Şimdi Ara

Manisa'da Atatürk'e Hakaret.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Ben de büyükbabası istiklal madalyalı biri olarak ve hatta büyükbabasının ataları, yunanistan Türk'ü olarak, peloponez'de cok öncesinden mezalim görmüs ve ataları yunan olmayı reddettigi icin yunanistan'dan kovulmus biri olarak sorayım, Atatürk, öldükten sonra nasıl bir mimariye sahip kabre konulacağı konusunda herhangi bir vasiyet bırakmıs mı? Böyle bir emir verdi mi? Atamızın kabrinin mimarisinin, atamızla olan ilgisi nedir? Ha Atatürkcü göründügü halde, Atatürkcü olmayan insanlar var demek istiyorsanız olabilir fakat bunun Atatürk olmasaydı muhtemelen var olamayacağımız, var olsak da, yorgios olacağımız argümanımla bir ilgisi alakası yok..



    Hani Atatürk olmasaydı, adın yorgi olurdu argümanı yani bu cok elestirilen ve belki de saldırgan bulunan argüman, bence gercekten gercegi yansıtıyor.. Cünkü Selanik sehrini düsünelim, orası da Osmanlı toprağıydı fakat ne oldu? Bugün orada Türk kaldı mı? Kaldıysa acaba ne kadar kaldı? Peki peloponez de aynı sekilde Türk sehriydi simdi orada Türk var mı varsa ne kadar kaldı?


    Bunun aynısı özellikle izmir ve cevresi icin zaten kesinlikle gecerli olacaktı.. Dolayısıyla, Atatürk olmasaydı, cogunuz var olamazdınız.. Var olabilseniz bile Türk seklinde var olamazdınız ya da bulundugunuz yerden kovulurdunuz.. Beni mevzunun bu kısmı ilgilendiriyor yani ortaya atılan bu argüman ve bu tabela bos değil ben onu söylüyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 20:10:13 >




  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Ben de onu diyorum zaten, Atatürk öldükten sonra onun adını kullanarak gücü ele geçirenler kimler? Mevzu Yunanlık Türklük yani millilikse, başkentimizde Atatürk'e hakaret eder gibi cenazesinin Antik Yunan tapınak mimarisindeki bi yere taşınması neden sorgulanmaz? Benim dediğim bu.


    Ayrıca "olmasaydın olmazdık" sloganı konusunda da bi üstteki arkadaş gibi düşünüyorum. Kendisi "ben olmasaydım olmazdınız, babanız belli olmazdı, adınız yorgo olurdu, herşeyi ben tek başıma yaptım" diyerek koca bir millete ya da diğer komutanlara hakaret etmedi, küçük düşürecek ifadeler kullanmadı. Önceki mesajımda dediğim gibi yine birileri Atatürk adını kullanarak şanlı bir millete ve o milletin varlığına, tarihine hakaret ediyor, açıkca ifade edemedikleri şeyleri Atatürk kullanarak yapıyorlar.


    Ayrıca Sultan Fatih de çok kritik dönemde görev yaptı. Büyük riskler aldı, başarısız olsa gelecek karşı atak Müslümanları, Türkleri darmadağın edebilir bu topraklardan sürebilirdi. Veya Alparslan. Kimse onlara "olmasaydın olmazdık" demiyor.


    Özetle bu slogan tarihi büyük iniş çıkışlarla dolu milletimize, nice büyük komutanlarımıza, atalarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı da yapan ya da benden sonra böyle söyleyin diyen Atatürk değil. Atatürk'ü de liderlik konumuna getiren bir ekiptir. Çevresindekiler ona tabi olduğu için liderliği o yaptı. Atatürk saltanat üyesi değildi. Ki öyle bile olsa asker, bürokrasi sana biat etmezse tahta bile çıkamazsın. Tarihimizde örnekleri dolu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 23 Nisan 2024; 20:15:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Atatürk ve silah arkadasları olmasaydı, adımız yorgi ya da dimitrios olurdu o zaman.. Bir kısmımız da eğer sanslıysak, hintliler gibi kırık ingilizce konusup conilere saar saar derdik.. Bunlar inkar edilemeyecek gercekler.. Fakat Atatürk, en yüksek komutan ve sonrasında cumhurbaskanı oldugu icin, direkt Atatürk'ün ismi kullanılıyor ha baskalarını bilemem fakat en azından ben böyle kullanıyorum..


