Şimdi Ara

Manuel vitesi otomatiğe çevirmek mümkün mü? 1,3Mjet...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda bakındım ama açılan 3-4 konuda net sonuca ulaşılamamış, maytap geçilmiş, eskiyi sat yeniyi al denmiş falan filan.

    Elimdeki araç 1,3Mjet D2 kasa doblo. Her işimi görüyor, muhtemelen 10 yaşına basmasına karşın bi 7-8 yıl daha satmayı düşünmüyorum. (Ki satsam ederi anca 18, düşen şaşan olursa 20 ki olmaz bile)

    Ancaaak, ailemize katılmak üzere olan yeni bir sürücü adayı için otomatik araç gereksinimi olacak. Cücük kadar B segmet HB araçlara 35-40 civarı para vermek işime gelmiyor, çöpe gidecekmiş gibi hissediyorum, hal öyle olunca acaba dedim pertlerden çıkma temiz bi 1,3 punto robot şanzımanı ya da tam otomatik palio şanzımanı falan uydurabilir miyiz? Çok sorun çıkarır mı.

    Zati araç üstünde halen daha anahtar değmemiş fabrika şanzımanı var. 110bin oldu km. Baskısı, hatta komple tamir takımı, rulmanı, yağı cartı curtu derken önümüzdeki süreçte nerden baksak bi 750-1000 lira masrafı çıkar diye düşünüyorum (gerçi şu an hiç sıkıntı yok ama bilinmez)

    Onun yerine bizi bi 50000 daha götürecek otomatik bi şanzıman aplikasyonu mümkün olur mu bu takaya.


    Elbette sonuçta olmaz diye bir şey yok, kayınpederin eski fabrika çıkışı 4 vites şahininde 5 vites semer şanzıman vardı, izmir konaktaki eski tofaş kuş taksi dolmuşlarda isuzu motor falan vardı ama bu örneklerdeki kadar ağır modifikasyon beklentim yok, uygun bi şanzıman takıp ucuza kurtarma şansımız var mıdır, yoksa hayal mi?

    Teşekkürler.







  • Mümkün tabiki. Ancak maliyeti aracınızı satıp otomatik araç almanızdan fazlaya mal olacaktır. Bir sürü uğraşacak olmanız da cabası. Mantıklı bir şey olsa herkes çevirirdi zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Mümkün tabiki. Ancak maliyeti aracınızı satıp otomatik araç almanızdan fazlaya mal olacaktır. Bir sürü uğraşacak olmanız da cabası. Mantıklı bir şey olsa herkes çevirirdi zaten.

    Yanıt için teşekkür.

    Sorunum şu; bu segment bi aracı kullanmak zorundayım, dolayısıyla bunu satıp otomatiğini almak ekstradan 35-40bin liranın cebimden çıkması demek, ki aracı seviyor, değiştirmek de istemiyorum açıkçası.
    Şu durumda bu aracı iş için elde tutup, o 40bine otomatik binek araç alma alternatifi kalıyor.
    Her iki durumda da gitti 40kaat

    3-5 bine tek araçla kurtarmayı hayal etmiştim halbuki.




  • 40 bin kağıtın gitmesine gerek yok, onun yerine daha ucuz 2. el otomatik bir araba daha alınabilir :)
  • erol börek kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuzu anlıyorum hocam. Ama araştırmıştım bunu mantıklı bir iş değil gerçekten. Sizin işinize de engel olur olur olmaz çıkaracağı sorunlarla. Bu yüzden muhtemelen çocuğunuz bahsi geçen kişi, ona 2. el uygun bir a sınıfı otomatik araç almanız en mantıklısı gibi.
  • @dweller
    elbette 40 tavan (benim için) ancak binilebilir araçlarda da alt sınır 30-35 arası geziyor, aracı eşime düşündüğüm için zırt pırt sanayi tamirci olayı olmamalı. Kendime olsa çeri luso, saab 9-3 alır keyfime bakarım, biz erkekler eğer elimiz anahtar tutuyorsa biraz daha sertiz bu konuda.

    @Cesc_
    Eşim hocam, kopil daha 4'ü bitirmedi (ama geyiklinin çöplüğünde (1km ye 500mt dümdüz tabak gibi bi arazidir, pist gibi) kucağımda hanımdan güzel kullanıyor o ayrı ) Sanırım dediğiniz gibi elimdekini tutup ehven bi şey bakacağız.

    Bi umuttu benimkisi işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 9 Kasım 2015; 17:41:05 >
  • erol börek kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında şimdi düşündüm de, ben de hep yazılanları okudum. Yabancı sitelerden vs. okudum ama yine kendim işe girişip bakmadım hiç. Belki ucuz bir yolu bulunur. Sizin kasadaki Doblo'ların fabrika çıkışı otomatik olan versiyonu var mı acaba?
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile yok (ama yanılıyor da olabilirim)
    fakat jeton yeni düştü; işin düşünmediğim tarafı yazılım, sanırım şanzıman ecu tarafından yönetiliyor, e bizim araçta manuele göre yazılım var. Bissürü tantana çıkaracak yani
    Ya da belki çıkmayacak, bi bakmam lazım.
  • Çıkmasından şanzıman, vites kolu, gösterge ve araç beyni alacaksın. Aynı motor ve donanım olacak tabi. Sonra sağlam bir usta deneye deneye uygulayacak. En az 15 bin diyorum, beyine tek başına 2000 çekiyorlar, şanzıman ise 7000 civarı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özetle; sanayide babamız ya da abimizin dükkanı olsa bi şekilde kurtarılacak, amma olmadığı içüüün şu şartlarda fantaziden öteye geçemeyecek bi konu benim için.

