Şimdi Ara

Manhunt 2 PSP İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Manhunt 2 PSP İncelemem


    İncelemenin başında belirteyim oyunu daha bitirmedim.Oyunun başlarındayım.Bu inceleme ilk incelemem.

    Not:Kan görmeye dayanamayanlar,midesi ağzına gelenler,kan görünce "öeğh" yapanlar,kandan tiksinenler,kandan bayılanlar vs. vs. kana karşı bir nevi alerjisi olanlar vede seks,argo ve kandan etkilenenler oyunu oynamasın!!!

    Karakterimiz Daniel(Danny) Lamb, "Pickman Project" isimli gizli bir projede "Cortexa" adlı bir ilacı geliştiren bilim adamları arasındadır. Projenin maksadı ise normal insanlardan süper katiller meydana getirmektir. Bir gün tartışmalı çalışma metodları nedeniyle projenin maddi kaynakları kesilene kadar her şey yolunda gidiyormuş gibi görünür. Fakat bu kesinti projenin sonlandırılması anlamına gelmektedir Sonuca çok yaklaştığını düşünen Dr Pickman(projenin kurucusu) vazgeçmek istemez, deneylere gizlice devam etmeyi planlar Danny ve birkaç meslektaşı yardımcı olmak için deneylerde kobay olarak yer almayı kabul ederler. Fakat tedavide bir terslik meydana gelir, kobaylarda önceden görülmemiş yan etkiler gözlenir. Olanların duyulmaması için hasta denekleri akli dengesi bozuk suçluların tutulduğu Dixmore Hastanesine kapatırlar. Bu olanlardan altı yıl sonra bir gün çıkan fırtınanın etkisiyle hastanenin elektrikleri kesilir, güvenlik sistemi devre dışı kalır. Danny'nin tutulduğu hücrenin kapısı açılmıştır. Aynı nedenden dolayı Dixmore'da tutulan meslektaşı Leo Kasper Danny'e kendisini takip etmesini söyleyip koşmaya başlar. Danny için seçimini yapar, kaçmaya karar verir. Artık hayatını kendisinden alanlardan geri alma,hafızasını geri kazanma,geçmişte kim olduğunu bulma zamanı gelmiştir. Oyunumuz da tam olarak burada başlıyor.

    Oyunumuzun hikayesi böyle.Oyunumuzun türü ise stealth action.Gizlilikle aksiyon bir arada.Oyunun aksiyonu rakibimiz bizi farkettiğinde girdiğimiz yakın dövüş olayı oluyor.Size tavsiyem yakın dövüşe mümkün olduğunca girmemeye çalışın.Eğer ölmesseniz canınızın en az yarısı gider.Canınızın yakın dövüşte tamamen gittiği unsurlar ise rakibinizin sopa,baston gibi bir silahı varsa blok yapamıyorsunuz.Yada yakın dövüş yaptığınız adam arkadaşlarınızı çağırabiliyor.Böylece bir adamla zor baş ettiğiniz yakın dövüşlerde birden fazla düşmanla karşılaştığınızda ölüyorsunuz.

    Oyunun diğer aksiyonuda ileriki bölümlerde ateşli silahlar eklenmesi.

    Düşmanlarımızı öldürmemizin en kolay yolu ise sinsice arkasından saldırmak,gölgede düşmanı bekleyip arkasından işini halletmek yada ses çıkartarak düşmanı yanımıza getirip halletmek.Bu olay da işin gizliliği oluyor.Oyunda yoğun bir gizlilik söz konusu.


    Oyunun 2 tane zorluk seviyesi var.Sane(Akıllı) ve insane(Deli).Sane de düşmanlarımızın nerde olduğunu,nereye baktığını,bizi gördüğünü yada görmediğini anlayabiliyoruz..Düşmanlarımızın nereye baktığını üçhenimizin tek köşesi olan tarafından,bizi görmediğini renginin sarı oluşundan,bizi gördüğünü renginin kırmızı oluşundan anlayabiliyoruz.Ayrıca radardaki mavi noktalardan,gerçekte ise kavanoz olarak gözüken can paketlerini canımız azaldığında kullanabiliyoruz.Insane zorluk seviyesinde ise bu radar olmadan oynuyoruz,böylece oyunun "kötünün hemen üstünde" yapay zekası radarın eksikliğiyle artan gerilim sonucunda biraz da olsa kapanıyor.Hani derler ya esnaflar "akmasada damlıyor" diye,işte o kadar.

    Oyunumuzda rakibimize silahla gelip arkadan vurduğumuzda eğer kısa süre basarsak az canice,orta derecede sürede basarsak normal seviyede canice,eğer basılı tutarsak en üst seviyede canice kurbanımızı öldürüyoruz.Oyunumuzda silahınız yoksa gizlice düşman öldüremiyoruz.Ancak radarda kuru kafa simgesi görürseniz,bu noktaya gelip rakibimizi gizlice saldırdığımızda silahımız olmamasına rağmen o noktadaki aletlerle korkunç derecede saldırılar yapıp kurbanı öldürebiliyoruz.Splinter Cell Conviction oynayanlar bilirler.Düşmanımızı sorgularken mekandan yararlanarak düşmanı döverdik ya.İşte öyle.Splinter Cell serisinden söz etmişken cesetleri taşıyabiliyoruz da.