    Ben Selcuklu, Alparslan ve Osmanlılara da saygı duyarım. Yunanlar bizansı inkar ediyor mu? Almanlar, Kutsal Cermen imparatorlugunu, Ruslar carlık rusyasını falan inkar ediyorlar mı? Biz neden atalarımızı inkar edelim? Fakat burada söyle bir durum var ki, bazı tipler, gericilik ve yobazlık amacıyla, osmanlı sevicisi gibi görünüyorlar fakat dertleri, osmanlıyla övünmek değil, gericilik ve yobazlık faaliyetlerinde yani araplık faaliyetlerinde bulunmaktır..


    Onlar osmanlı ya da selcuklu dediği zaman, bundan Alparslan ve Fatih sevgisi değil, arab sevgisi ortaya cıkıyor, yani onların arabcı oldugunu zaten anlıyoruz, yoksa ben Osmanlı padisahlarına dahi, anneleri Türk olmadıgı halde, saygı duyuyorum, hele ki Alparslan direkt Türktür.. Bunlar zamanına göre de gayet normal devletler zaten, o caglarda, batı ülkelerine bakarsak onlar daha bile koyu dinciydi, o tarihlerde din zaten tüm dünya'da ön plandaydı. Simdi artık Türkiye Cumhuriyeti var eskiye saygı duymak ayrı, gecmise dönelim ayaklarıyla arabcılık ayrı, zaten bunun ayrımını da yapmak gerekiyor. Yani Selcuklu ve Osmanlı düsmanı olmaya da gerek yok bence her ikisini de severim saygı duyarım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 20:37:27 >




  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Benim ait olduğum milletle senin hintlilerle aynı kefeye koyduğun millet aynı değil. Tam da bundan bahsediyoruz "küçük görmek, hakaret" vs diye. Neyse benden bu kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Milleti millet yapan o milletin lideridir.. Alparslan olmasaydı, Fatih olmasaydı, hatta IV murat olmasaydı bu sefer de Sah Ismail'in devamı kılıctan gecirirdi yine var olamazdık fakat Atatürk olmasaydı hintli saar olurduk..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 21:23:5 >
  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Karizması yetmeyecekti ne demek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

    Atatürk'ün lider olmasında bir sebep var sonucta neden baska osmanlı subayları değil de Atatürk? Böyle bir konuda tesadüf olmaz..

  • Diğer arkadasa söyledigim gibi ben Atatürk olmasaydı derken, Atatürk ve arkadaslarını kastediyorum baskaları neyi kastediyor bilemem fakat benim bu cümleyi kullanma seklim Atatürk ve silah arkadasları seklindedir.. Fakat Atatürk, en üst düzey komutan ve kurucu cumhurbaskanı oldugu icin Atatürk diyorum diğer büyüklerimizi de onunla birlikte kastediyorum fakat saydıgım sebepten dolayı Atatürk'ün rolü daha fazladır benim kullanımım bu sekilde tabelayı yazanların da böyle düsündügünü var sayıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Nisan 2024; 21:49:12 >
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Benim çevremdekilerde para bol. Hiçbiri vergi ödemez, arabalar lüks, yatlar var, cimri, hep merdiven altı işleri yapanlardan. Hatta çoğu geçmişin kaçakçısı, alkoliği, gaspçısı ve hırsızıdır. Sabah namazından sonra çay ocağına oturup 5-6 kişi birbirine 1 çay ısmarlamayan ve hesapta indirim bekleyen hacı lakaplı insanlar. Geçmişte her bir haltı yapıp yaşı gelince dine sarıp bir de hacca gidenler.


    Al senin olsunlar. Bunların ne ekmeğe ne tuza faydası olur. Hepsini bire bir tanıyorum.

  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Hiç anlamam bu işlerden. Sizin tayfanın baba arayışları sayesinde duymuş oldum.

  • Sizin şu anlayışınız liderlerini tanrısallaştıran eski Doğu Asya yönetimlerinde bile yoktur.

  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Ne meraklsınız siz böyle şu bu olmaya ya  

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Tamam saar 🙏 🙏 🙏




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Nisan 2024; 9:3:6 >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Üstad bırak uğraşma şu zihniyetle. Çok meraklılar hemen başkasının çocuğu, ırkı olmaya. Ne kadar basit düşünüyorlar. Şu zihniyetin verdiği zararı anlayamıyorlar. Bu Türk milletine yapılan en büyük en iğrenç hakarettir. Ayyaşın birinin yazdığı şiire tapıyorlar resmen. Neyzen miydi neydi adı  

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Sonuclar diyorum saar? 🙏🙏🙏

  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Onu uğur dündar ve metin akpınara sor. Sizin tayfa iyi bilir.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.