    başka atraksiyonlar deneyeceyiz bakalım
    yanıt yazanlara teşekkür
  • Benimde bir sorum olacak. 2007 model 35LİK İVECO TECTOR manuel şanzımanlı ama otomatik şanzıman koyulabilirmi? Ben bu aracı karavan olarak düşünüyorum ALLİSON şanzıman 13 / 14 bin dolar, uyarsa aracı alıp yaptırabiliriz. Lütfen mantıklı cevap yazarsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogandurukan -- 18 Nisan 2024; 2:54:3 >
  • Manuel araçları yarı otomatiğe dönüştüren sistem: "Akıllı Debriyaj" - Dailymotion Videodailymotion
    Manuel araçları yarı otomatiğe dönüştüren sistem: "Akıllı Debriyaj" - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x8jz133


    ShiftDelete.Netyoutube
    Akıllı debriyaj sistemi manuel vitesli araçlar için geliştirilmiş bir sistem olarak biliniyor. Aracınızın orjinalliğini bozmadan monte edilip, aracın debriyajını otomatik hale getiren sistemi denedik. Manuel arabayı otomatiğe çevirdik. Manuel arabayı otomatik vitese çevirdik! Akıllı Debriyaj’a ulaşmak için: http://bit.ly/3LlQdmg Araç kullanımındaki en büyük zorluk olan debriyaj pedalına basmak ve senkronizasyonu sistem tarafından yapılıyor. Bu büyük bir kolaylık ve sürüş konforu kazandırıyor ve aracınıza değer katıyor. Manuel vitesli aracı bir bakıma tiptronik bir vitesli araca dönüştürüyor. Akıllı Debriyaj Size Ne Sunuyor - Otomatiğe yakın sürüş keyfi - Aracın orjinalliği bozulmadan montaj yapıyor - Baskı balatanın ömrünü uzatır - Her araca özel, fabrikasyon gibi özel tasarımlı ürünler - İstendiğinde otomatikten manuele geçebilme özelliği - Ruhsata İşletme ihtiyacı yok - Muayeneden, manuele alıp geçebilir - Periyodik bakıma ihtiyaç olmayan sistem - Uzun ömürlüdür - Müsteriye açık yazılımı var - Kendinize özgü sürüş tarzınıza göre ayar yapabilme imkanı - Türkçe sesli komutlarla sürücüyü yönlendirme - Hazır sürüş modları - Arıza durumunda görsel olarak arızasını bildirir - 2 yıl garantilidir - 30 gün içinde iade garantisi - Uygun fiyatlı ve bol yedek parça - Yaygın servis ağı - Test sürüşü imkanı Aslında, bu teknoloji zaten Mercedes-Benz A190, C230, BMW M3, Ferrari ve benzeri birçok ünlü yabancı marka tarafından kullanılıyor. ACS (Autometed Clutch System), AC ve bir kaç isimle anılmaktadır. Son olarak Hyundai ve Kia ,Hindistan pazarı için sıfır araçlarında bu teknolojiyi kullandı. Hyundai grubu buna IMT (Intelligent Manual Clutch) diyor. Hyundai Venue ve Kia Sonet, debriyaj pedalı olmayan ama vitesi manual olan araçlardır. Suzuki Maruti ve Alto’nunda IMT teknolojisi kullandığı araçlar vardır. Türkiye pazarında bu tür araçlar pek olmadığından bize başta biraz yabancı geliyor olabilir. Ama geçmişi 40-50 yıla dayanan ve günümüzde kullanılan bir teknolojidir. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://bit.ly/SDNKatil Discord sunucumuza üye olun ve bizimle iletişimde kalın: https://bit.ly/SDNDiscordYouTube Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun ►►https://goo.gl/ylUFmZ Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz ►► https://goo.gl/IIKYIK ShiftDelete.Net‘i tüm sosyal ağlarda takip edin ; Instagram ►► https://goo.gl/r4AJDv Facebook ►► https://goo.gl/k1D1JL Twitter ►►https://goo.gl/vTwhws SDN Forum ►► https://bit.ly/2AQ2DR7 ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır. ShiftDelete.Net ile en yeni teknoloji haberlerine, videolu olarak ulaşabileceksiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=YsuF9M57qUw


    ÇELİK GRUP KAYSERİyoutube
    Manuel Vites Aracınız Otomatik Vitese nasıl dönüştürülür? Görüntülemelerdeki görsel tutarları ile birlikte Manuel Vites Aracınız Otomatik Vitese nasıl dönüştürülür? sorularınızın cevabınızı bulabilirsiniz. Akıllı Debriyaj Sistemi Nedir? Manuel vites araçlarınızı şanzuman sisteminde hiçbir değişiklik yapmadan yarı Otomatik Vitese çeviriyoruz! Üstelik istediğiniz zaman yine Manuel vites olarak kullanabilirsiniz! ÇELİK GRUP LPG & OTOGAZ MÜHENDİSLİĞİ 0352 503 63 01
    https://www.youtube.com/watch?v=1Ma0qMVLOiI




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.