    Oyunda şiddet dozu yüksek sahnelerde blur efekti giriyor(muş),ama yinede sahne anlaşılabiliyor(muş).Muş diyorum çünkü ben oyunun sansürsüz versiyonunu oynadım.



    Oyuna puan verme vakti geldi...

    Grafikler: Grafikler çok iyi ama bir God of War:Chains of Olympus değil.Yani ne 10 puan ne 9.Oyunun hak ettiği puan 8.Aslında oyunda karakterlerimizin serçe ve yüzük parmakları birleşik.Bu yüzden puan kıracaktım fakat oyun bir gerilim oyunu olduğu için ekranda parazit,cızırtı falan olması ayrı bir güzel olmuş.İstersek bu özelliği kapatabiliyoruz ama oyuna ayrı bir hava katıyor.Hani derler ya "Sana bir iyi bir de kötü haberim var" işte öyle.Bir puan eksi bir puan artı

    Oyun grafik olarak bizden sekiz nokta sıfır puan alıyor! (bkz. Erdinç İyikul )


    Sesler: Seslere gelince bir gerilim,gizlilik oyunundan bekleneni yeterince veriyor ve benden yedi nokta yedi puan alıyoğr! (yine Erdinç İyikul )

    Oynanabilirlik: Vahşet,psikopatlık,canilik,kan,vahşet,dehşet bu oyunda..MANHUNT 2! Aradığınız oyun.Oyuna dehşet-ül vahşet diyebiliriz.Oyunun atmosferine bayıldım.Özellikle ilk oyunda akıl hastanesinden kaçtığımız yerde akıl hastanesi atmosferi tam bir harika.Delilerin "delice" koşuşturmaları,hastane görevlilerin bazı delileri kıstırıp dövmesi,koridorda yürürken önümüze sandalye fırlatılınca "Nooluyo laaaan!?" demememiz,sandalyenin nerden geldiğine bakınca delinin kendini astığını görmemiz.Hastanenin duvarlarında "Help!-Yardım!" yazması...Oyunun atmosferine 10 veririm ben.Ama oynanabirlikten kırcağım puanlar var.Eğer sabırsızsanız,pek soğukkanlı değilseniz veya gizlilik işinize gelmiyorsa bölümlerin kendini yenilediğini ve oyunun 15 saat gibi uzun bir süreye sahip olduğunu düşününce 0.5 puan kırmam gerektiğini anlıyorum.Oyunun yapay zekasından da 1 puan kırmak gerekir.Ama oyuncuların istediği vahşeti yeterince(hatta daha fazla) karşıladığını göz önünde bulundurunca oyunun puanının 8.5 değil 9 hakettiğini düşünüyorum.Oyunu bitirmedim fakat hem oyunun bir kaç farklı sonu varmış.Bunu da öğrenince 0.2 puan ekliyorum.Aslında checkpoint sistemini pek beğenmedim ama puan kırmıyacağım.Çok kötü değil çünkü.2 kere checkpointin azizliğine uğradım o da ilk defa Manhunt oynadığım içindi.Oynanabilirlik benden 9.2 puan alıyor.

    Oyuna genel olarak bakarsak

    Grafik:8.0
    Sesler:7.7
    Oynanabilirlik:9.2
    Genel:8.3

    Oyun benden 10 üstünden 8.3 alıyor.Vahşeti bu kadar güzel yansıtmasalar bu kadar olmazdı ama...Çok güzel olmuş.Yazının başındaki uyarıdaki etkenlere girmeyen herkes oynamalı.

    Bir kaç SS


     Manhunt 2 PSP İncelemem

     Manhunt 2 PSP İncelemem

     Manhunt 2 PSP İncelemem

    O beni korkutan sandalye yardımıyla intihar eden deli...

     Manhunt 2 PSP İncelemem

    Oyunda ilk öldürdüğümüz adam.Bir tımarhane görevlisi.Sol alt köşede radar var,sağ alt köşede ise silahımız.SS PC'den alınmıştır bu arada.

     Manhunt 2 PSP İncelemem

    Bu da oyunumuzda 2. bölümde öldüreceğimiz 2. adam.Burda takıldım bayağı.Çünkü adamın bastonu var.Bizi gördüğü andan yakın dövüşe girersek bastonuyla haşat ediyor.Yazının başlarında
    quote:

    Canınızın yakın dövüşte tamamen gittiği unsurlar ise rakibinizin sopa,baston gibi bir silahı varsa blok yapamıyorsunuz.
    demiştim zaten.
     Manhunt 2 PSP İncelemem

    quote:

    bir bölümde herif yüzünü bilmediği adamı kapıdan içeri almıyordu, biz de o kapıdan geçmek zorundayız. peki n'apıyoruz? öldürdüğümüz zibidilerden birinin kafasını koparıp kapıdaki o ufak pencereden gösteriyoruz ve öyle geçiyoruz, sonra içeridekini de imamın kayığına bindiriyoruz falan, bunlar güzel şeyler.

