarına kullanmadı.

    Varsa yoksa betona yatırım. Gelen parayı betone gömdük yahu. Duble duble yollar yaptık. Şimdi dünya daralmada. Muhteşem bir fırsatı kaçırdı hükümetimiz. Populist politikaları tercih etti. Ekonomisini balon değerler ile büyüttü.

    Türkiye'nin ise reel değerlere ihtiyacı var. Ekonomi daraldığında patlamayacak, değeri yerin dibine batmayacak alanlarda büyümeye ihtiyacı var. İstanbul'da 2 oda bir salon evi 800.000TL yapan şey balondur. Patlar bir gün. Onun üzerinden ekonomi kasmak da ahmaklıktır. Betona yatırım boş bir üretimdir nihayetinde.

    Bizim yüksek katma değer, yüksek ihracat, daha çok ar-ge, daha çok marka geliştirmeye ihtiyacımız vardı. Bu alanlarda yapılanlar çok zayıf kaldı. Bizim nakliye maliyetlerini düşürecek önlemler almamız gerekiyordu. MAL GİBİ, DÜNYANIN EN PAHALI MAZOTU İLE, DÜNYANIN EN PAHALI TAŞIMACILIK YÖNTEMİ OLAN TIRCILIĞI DAHA DA ÇOK TEŞVİK EDECEK DUBLE DUBLE YOLLAR YAPACAĞIMIZA TRENYOLU YÜK TAŞIMACILIĞINA YATIRIM YAPABİLİRDİK. Böylece sen 6 liraya domates yemezdin belki.

    Duble yollar yapmayalım mı? Yapalım. Sıraya koyalım. Ekonomimizi geliştirecek imkanlara öncelik verelim. Bu sayede fazladan topladığımız vergi ile zamanla, sonrasında duble yollarımızı gene yapalım. Daha çok üretmiyorken, halkın boğazından keserek vergi diye ödediği parayı betona gömmek ise bu halka boş yere zulmetmekten öteye giden bir hareket değil.

    Neyse, Ağustos böceği ile karıncanın hikayesinde AK Parti elinde sazı Ağustos böceğini oynadı yıllarca. Şimdi musluk kısılıyor. Halkımızın "düzenim bozulmasın" diye kendi eli ile besleyip besleyip şişirdiği, kendi eli ile yarattığı canavarı beslemeye devam edecek kaynağı azalıyor. Canavar da alternatif kaynaklar arıyor. Katar'lılar falan... Ama kolay değil o iş. Hönkürerek olacak iş değil hiç olmazsa. Ülkeyi kamplaştırarak, bir tarafa bacım edebiyatı yapıp, diğer tarafa bunlar falan diyerek olacak iş hiç değil. Hepimizi kucaklayacak, bizim bir bütün olduğumuzu bize anımsatacak tutumu sergilemeleri gerekirdi. Yok öyle bir niyet.

    Dünya piyasası böyle. İki yılda maymun eder adamı. İki yıl önce yollara kola döküyordunuz. İki yıl geçti, piyasalara güven vermek için Reis'iniz Kola fabrikası açılışına şahsen katılıyor. Bir nane yiyeceksen, önce o naneyi tartacaksın. Yutabilir miyim bakacaksın. Yutamayacaksan, yiyemeyeceğin nanenin altına yatmayacaksın. Biz buna realist politikalar diyoruz.

    Anlamadığınız şey şu: Almanya veya Hollanda meselesinde, Avrupa'nın ikiyüzlülüğü meselelerinde sanıyorsunuz ki Türk muhalefeti Avrupa'nın yanında... Hiç de bile güzel kardeşim. Ben de görüyorum iki yüzlülüğü. Ancak ben akılcıyım. Haklılığın seni başarıya ulaştırır mı? Ben başarı arayışındayım. Çünkü halkım için daha yüksek refah, daha parlak bir gelecek istiyorum. Bana göre bir devletin varoluş amacı bu. Hah! Bunun için başarıyı ne ile elde ederim ona bakıyorum. Haklı olmam beni başarıya ulaştırır mı? HAYIR. Güçlü olmam ulaştırır. ABD'ye bak. Tüm dünyaya yalan söyledi. Tüm dünya da yalan söylediğini biliyordu. Bile bile ABD'ye destek verdi. ABD Irak'a girdi. Yüzbinlerce insanın ölümüne sebep oldu. Sonra "pardon, kitle imha silahı yokmuş" dedi. Bütün dünya da "peki o zaman" deyip hayatına devam etti. ABD haklı mı? Değil. İsteğini gücü ile zor kullanarak herkese kabul ettirdi mi? Evet. Demek ki haklılık seni başarıya ulaştırmaz. Haklılık sadece iyi kullanılırsa bir reklam aracı. İyi kullanılırsa bir miktar güç veriyor haklılık. Ancak gücün kendisi seni başarıya HAKSIZ OLSAN BİLE ulaştırıyor. Hah! o yüzden reel politikalar peşindeyim ben. Bir hayalin peşinden koşmam.

