Şimdi Ara

Mantolama? Elektrikle mi Doğalgazla mı yerden ısıtma? çatı izolasyonu? cam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şile de 2 katlı katlar 65'er m2 lik. kabasını bitirdik. weberin ürünleri ile izolasyon düşünüyorum taşyünü dış mantolama , çatıda çatıbor tarzı köpük , camlarda egepen ve ısıcam düşünüyorum.

    Yerden ısıtma düşünüyorum. Doğal gaz mı elektrik mi karar veremedim. Güneş panelide koyabilirim. odalarda klima da olacak. Yaz kış oturulacak olarak düşünebilirsiniz.


    Yorum ve bilgi birikiminize açığım.




  • Yok mu bilgisi olan :(

  • volcano2K kullanıcısına yanıt

    Yalıtımsız evde 12 yıldır oturan biri olarak, ev yaptırıyor olsam 5 cm lik yerine 10cm lik mantolama yaptırdım. 3 cm yeter diyorlarsa 5 cm yaptırın. Çatıda da zemindede imkanınız ölçüsünde fazla fazla yalıtım yapın. 6 kış sezonunda pelletle ısındım. Dogalgaz seçeneğiniz varsa elektriğe hiç bulaşmayın derim. Dogalgaz yoksa ısı pompaları da pahalı geliyorsa katı yakıtlı ısınacak iseniz pellet tek tercihiniz olsun. Yerden ısınmayı tercih etmeniz güzel. Alt yalıtımı kalın strafor tercih edin. Duvarlara şap öncesi mutlaka yalıtım bandı çektirin. Ve en önemlisi mutlaka ama mutlaka tesisatınızda kaliteli oksijen bariyerli borular tercih edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.