    SS PC'den alınmıştır.


    Perdeleri kapatın
    Işıkları kapatın
    Kapıyı kilitleyin
    Kulaklığınızı takın
    Sesi açın
    Ve öldürmeye hazırlanın!
    MANHUNT 2 !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max.Payne -- 6 Eylül 2011; 14:31:22 >







  • Bi yorum yapmaktan aciz misiniz yahu? İnceleme yapmak kolay mı sanıyorsunuz.İlk önce oyunda ilerleyeceksin,oyunun özelliklerini sıralayacaksın,bu özelliklerin ne gibi artısı eksisi var yazacaksın,grafikleri inceleyeceksin,oyuna konsantre olacağına etrafa konsantre olucaksın,dikkatin dağılacak,internetten oyun için güzel SS arıyacaksın,acaba kaç puan versem diye düşünüp duracaksın,oyun hakkında internetten sağlam bilgiler toplıyacaksın...

    Belki de daha var...Bunlar sadece benim aklıma gelenler.Ama siz okuyosunuz okuyosunuz işinizi görünce geçiyorsunuz.Sizin yaptığınız hazıra konmaktır!Sizin bir "eline sağlık" demeniz beni ne kadar mutlu eder ve yeni incelemeler için gaza getirir biliyor musunuz?! Yazık yahu,herkes beleşe konuyor.

    Ecdad tarih yazmış, evlat okumaktan aciz diyorum...
  • Terazine tıkladım.+Rep.Güzel inceleme sevdiğim oyundur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    Terazine tıkladım.+Rep.Güzel inceleme sevdiğim oyundur.



    Teşekkür ederim Ama oyunun checkpoint sistemi berbat olmuş.!Sinir oldum!
  • ibret alarak okudum.suphanallaah.
  • İnceleme güzel olmuş kardeş
  • manhunt 1'demi yoksa 2'demi karanlıkta saklanırken gardiyanlar dikkatli bakınca fark ediyorlardı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    ibret alarak okudum.suphanallaah.



    İbret alman normaldir çünkü çok fazla beleşçi var...



    quote:

    Orijinalden alıntı: ersins58

    İnceleme güzel olmuş kardeş



    Saol dostum.DH'ye hep beni hatırlayla giriyodum ve DH üyeliğimin mailini kullanmıyodum.DH den çıktım dedim ki dh ye girceksem adam gibi gircem dedim bu sayede mail ime ulaştım ama 1-2 gün giremedim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: RæmireZ

    manhunt 1'demi yoksa 2'demi karanlıkta saklanırken gardiyanlar dikkatli bakınca fark ediyorlardı?




    Manhunt 1'i bugün oynamaya başladım,beni daha gölgede farketmediler.Manhunt 2 de de farketmediler...

    Bu arada manhunt 2 nin psp sine yavaştan yavaştan TR yama yapmaya başladım!..




  • Konuya bir mesaj attim konu hareketlendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    Konuya bir mesaj attim konu hareketlendi.



    Allah razı olsun diyim ne diyim :D Zaten biraz daha erkenden atsaydın mesajını ibretlik mesajıma gerek kalmıyacaktı :D
  • bizim yeğenin pspsinde vardı. oynamaktan korktu ve sildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bizim yeğenin pspsinde vardı. oynamaktan korktu ve sildi.



    ben kısık sesle oynardım.ama çok kısık değil.Böylece korkmam :D yapay zekanın kötü olmasıda gerilimi azaltıyor tabii
  • Güzel bir oyuna benziyor.İnceleme için teşekkürler.
    Bi ara kuzene oynattırmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

    Güzel bir oyuna benziyor.İnceleme için teşekkürler.
    Bi ara kuzene oynattırmak lazım.



    Teşekkür ederim Bu arada oyun kendini tekrar falan etmiyor bazı inceleme sitelerinin etkisinde kalmışım ben bayağı ilerledim hiç sıkılmadım
  • Eline sağlık kardeşim ama grafikleri 8.0 yapmışsın bu zamanın oyunlarına uymuor grafikleri 6.0 falan olmalı eline sağlık
  • Güzel inceleme. Oynarken insanın psikolojisi bozulur
  • Korkunç gibi gözüküyor ama korkunç diğil
  • Kesinlikle beğendiğim bir oyun hele hele bilgisayarda müthiş Psp dede güzel ama mükemmel değil . Bu arada biraz kan felan var ama abartı değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow Wolf

    Eline sağlık kardeşim ama grafikleri 8.0 yapmışsın bu zamanın oyunlarına uymuor grafikleri 6.0 falan olmalı eline sağlık


    dostum bu oyun 2005-2006 yapımı falan :D
  • eline sağlık kardeşim çok güzel inceleme :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.