    Herkese posta koyan, haklı da olsa liseli ergen gibi davranan bir Türkiye... İsteseler ayarını iki dakikada verir, tüm havasını söndürür yollarlar. Neden? İhracatının yüzde kaçı Avrupa'ya? İthalatının yüzde kaçı Avrupa'dan? Hepsini kesseler, onlar ne kaybeder, sen ne kaybedersin? Onlar %1'in altında bir kayıp yaşarlar, ki çok büyük bir kayıp. Biz ise %36 ilk anda. ABD'den dünyaya yayılan büyük buhranı başlatan şeyin ABD piyasasının bir anda %12'lik bir daralma yaşaması olduğunu söyleyeyim. %36'nın etkisini siz hesaplayın.

    Türkiye dünyanın %2'si. Coğrafya olarak da, nüfus olarak da. Büyük bir ülke; ama dev bir ülke falan değil. Çeşitli bağımlılıkları olan, entegrasyonu yüksek, eksiği çok olan bir ülke. Bizim bağımlılıklarımızı ve eksiklerimizi azaltmaya uğraşmamız lazım. Bu otomatikman entegrasyonumuzu daha da arttıracaktır. Zamanla Avrupa'nın Türkiye konusundaki iki yüzlülükleri de son bulacaktır. Türkiye'nin de isyankar ergen tripler atmasına gerek kalmayacaktır.

    Şimdi, geçmişteki tarihi fırsatları bile bile kaçırmış bir hükümetin bakanını ciddiye mi alacağım? Tabii ki hayır. Benim haysiyetli bir bakandan beklentim geçmişte yaptıkları hataları kabul etmesi, tarihi fırsatları kaçırdıklarını belirtmesi ve istifa etmesi olurdu. Ancak tabi bu gelişmiş ülkelerde olur. Muz cumhuriyetlerinde değil. O yüzden benim hayaller Paris ise, gerçekler Şam. Eminönü bunlara çok gelişmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Ağustos 2017; 17:29:24 >




  • kafayı yemiş HAYAL görüyor, ipsaladan çıktınmı kimse seni takmaz.
  • Maliye Bakanı N. Ağbal: "Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor."
  • Beyler ben bıktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece biz biliyoruz böyle birşeyin olmadığını buna inanan o kadar cahil insanımız o kadar yobaz insanımız varki bunlar ciddi ciddi kıskanıyorlar diyolar ve inanan var.Adam bindiği arabayı avrupa binmiyor dandik diye ama biz dünya paraya dünya vergiye yığınla para veriyoruz.Dünya bizi kıskanıyor dünyanın en pahalı benzini bizde dünya bizi kıskanıyor en pahalı tekefon bizde 5bin liraya telefon alınıyo.Dünya bizi kıskandığı çok şey var ama işte kıskanılıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 14 Ağustos 2017; 20:21:8 >
  • Burkina Faso'da filan baya kıskanıyorlarmış.
  • Adamlar haklı.Dünya yi kendi etraflarinda dönüyor sanmaktalar.Yasadiklari luks ve şatafatlı hayat onların, adalet onların, dediğim dedik çaldığım düdük.Hukuksuzluk almış başını gitmiş.Bugun ak dediklerine yarin kara dediklerinde alkışlayan bir güruh var.Ben de olsam bizi kiskaniyorlar sanardim. 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    ithal bakandan sonra şahlanma oldu tabi imf ile bağ kesildi truva atı batırıldı belli kesim çok üzüldü. devletin önü kesilmese yatırımları yakılmasa doğuda şaha kalcak halen uğraşır gılıçdaroğlu önüne kesmeye iktidar önce bunu halletmeli gerisi çorap söküğü olur. her illegal oluşumda yer alıyorlar.
  • Yeter artık, kıskanmayın la....

  • Ben ispanya'nın yerinde olsam kendi ürettiği arabanın üzerinden daha fazla para kazanan Türkiye'yi ben de kıskanırım.

    Maliye Bakanı N. Ağbal: "Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor."
  • İnsanları resmen intihara sevkediyorlar. Bu kadar basiretsiz, ülkesine düşman, rezil, iş bilmez hükümet gelmemiştir. İnşaallah ilk seçimde yok olurlar.
  • _Ulquiorra Schiffer_ kullanıcısına yanıt

    1-2 saattir sinirim bozuktu resmi görünce neşelendim Maliye Bakanı N. Ağbal: "Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor."  sağolasın Maliye Bakanı N. Ağbal: "Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor." Maliye Bakanı N. Ağbal: "Dışarıda herkes Türkiye'yi kıskanıyor." 

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.